ОСМИ клас 2020/2021 - Плам, пламти! Котел, бълбукай! Със надежда ДО да свърши проблещукай!

• 30 202
  • 737
  •   1
Отговори
# 495
  • София
В дира коментират само малоумници (без извинение). Почти никога не ги чета, защото ме докарват до агресия. Не мисля, че има място за отстъпление, скоро положението няма да се подобри, за да чакаме. Днес за пореден път ни се показа, че някои определени бизнеси няма да ги закачат по никакъв повод. Защо децата трябва да пазят здравната система и на каква цена? Същите тези деца след години ще трябва да връщат взетото сега.

# 496
  • софия
"Авторката" е представителна извадка на "сериозната" журналистика. Барем да беше попрочела някоя и друга наредба, какво се случва в Европа, нещо малко.
То не може да се очаква много от дир.бг де.

В момента не мисля, че е нужно да правим нещо повече. Не смятам и че отивайки в някоя медия, гледната точка ще бъде отразена обективно. Отново във фокус е единствено ходенето/неходенето на училище, децата-бацили, а не пълната липса на ясна стратегия и последователни стъпки. Важното е да има сръбска музика и щракане с пръсти.

Последна редакция: чт, 05 ное 2020, 18:53 от zvаnchе

# 497
  • София
Контингентът, който пише коментари под статии в интернет, по принцип е меко казано ужасяващ.

# 498
  • Пловдив
В дира са австралопитеци. Дори учителите, с които говоря, са против ДО. Едната е и възрастна и с автоимунно. И не е като да нямам близки с вируса - на снаха ми (жената на брат ми) баща й е в много тежко състояние в болницата. Не знаят дали ще оцелее. Той умира за внуците си, но не се зарази от тях! По ирония на съдбата единствено последните 2 уикенда не ги взеха децата при тях, тоест около 20 дни, той е болен от около 7. От вчера е в болница. Зарази се човека на работа. В НАП работи, в данъчното в Пловдив има много болни. Ако бяха взели децата, щяха ТЕ да ги заразят, а не обратното. Обаче после племенниците ми щяха да бъдат обвинени. Не е честно. Не е честно да обвиняват и затварят децата, а всичко друго да си работи. Този вирус се предава въздушно-капково и нищо няма да го спре. Шефа на една от болниците в Пловдив, от големите паникьори, съответно човека е винаги с маска, със защитно облекло, с дезинфекция и пазене и странене, нямат ковид отделение (поне до скоро), изобщо всички мерки е взел, и той е болен. И жена му. Та... Децата да накажем. Физическото оцеляване. Еми хубаво. Ай да влизаме в пещерите тогава, ще избягаме.

# 499
  • гр.София
Коментарите в Дир никога не са положителни. Вредно е за здравето да се четат. (По стар навик следя сайта)

Около мен колегите са за ДО, само аз за присъствено.
Но не мога да подкрепя писмото. Докато броят на хоспитализирани и починали не започне да пада,приоритетите са ми други.

# 500
Около мен колегите са за ДО, само аз за присъствено.
Но не мога да подкрепя писмото. Докато броят на хоспитализирани и починали не започне да пада,приоритетите са ми други.
Абсолютно съм съгласна.
Останалото е към пожара да добавим още бензин и да чакаме да изгасне...

# 501
  • София
Въпросът е какво правим, ако пандемията продължи със същите темпове още шест месеца. Или още година. Или още пет години. Защото такъв сценарий изобщо не е невъзможен.

# 502
Сега ли се очаква да решим какво ще правим след 5 години ако пандемията не отмине?
Ами не е реалистично. Сега се решава за сега.
Ситуацията непрекъснато се променя и следва да се реагира на промените, а не на неясни евентуални обстоятелства.

# 503
Хубавото на писмото е, че се чува и друго мнение. Ето, днес имаше и писмо от собствениците на образователни центрове. И коментарите под статията бяха потресаващи. Но това е начина да се чуе гласа и на тези хора.

# 504
  • софия
Точно в момента това беше целта на писмото. След днешната пресконференция на НОЩ е ясно, че написаното в него няма да се случи сега.

# 505
  • Пловдив
Шмърци, да, сега, защото всяко нещо има последствия. И с всеки ден последствията са по-огромни. Още една година криене вкъщи и после изобщо не можем да ги върнем в училище. Да не казвам, че тази ситуация храни паниката и масата някак свиква да е в миша дупка и го иска. Все повече. Това е. За седмица-две, дори 3 ок. Но е едва ноември. Има декември, януари, февруари, март....

# 506
Ами то реално ще се случи и без писмото, когато има условия за присъствено обучение.

# 507
  • София
Момичета, подписах писмото, но вие не си тровете нервите! Аз вървя една седмица преди вас в емоциите си. Grinning
Оставете всеки да си чупи главата. Ред, Звънче, вашите деца, както и моето, ще получат някакво обучение. Няма да се скатават учителите. Е, няма да са образовани така, както сме очаквали, борейки се за определени училища, но ще научат все нещо!
Да му мислят тези, които хем не искат присъствено училище, хем ДО е пародия!
Бъдете здрави, не шпионирайте децата и се надявайте да сте попаднали на правилното за ситуацията място! Hug

# 508
Шмърци, да, сега, защото всяко нещо има последствия. И с всеки ден последствията са по-огромни. Още една година криене вкъщи и после изобщо не можем да ги върнем в училище. Да не казвам, че тази ситуация храни паниката и масата някак свиква да е в миша дупка и го иска. Все повече. Това е. За седмица-две, дори 3 ок. Но е едва ноември. Има декември, януари, февруари, март....

luba_rizova, аз напълно разбирам притесненията ти.
Последствия има от всяко действие/бездействие.
Призивът ми е да гледаме глобално на проблема за да бъде разрешен, а не да се вторачваме в трънчето, което ни боде в момента. Да, не отричам, че това трънче може да загнои и ситуацията да се усложни. Пак казвам в момента нямаме полезен ход, защото срещу нас стоят абсолютно неадекватни управляващи, които не се интересуват от нищо друго, освен водени от личните си интереси да си напълнят джобовете. Ето защо просто трябва да бъдем по-разумни от тях. Длъжни сме. Останалото е равносилно на пълен хаос с много по-сериозни последици! За всички.

# 509
  • софия
Слънчева, много отдавна разбрах, че когато някой пише нещо за мен, написаното не определя мен, а този, който пише и в този смисъл всеки е свободен да се самоизявява на воля 🙂
Същото, естествено, важи и за мен. Форумът доста ме научи на писмено общуване.

шмърциплянку, гледам, гледам и нищо глобално не виждам. Виждам, че единствено децата са виновни за разпространение на вируса у нас и за това те трябва да седят у дома. А иначе вирусът излиза по улиците след 23 ч.

Общи условия

Активация на акаунт