Седмокласници 2020/2021 - Тема 4

• 32 960
  • 740
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Момичета, тези, които сте в Междучасие - по имейл ли получихте инфо за ПИ по мат? Ние сменихме Ив. Симеонов с друг преподавател миналата седмица, но нямам инфо за ПИ. Получих мейл само за БЕЛ и се притеснявам да не сме изпуснали нещо.

# 256
  • София
Olive, другата събота най-рано ще получим теста по математика, тъй като ако беше присъствен ПИ, щеше да се състои на 21.11.

# 257
  • София
О, ок, защото чух, че приятелките на детето при Симеонов го направили вече, но може и тя да не е разбрала.

# 258
Аз мисля, че по математика ще се справи, но днес гледах един преразказ в сегашно историческо време и съм потресена. Освен това, жестоко я мързи. Гледа непрекъснато разни странни видеа или играе с приятели Импостор.
Лошото е, че всички деца покрай нея са така и няма стимул. Трябва да измисля нещо да се стегне сама, защото ми е трудно да притискам. Напоследък има обратен ефект.
И моята иска само на телефона да виси. Всичките около нас са така и тя голям пример взема.

# 259
  • София
MollyBy, ако решите да ремонтирате, препоръчвам корк - ламиант или подложна някаква - технически корт.

Дидева бе показала едно примерно редуване на паралелки, но за мен не е ОК.
Повечето учители пак ще ходят на работа, защото преподават на няколко випуска, а за мен основния смисъл на ДО е да пазим учителите ...

Дидиа, колкото по-малко хора са навън, толкова по-малък е шанса за зараза, между другото имам представа от работата в ДЗ, почти от първо лице.
За мен е удачно и в ДЗ също да има редуване на персонала, примерно 2 на 2 седмици, за да се намали риска и за там.
Няма да изхвърли боклука?! Домашният любимец, тяхно задължение ще си скимти, а те ще си цъкат на телефона?! Хм, не са познали! Само няколко секунди ги делят от тайфуна...

Днес станa дума за наказанията от едно време, в т.ч. в училищата и девойката споменава за показалката на баба си (чувала е да се споменава от наши приятели, бивши бабини ученици Joy ), щяла да е пита я, къде е, аз й казвам: "Бабите-учители мерят с различен аршин учениците си и вниците, а и вече е забранен боя (в училище)" Joy , a такото се включва: "Ааа няма как да прилага показалката в къщи, не може да си я донесе, те бяха служебни" " Joy

Дъждец, девойката ми не пише чернова на преразказа, затова и стига времето, ако пише чернова сигурно няма и 1/3  да препише. 

Висенето на телефона единствено ме притеснява, че гледа от близо, за зрението. Тя също играе игри, но ако има задължения, игрите чакат. Ползва го и за разговори с приятелки, слуша музика (постоянно е със слушаки на ушите), нея нямам проблем с ползването като цяло. 

При нас минаха ПИ в школата, вчера и днес, по БЕЛ на очаквам високи резултати - не и стигна времето, притесни се на модул 1, поплака си и загуби част от времето... каквото такова, по-добре сега, пък да сме живи и здрави дано да оцелем (здравословно)

# 260
Desem, нямаме намерение скоро да ремонтираме. В две стаи сме с паркет, детската и коридора с ламинат. Никъде няма терикот например, че да се чува толкова силно Simple Smile

Нашето училище всички класове (от 1 до 7) са вече на ДО. Съобщението е че поради болни учители ( не е уточнено от какво)

# 261
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
и при нас удължиха ДО до 29, не пише защо, но предполагам, че е заради заповедите, дето се сменят на всеки 2 минути.

има оценка на първия почти пробен изпит в клас. онзи, за който каза, че  правил чернова, белова, проверка... и времето му е стигнало за всичко.
Wink казах, че не съм доволна от оценката, но всъщност като за първи опит 4,75 е добре.

# 262
  • Варна
Много си е добре даже, Добри! Браво на момчето! А защо като е по формата на НВО им пишат оценки, а не точки? И ако има точки, как ги трансформират в оценка се чудя...
При нас такива екстри като ПИ в училище (или тестове по формата на НВО) не съм чула да има. В школата най-рано януари ще правят ПИ, и да се надяваме, че ще е присъствен. Дотогава ще ви моля да споделяте в групата или в пощата, защото девойката съвсем ще се отпусне.
За момента ДО върви нормално, уж трябва да е до края на тази седмица, но се съмнявам. Вероятно ще го удължат. На детето не му беше никак приятно, но след разговор, който проведохме мисля, че го приема по-смирено. Накарах я да се замисли, че в момента иска да иде в добра гимназия, а една гимназия я прави "добра" най-вече учителският състав. В такъв случай, би искала да отиде някъде, където всички добри учители са живи и здрави и работят с желание, а не със страх за живота си. Мисля, че ме разбра и вече не я чувам да мърмори срещу ДО.

# 263
Много си е добре даже, Добри! Браво на момчето! А защо като е по формата на НВО им пишат оценки, а не точки? И ако има точки, как ги трансформират в оценка се чудя...

И аз това се чудя. Ясно е, че е в оценка за да се нанесе в дневника, но как решават точките на каква точно оценка отговарят...? Хиляди пъти се писа, че такова приравняване няма как да се направи.
Нашите са правили към училище ПИ, за тренировка, с точки...не са им нанасяни като оценки. Оценките са на друг вид изпитвания.

# 264
Ако става дума за първа част или и за двете части, вероятно ползват някоя от таблиците от времето, когато имаше преобразуване на точки в оценки. Но пък тогава минимумът за тройка беше различен ( 16, 18, 20 точки) и оттам имаше разлики в преобразуването. Например през 2016 4, 75 съответства на 65 точки общо от двете части ( тогава бяха модули), а през 2014 - на 66, 5. Точките от преразказа никога не са били преобразувани самостоятелно в оценка.

# 265
  • София
Моят се записал самостоятелно и доброволно на консултациите по МАТ в училището Flushed .
Преди малко ме информира. Изненада ме силно, тъй като не среща трудности по предмета, за да взима допълнителни часове. Отговори ми, че "трябва да е най-добрият" и затова се е записал. Два положителни аспекта виждам в това - неговата амбиция и добър учител по МАТ.
Лошото е, че не му остава никакво свободно време. Тренировки и учене е всичко, нищо друго.

# 266
  • София
Dive,
ще споделя ПИ само да видим отговорите, особено по БЕЛ Модул 1.
Ще помоля девойката да поиска от друго дете задачата, която най-много я е ощетила, тъй като там няма как да се види къде са грешките, защото не е писала по нея.
По математика - лесно, там грешките мога да ги оправя.

Баткото ни бе последния випуск, при който се пишеше текуща оценка, съгласно точките от първия модул, ще потърся как се трансформираха.

# 267
Няма нужда да търсиш, защото не са валидни сега старите таблици Simple Smile

За мен не е важно да има начин да се преобразува в оценка, нали НВО си е в точки, приема е по точки...? Учителите така или иначе ще си оценяват както са си решили, само ние ще се чудим ако нашата таблица от не знам коя година, не отговаря на тяхната Simple Smile А домашната подготовка за НВО ми е важно да видя в точки как се е справил.

Последна редакция: пн, 16 ное 2020, 14:37 от MollyBy

# 268
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
ще запиша час за консултация с учителката по БЕЛ и ще попитам.
Горинич каза, че имало тест, теза, преразказ... било като истинския изпит.
а оценката я видях в дневника.
теоретично може да е за нещо друго, а той да не си спомня изпитването, но на практика при него няма как да се случи. той помни всеки въпрос, който са му задали някога.
Simple Smile

# 269
  • София
Моят се записал самостоятелно и доброволно на консултациите по МАТ в училището Flushed .
Преди малко ме информира. Изненада ме силно, тъй като не среща трудности по предмета, за да взима допълнителни часове. Отговори ми, че "трябва да е най-добрият" и затова се е записал. Два положителни аспекта виждам в това - неговата амбиция и добър учител по МАТ.
Лошото е, че не му остава никакво свободно време. Тренировки и учене е всичко, нищо друго.

Честно ти казвам, съвсем неблагородно ти завидях Simple Smile

Моят тази вечер загуби тетрадката по география. Вкъщи. При условие, че в петък имаше география. Нямало я. Аз съм виновна. Защото го карам да си подрежда учебниците и тетрадките. Flushed

Общи условия

Активация на акаунт