Седмокласници 2020/2021 - Тема 4

• 32 973
  • 740
  •   1
Отговори
# 240
  • На морето!
Аз не проверявам домашни от школата, лека депресия с наченки на отчаяние ме е хванала. Чух, че като връщат преразказите обявяват точките публично и се надявам това да му е достатъчен стимул да не претупа нещата.

# 241
Аз по принуда проверих последните преразкази, тъй като от школата не бяха организирали да се предават домашните. Отсега нататък се надявам да не се налага. Така или иначе мога да взема отношение само по правописните грешки и повторенията...
Седми клас и без това е стресиращ, но ДО май ще ме довърши:(

# 242
Здравейте,
плаша се от ДО, дано е само за две седмици. Частните уроци продължават при нас. Справя се засега.
Къде мога да видя отговорите на задачите след урока?Издателството е Архимед.

# 243
В учебниците на " Архимед" обикновено са на последните страници.

# 244
За съжаление само на тестовете има отговори .На задачите след урока липсват.

# 245
Сигурно ли е, че говорим за учебника на " Архимед"? Малък пример.

# 246
Рабира се ,че не е Архимед.Булвест е изданието .
Заринала съм се с всякакви тестове и учебници и се обърках вече.
Съжалявам.

# 247
  • На морето!
Гледахте ли министъра на образованието по БТВ тази сутрин?
Въздържали се от втора дата за НВО, според него в случай на неявяване поради здравословен проблем се решавал индивидуално проблемът. Ако решаване на проблем е да се пишат 0т от изпита, то да, решават го.
В НВО щяло да има промени в зависимост от периодите на ДО. Това също трудно би могло да стане, т. к. всички училища решават индивидуално как и кога да учат дистанционно.

Днес детето надхвърли набързо ПИ на Междучасие по математика и изкара 39т., все повече се доближаваме до "абе, важното е да сме живи и здрави" и спортното училище ни се струва все по-приятно място.

# 248
И аз от сега си мисля , как ще се опазим здрави или некарантинирани  за изпита. Дори  и да го спра за седмица преди това , не е гаранция . Кошмарна година наистина  - всичките усилия може да се окажат напразни накрая.

# 249
  • София
Моят син цяла седмица е без БЕЛ, учителката е болна, заместват я преподаватели по музика, география и т.н. Не се знае колко време ще отсъства. По математика е нова учителката и още се напасват. Изостават с материала, а в школата са доста напред и по двата предмета. Изобщо всичко е едно никакво, но каквото такова... Thinking

# 250
Моят син цяла седмица е без БЕЛ, учителката е болна, заместват я преподаватели по музика, география и т.н. Не се знае колко време ще отсъства. По математика е нова учителката и още се напасват. Изостават с материала, а в школата са доста напред и по двата предмета. Изобщо всичко е едно никакво, но каквото такова... Thinking
При щерката втора седмица отсъства преподавателката по БЕЛ. Последният път са имали заместник от материята, но той се оплака в школо, че някой го заглушавал. Иначе първата седмица и при тях така. А и руски нямат втора седмица, също е болна госпожата.

# 251
Аз мисля, че по математика ще се справи, но днес гледах един преразказ в сегашно историческо време и съм потресена. Освен това, жестоко я мързи. Гледа непрекъснато разни странни видеа или играе с приятели Импостор.
Лошото е, че всички деца покрай нея са така и няма стимул. Трябва да измисля нещо да се стегне сама, защото ми е трудно да притискам. Напоследък има обратен ефект.

# 252
VAVA,това май е нова епидемия.И у нас наборът е един безразличен,когато му говориш и обясняваш чуваш обикновено едно "хъъъм" и до тук.Някак си се върви по едно течение ,дето се чудя до кога ще го влачи.Определено наблюдавам едно падане на тонуса,даже и на тренировките е апатичен.Днес отказа да изнесе боклука,а и кучето доста скимтя /негово задължение/ и сестра му не издържа и го изведе,а той даже не се отлепи от телефона.С кого си пише и какво си говорят много ми е интересно,но подозирам,че уроци и у-ще не са в тези разговори.
                   В у-ще от месец липсват основните учители по МАТ и БЕЛ ,страх ги е и си взимат болнични.Сега и на ДО не ми се мисли.На уроците учителите вместо да коригират грешки и да надграждат се принуждават да преподават,защото пропуските се увеличават.Нещо с ДО-то хич не върви.

Последна редакция: нд, 15 ное 2020, 17:47 от Didia

# 253
И ние не сме започнали с преразказите. Ние сме във Веди. За сега само тези. Доста лежерно го раздават пък да видим. Дано да знаят какво правят, а и с домашните много ги жалят. При вас как с домашните?

# 254
При нас откакто минаха всички онлайн е доста спокойно. Преди това само отделни деца бяха ДО и постоянно не смогваше. Беше ужасен стрес.
Сега има дори свободно време, но не мога да пробутам нищо допълнително, защото играе Impostor в свободното време.
Иначе не мога да се оплача да е безразлична. Старае се много, но въпреки това прави грешки. Предни години не е било така и не съм свикнала. Стряскам се, че сега мат. е лесна и прави глупави грешки, а като дойде геометрията, не знам как ще е.

Общи условия

Активация на акаунт