Седмокласници 2020/2021 - Тема 4

• 33 020
  • 740
  •   1
Отговори
# 225
Кати, синът ти за мен е от извънземните деца. Моята девойка никога няма да го докара до това време.

Имам приятелка, която плаща луди пари за онлайн йога часове с йогин от Мексико Satisfied
У дома има всякакви сетове гири, ластици, колело, топка. Ако нямах проблеми с гърба , щях да ходя да джогвам и да вземам тийнката с мен.

Съседите отгоре и отдолу имат малки деца. Казала съм, че ако родят още деца, ще се местим. Това е нещо ужасно! Понякога в 22-23-24 ч вечерта се почва едно бягане, скачане, крякане. При нормална тренировка се вдига по-малко шум.

# 226
Изненадана съм, че има изненадани от подскачането и хората. Вашите деца как бяха оценявани по физическо при миналото онлайн обучение, ако не са го правили? Ето, на Добри детето даже е трябвало да спринтира. Ние имахме тук там по някой тест, но като цяло си играеха децата, колкото могат.

# 227
Кати, синът ти за мен е от извънземните деца. Моята девойка никога няма да го докара до това време.

Не знам за сина на Кати, но моят никак не е извънземен, а и той за 20 минути го прави преразказа. Че и по -малко. Отказва категорично да пише на чернова...направо на беловата...драска, поправя. абе всичко е мазало. Но не му пука. И е ясно, че там не се бори за много точки. Сам си е решил, че ще набляга на граматиката и тестовата част.
п.п. Малко да редактирам...той си ходи на школа, знае добре да преразказва, просто не му се занимава.

Миналата година по ФВС имаха 3 теста по време на онлайн обучението. Това им бяха оценките. То при асинхронно обучение нямаше и как да е...

Последна редакция: пт, 13 ное 2020, 17:52 от MollyBy

# 228
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Изненадана съм, че има изненадани от подскачането и хората. Вашите деца как бяха оценявани по физическо при миналото онлайн обучение, ако не са го правили? Ето, на Добри детето даже е трябвало да спринтира. Ние имахме тук там по някой тест, но като цяло си играеха децата, колкото могат.

познай колко е спринтирал, като от дивана до масата с компютъра са метър-два.
а бЕг на мЕсте съм забранила.
и нашия, като детето на фикшън, по-често се правеше на умряла лисица. Wink

# 229
  • София
ФВС в домашни условия няма да го коментирам, защото както пролетта, така и сега липсва. Не е болка за умиране, защото девойката ходи на танци два пъти в седмицата за по два часа и там танцуват много.
Времето за преразказа не й стига почти никога. Миналата година на ПИ ходи само един път присъствено и единствено тогава й е стигнало времето. Вкъщи нещо се разсейва и все не й стига. Ще видим тази година как ще се представя.
ПИ миналата година ги сканирахме с телефоните и ги изпращахме на мейла на школата.

# 230
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
питах Горинич дали са започнали с преразказа (че аз зациклих още на тезите и майката на лирическия герой).
правили са преразказ. непознат текст, да се преразкаже от името на единия герой,  минало време.
той бил направил чернова! и преписал на белова!! и му останало време да провери за грешки!!!
ти да видиш!
сега чакам двойката. даже минус очаквам, че знам какъв му е краснописа. Simple Smile

# 231
ФВС в домашни условия няма да го коментирам, защото както пролетта, така и сега липсва. Не е болка за умиране, защото девойката ходи на танци два пъти в седмицата за по два часа и там танцуват много.
Времето за преразказа не й стига почти никога. Миналата година на ПИ ходи само един път присъствено и единствено тогава й е стигнало времето. Вкъщи нещо се разсейва и все не й стига. Ще видим тази година как ще се представя.
ПИ миналата година ги сканирахме с телефоните и ги изпращахме на мейла на школата.

Марти за ПИ в 6 клас ли говориш? При нас мисля, че не се провеждат такива...или не съм знаела Simple Smile В София знам, че Междучасие провеждат за 6 клас.

# 232
  • София

Не знам за сина на Кати, но моят никак не е извънземен, а и той за 20 минути го прави преразказа. Че и по -малко. Отказва категорично да пише на чернова...направо на беловата...драска, поправя. абе всичко е мазало. Но не му пука. И е ясно, че там не се бори за много точки. Сам си е решил, че ще набляга на граматиката и тестовата част.

Нашите да не са близнаци? Точно същото. Днес ми скъса нервите с един преразказ - страница и половина голям формат текст. Преразказ 1 стр. голям формат ръкописно. 3 пъти го върнах, до 1,5 стр. го докара. Като го сканирах, за да го качим в Регалия, на бърз поглед открих няколко правописни и пунктуационни грешки. Но нямам сила да го върна отново. Дано го проверят, да му напишат една хубава рецензия, пък дано разбере, че не съм просто лоша майка, която се опитва да му отнеме от времето за игра. Яд ме е, че е небрежарка, не му пука, отбива номер. Всичко това, което най-мразя.

Физическо миналата година нямаше, пращаха им някаква теория за баскетбол и правиха няколко онлайн теста.  Ама да не мислите, че теорията се четеше преди да се направи теста? Предпочитам да имат някакви упражнения live да правят, пък макар и с риск съседката отдолу да ме донамрази.

# 233
ААА на нас учителката от школата ни ЗАБРАНИ да поглеждаме дори преразказа....направо изпращаме. Така че не връщам Simple Smile Колкото е писал, толкова.

# 234
И така трябва. На НВО няма кой да го върне три пъти за корекции.

# 235
С госпожата от уроците дето започнахме правят преразказ през урок в часа, а за домашно му дава всеки път. Условията винаги за различни (от името на този, името на онзи и т. Н.) на първия си преразказ при нея имаше 4,30. Уточнявам, че в училище по бел не правят нищо, госпожата не им е давала преразказ повече от два пъти за две години и не ги е проверявала. До сега с госпожата на уроците са имали 8 урока. Последния път има на преразказа 5,50. Госпожата е доволна, каза че с упражнения, нещата се оправят. Аз не ги поглвждам докато не ги представи, после чета рецензиите.

# 236
И в курса на моя син им дават преразказ всеки път , но оценява в точки, като максимума май е 35 т.Той горкия все върти около 29 -31 т и не може да прескочи тази летва.

# 237
  • София
И така трябва. На НВО няма кой да го върне три пъти за корекции.

Това ми е ясно Simple Smile Връщам сега, защото отбива номер, защото свикна, че не се проверяват. Искам малко старание. А от школата са проверили 1 преразказ само, нито една теза, та реално нямаме хубава обратна връзка и той не чувства ангажираност.

Надявам се и в училище госпожата да ги натисне малко с преразкази, вече правиха 1, не се представи зле (30 т. от 35 т), но забележката е, че малко съкращава текста. Лаконичен е Simple Smile

# 238
  • София
MollyBy, да в 6 клас правеха ПИ в Междучасие.
Когато трябва да прави преразказ за домашно, тогава и аз го проверявам, но когато става въпрос за ПИ, тогава каквото е направила това предаваме, без да коригираме.
Нейните точки на преразказите също варират между 28 и 30.

# 239
  • София
В шести клас правиха ПИ и в школата на Елмира  Йонова. Моят се върти между 29 и 31 точки, веднъж имаше 34 т., бил му харесал текстът- за някаква футболистка ставаше въпрос и затова Joy
Миналата учебна година по ФВС им се пускаха някакви презентации, оказа се, че последните 2 седмици не се беше включвал в часовете и се сдоби с оценки за "активно участие" - две 4-ки Stuck Out Tongue Winking Eye
Госпожата по Биология и Химия ги е подпукала - досега писа, дала им е днес домашно и по двата предмета със срок до полунощ. Досега през годините имаше тук-таме някоя 5-ца инцидентно, сега заформя по две 4-ки по някои предмети, но отказва да се напъне. Лошото е, че пубертетът го е разтресъл и ме е страх да не омаже и математиката и БЕЛ-а.

Общи условия

Активация на акаунт