Седмокласници 2020/2021 - Тема 4

• 33 027
  • 740
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Това смятам, че не е лош вариант. Не обаче как ще е за самите учители, преподаващи на няколко набора. Едните онлайн, другите оффлайн...

# 211
..Единственото невъзможно нещо е да се осигурят веднага липсващите учители.
                  А задавате ли си въпроса как се намират липсващите учители,мед.сестри и помощен персонал в ДЗ ? Ще ви обясня - заместват ги колегите им и вече са на ръба на изтощението ,но никой не ги пита.Само днес съм след обяд.До сега 5 дена по 12 часа и не съм само аз.Колегите даже са с повече целодневни смени от мен.При това хората в рискова възраст там надвишават 50%.Няма помощник -възпитател под 40 години и тези след пенсионна възраст са около 80%.Как пък така изведнъж учителите в у-щата не могат да се заместват защото ги е страх? Мислите ли,че персоналът на ДЗ се състои от свръх хора без капчица страх ? От моята гледна точка не мога да намеря основание за привилигировано отношение към  нито една категория работещи.Всички са застрашени и всички ги е страх.Кой повече,кой по-малко е въпрос на друг разговор.

# 212
  • София
Didia, честно казано не разбирам това противопоставяне на учителите с персонала на ДЗ, че и медицински персонал. Нека се придържаме към темата, която е основно за нашите седмокласници. Всички сме напрегнати и тревожни покрай случващото се, нека не пренасяме и тук много от това напрежение.

# 213
Дидиа, проблемът с детските градини (предполагам, че тях визираш), е, че няма кой да гледа децата. Затова трябва да работят. А от прогимназиситите нагоре спокойно могат да учат от вкъщи. Ограничава се заразата там, където може. Затова не са затворили и 1-4 клас.

# 214
  • София
Didia, искрено съчувствам и на теб, и на всичките ти преуморени колеги. Но според мен не става дума за привилегии, а за опазване на колкото може повече хора. Спряха от училище по-големите ученици, защото могат да останат сами вкъщи, без да се налага да спрат от работа и родителите им. Ясно е, че ако стане още по-страшно, всичко ще спре, както беше през пролетта. Но пък тогава ще се извадят от строя и родителите, който са лекари, сестри, фармацевти, учители... Няма печеливш ход, само търсене не баланс някакъв, избор на най-малкото зло.

Във Великобритания през пролетта имаха право присъствено да ходят на градина и в малките класове само деца на ключови работници на 1 линия - медици, полицаи и т.н. Не знам дали сработи, но и това е възможен вариант - така не се претоватваше и персоналът в ДЗ.

Пак стана отклонение от 7 клас, извинявам се и няма вече Simple Smile

На въпроса как може един преподавател да е хем ПО на 5 клас, хем  ДО на 6 и 7 - или ходи в училище и преподава сам в стаята ДО и после влиза в час присъствено при 5 клас (при нас е така); или се пренарежда програмата и преподавател Х има присъствени часове само в понед и сряда примерно, така не пътува до училище в др дни и намаляваме риска да се зарази по пътя.

# 215
Момичета, просто слушайки по новините как 1300 у-ща не са имали досег с вируса , а са затворени се питам ЗАЩО! След като в ДЗ / детски заведения включва детска градина и ясла/ може да се работи при тези условия защо не може да се работи локално съобразно контакта или заболели от ковид- и в у-щата? Всеки ден се дават сведение поне на 5 места колко са контактни,колко са болни,колко са вирусоносители и...се взима решение кой как да учи за конкретно у-ще или клас.Не мога да възприема този масов подход - затваряме всичко без значение дали има необходимост.
                        Ние също имаме седмокласник и съм свидетел на "страха" на учителите да работят в у-ще,но от частните уроци не се отказват.Даже дигнаха заплащането на урок.Съдете ме както искате ,но не мога да приема това.Или те е страх и си седиш у дома или работиш.Нима всички други работещи не ги е страх?
                        При учителите интересно се получава - ще работят тези с малките деца "защото няма кой да ги гледа",а другите - ДО.Мотива "няма кой да ги гледа" трудно приемам в обстановка на пандемия.Мерките трябва да защитават здравето на всички,а не само на определени категории.Гадно ми звучат заплахите от учители и лекари,че ще напуснат...ами ,ако така се държат продавачи,производители или електрото и водата .... какво правим ? Не противопоставям никого,но и "свещени крави" не може да има когато всички са в една и съща обстановка.

Последна редакция: пт, 13 ное 2020, 13:38 от Didia

# 216
  • Русе
Питахте какъв спорт тренира дъщеря ми онлайн. Спортът е художествена гимнастика. Те си имат отборно съчетание, но сега като ще тренират онлайн, г-жата ще им показва разни упражнения и те ще си ги правят вкъщи. Естествено няма да могат да хвърлят уредите, че преди време така се наложи таван да ремонтираме след хвърлени нагоре бухалки. Интересното беше и през пролетта, когато бяха затворили спортните клубове пак бяха на онлайн тренировки. Тогава тя тренира вкъщи и в същата стая батко й учеше за матури. Резултатът беше, че на матурите постигна отлични резултати.

# 217
"Какво й остава на мишката, уловена в капана, освен да изяде сиренцето?"
Та и аз така. Опитвам се да се концентрирам върху положителните страни на онлайн обучението. Както и да го мисля, само една страна виждам - няма да пътува, спестява към два часа дневно.
Как мислите, че ще се проведат пробните изпити, особено в частта им с преразказ и теза? Сега оставих сина ми да прави преразказ. Изобщо не виждам как ще се доближи до ситуацията по време на реалния изпит. Има достъп до текста и сигурно ще се изкуши да погледне и тогава, когато не трябва да гледа. После ще снима на госпожата това, което е писал, тя пък как ли ще го разчете. Трябва да го предаде тази вечер. Ако го беше направил тези дни, щях да му го сканирам в работата. У нас скенер нямаме. Дали нямаше някакви сканиращи програми за телефон или таблет? Отивам да търся.

Последна редакция: пт, 13 ное 2020, 13:15 от fiction

# 218
Ние сме онлайн на частните уроци от самото начало. Ако телефонът снима добре, не ти трябва скенер.
Преразказите ги чета аз на глас един път, след това тя засича 15 мин и чете сама и след това пише 75мин, без да гледа текста.
Има програми, с които може да се пише върху пдф файл или снимка. Така може да се правят корекции от учителката. Госпожата в клас прави така, защото проверя много преразкази наведнъж. Частната учителка ги обсъжда директно.

Вашите деца успяват ли да се вмъкнат във времето за преразказ? Дъщеря ми не пише чернова и въпреки това понякога изобщо не й стига времето. Не знам как ще го борим този проблем.

Също така ако се праща домашно, което е повече страници, снимаме с телефон и после има онлайн пдф конвертори. Съединяват снимките в общ пдф файл и е по-лесно за проверяващите, тъй като не трябва да отварят 5 отделни файла.

Относно спорта аз тренирам само онлайн с програми. Давам го само като идея на хората, които се притесняват, че децата ще се обездвижат.

# 219
"Какво й остава на мишката, уловена в капана, освен да изяде сиренцето?"
Та и аз така. Опитвам се да се концентрирам върху положителните страни на онлайн обучението. Както и да го мисля, само една страна виждам - няма да пътува, спестява към два часа дневно.
Как мислите, че ще се проведат пробните изпити, особено в частта им с преразказ и теза? Сега оставих сина ми да прави преразказ. Изобщо не виждам как ще се доближи до ситуацията по време на реалния изпит. Има достъп до текста и сигурно ще се изкуши да погледне и тогава, когато не гледа. После ще снима на госпожата това, което е писал, тя пък как ще го разчете. Трябва да го предаде тази вечер. Ако го беше направил тези дни, щях да му го сканирам в работата. У нас скенер нямаме. Дали нямаше някакви сканиращи програми за телефон или таблет? Отивам да търся.
Миналата година пробните онлайн се провеждаха с молба от учителите ние/родителите/ да сме квестори Simple Smile
Преразказа аз го сканирах с програма на телефона ми...както и всички домашни. Казва се clear scanner...От училище ги питаха дори как така се четат толкова добре техните домашни Simple Smile
Всъщност на ПИ онлайн  разпечатваме и двете части...така максимално се опитваме да наподобим реалната. Купихме принтер специално...със седмокласник и втори следващата година. После сканираме и изпращаме.

За тренирането онлайн...супер странно ми е...в апартамент...ако говорим за упражнения само сигурно става, но няма сила която да ме накара да ги правя. А и двете деца са активни спортисти, писала съм вече, но в къщи ако им кажат да тренират, не вярвам да се случи Simple Smile

Последна редакция: пт, 13 ное 2020, 14:17 от MollyBy

# 220
  • София
Ех, Дъждец, при вас времето не стига, при нас е повече от достатъчно Преразказ се пише за 20 мин., то и за това е толкова "добър".

За сканиране през телефон от Регалия препоръчват Adobe Scan.

# 221
Поста на vesssrusss, ме подсети за една комична случка от пролетния локдаун.
Синът ми играе в мрежа и си говори с някакво случайно включило се в играта момче, че след малко ще спира, защото отива на тренировка. Отсреща го питат, как така на тренировка, нали е забранено да се излиза, на което той отговаря, че тренира от вкъщи. От любопитство го питат какво тренира, моят отговаря гребане. След неловка пауза и двамата избухнахме в смях, как са си го представили да гребе на терасата. Но е истина, че всеки ден през  зуум ги тренираха с различни упражнения съобразени с домашната обстановка.

# 222
Ние пролетта бхме още в емирствата, много тежък локдаун, и помня, че плувците си тренираха по зуум - или с упражнения на сухо, или който си има басейн в двора(немалко от тях имаха 15метрови).
Нашите седмокласници също скачат яко по физическо, вчера учили пайдушко.

# 223
И аз имам спомен от физическото миналата година - разместваше мебели, беше с бяла тениска, имаше хора и разни други работи. И като го мързеше да прави мост, излизаше от кадър и се правеше на умряла лисица. Нямам идея какво са правили децата, чиито родители отказваха да сложат камери. Имахме такива.

# 224
Хахха представям си съседката отдолу...ние си имаме проблеми и без това. Всичко чува...и пералня, и стол като се мести... Simple Smile Заради нея сложихме навсякъде килими, т.е мокети обкантени като килими, че такъв голям размер килими нямаше и покрихме почти целия под Simple Smile Та представям си ако затренират или заиграят хора в къщи Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт