Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 33

• 36 228
  • 738
  •   2
Отговори
# 90
Хей, хора Hug Да ви питам чийт веднъж седмично правите ли си и как ми се отразило?От скоро станах стриктна като никой друг път , за първи път от много време за почти месец не съм поемала никаква захар и отслабването стана със забързано темпо,но като всеки друг социален човек все ще има някое купонче, празник, рожден ден ,ау  и ако и тогава се лишавам много ще се стресирам, та се надявам чийт дей веднъж седмично да не ни направи нищо.

Ох, за пореден път го пиша.
Чийт може да си позволиш когато си месеци наред на стриктен режим, имаш вече добри стойности на кз и инсулин и си свалила почти всичко.
Чийт ден веднъж в седмицата е за здрави хора.
Ако си в началото и почнеш такъв чийт ден, ще се провалиш с гръм и трясък.
Имаш ли си на идея ако днес изядеш парче торта, пица, картофи -  колко време му трябва на организма ти за да свали инсулина преди тая торта?
При някой хора може и 10 дни да отнеме, а ти приказваш за чийт веднъж в седмицата.
8-9 месеца съм била стриктна. Чийт ден съм имала единствено на цикъл по принуда. Тоест съм си позволява парче торта на най-тежкия ден. През по леките дни натурален шокола висок процент. Понякога и течен, но малко количество съм яла от него.
Опитвала съм и без сладко на цикъл, но припаднах и си ударих главата. И вече не правя такива простотии.
Винаги съм била с обилен цикъл.
А купоните, рождените дни може да са ти през ден. Ако искаш винаги си хапвай.
Сама виждаш, че като си спряла захарта отслабваш. Ама ако искаш я почни пак. Твоя си работа.
После да няма - ама що напълнях, ама що инсулина ми е висок.
Леле, ако за теб стрес е да не изядеш на купон тортата или другите работи, не знам как се оправяш с истинския стрес.
Не ми е пречило никога като излизам да не се тъпча с глупости.
Напротив. Има си богата трапеза. Не съм длъжна да ям от всичко. Последния път си ядох на един РД точно по режима си. Не съм умряла от глад.
Случвало се и на такива поводи да се почерпя. Но това е зависело от това, кога ми е било последното ядене на сладко.

# 91
Ех, чак се размечтах...да ме поканят на купон...и да ми сервират салатка с пармиджано, бейби доматчета с моцарелки и ребърца/хапки с пикантно сосче.... Smiling Imp

# 92
На мен понякога излизания са ми повод да ям нещо режимно дето вкъщи не бих си го приготвила, а обичам. Примерно в заведение да вечерям нещо на скара, понеже обичам а пък вкъщи нямам и нямам и условия да имам. Салата с някоя съставка дето само заради салатата няма да си я купя вкъщи да я имам. Или език в масло, дето само за мене си вкъщи познайте кога ще се хвана да го варя сума време. Ей такива неща и всъщност аз си угаждам при такова излизане, не се лишавам. Отделно неща дето и вкъщи си ги готвя, и навън бих ги яла и са си ОК за човек с ИР. Имаме толкова богата кухня, все има какво.
От март насам излизанията ми се броят на пръсти де, а като гледам следващите месеци и те ще са така и с приятелите ще е по телефон предимно, ама се утешавам че няма все така да е.

# 93
Екстра нали Grinning
Доста неща имаше. Много хора направо се натъпкаха. Взимаха от всичко, абе всичко да опитат, все едно е края на света. А аз зеленчуци и протеини. И ме питаха защо не ям. Ям бе, как да не ям викам, ама трябва ли от всичко да взимам.
Имаше и торта. Ама не ядох. То това за мен си е постижение. Тортите винаги са ми били слабост. Какъв спец бях едно време. Е, беше и торта, която съм яла много пъти, та затуй успешно се въздържах.
А на по миналия купон си хапнах торта, ама една четвърт.
На 8 или 9 месец след режима дори да съгреша с леща си усещах, че се качва инсулина и то за доста дни не се успокояваше. Бях нервна, все ми се ядеше сладко. Пък какво оставаше ако ям торта.
А сега не е така. Сега трябва много да прекаля за се вдигне инсулина. Което е постижение. Всъщнос подобрението дойде след като увеличих магданоза.
Сега след болницата беше трудничко. То глюкозата, то залежаването, то болничната храна. После озверях и се почнаха едни закуски с принцеси.
И като се прибрах си минах на режима, но усещам как ме влече сладкото. Уж съм яла по режима, но някакъв лек глад. Сега съм вече добре.

# 94
Елора, ще се вкараш и напълно в ред, ти разликата вече си я видяла и си знаеш какво да правиш и какво да очакваш. Наистина си е разглезващо да свикнеш да се чувстваш добре, да не си все гладна и крива и изморена от високия инсулин... после това ти липсва ако пак го влошиш.
Ще се оправиш, ти знаеш как става, скоро ще си като преди всичко това.

# 95
Здравейте, дали има смисъл да правя ОГГТ изследване при следните стойности - глюкоза 5.77 и инсулин 15.3 или всичко е ясно ?
Вече месец съм на ВМНВХ с  30-40 гр.вх дневно. Имала съм дни и почти с нула вх.
Преди месец стойностите на глюкозата и инсулина бяха по-ниси - съответно 5.24 и 10.60.
Възможно ли е повишението да се дължи на лечение с антибиотици? Имам проблеми с бъбреците от близо година и това ми попречи да се храня изцяло режимно. Знам, че инсулинът бавно се сваля, но не очаквах да се повиши.
Хемоглобинът ми е 150, гликираният  - 5.5, триглицеридите са под 1, вит Д  -  34.30 ng/ml.
Калций, магнезий и фосфор също са в норма - изследвах ги заради болки в костите.
HDL-холестеролът е малко завишен 1.76 при стойности 1.04-1.56.
Имам излишни към 15 кг. Свалих почти 2.

# 96
На заведение ми се оказва много лесно яденето. Винаги има месо, риба, салати. Поръчвам си често нещо, което не готвя в къщи (напр. Риба, защото мм не трябва да яде). Даже е кеф на моменти мога да си поръчам някакви неща, които на хората им изглеждат свръх калорични. Последно ядох телешки бургер с яйце Бенедикт (беше без хляб с някакво канапе от макарони). Накарах ги да не ми ги слагат и ядох месо (телешко) с месо (бекон) с яйце, холандез и чедър Wink че и отделно голяма салата
Екстра се почерпих

# 97
Пропуснах всъщност да кажа и, че преди да мина на този режим (на който съм от 1 месец) бях на гъвкав.Консумирах си въглехидрати ежедневно, но започнах да ги терирам на кухненска везна и следях стриктно калориите.Бях си поставила за цел да остана в калориен дефицит за известно време, за да експериментирам върху себе си какво ще стане.Комбинирах го и с тренировки, като за първи път посещавах фитнес.И така за 2 месеца свалих 4 кг.Не знам това как да си го обясня и как ми се отразяват.След което се бях отпуснала 1 седмица, през която да не казвам какво ядох...но кантарът не мръдна нагоре след нея, не знам как.После просто затегнах режима и сега съм само на риба, месо и зеленини (със зехтин вместо с олио).И така довърших свалените килограми от предишния режим и станаха минус 9.
Не мога да си обясня това, не знам реално как ми се отразяват, факт е, че в началото почнах и с въглехидратите да отслабвам, просто по - бавно.
Наистина беше много трудно за мен да се избавя от зависимостта от сладкото.Но успявам сега и естествено , че не възнамерявам точно след първия месец да правя чийт.Искам да видя до къде ще стигна като килограми.Просто скоро идва Бъдни вечер,Коледа и НГ, ама още има време да го мисля Joy

# 98
На заведение ми се оказва много лесно яденето. Винаги има месо, риба, салати. Поръчвам си често нещо, което не готвя в къщи (напр. Риба, защото мм не трябва да яде). Даже е кеф на моменти мога да си поръчам някакви неща, които на хората им изглеждат свръх калорични. Последно ядох телешки бургер с яйце Бенедикт (беше без хляб с някакво канапе от макарони). Накарах ги да не ми ги слагат и ядох месо (телешко) с месо (бекон) с яйце, холандез и чедър Wink че и отделно голяма салата
Екстра се почерпих
На хората край мен моето хранане им изглежда странно по всякакви начини. Едни мислят че гладувам и се мъча, нали не подхапвам час по час и отказвам бисквити и солети. Майка ми ме счита за герой задето не съм се отказала, хем знае че съм инат и не бива да се изненадва поне заради това. Наскоро стана дума нещо за ядене и от какво се дебелеело с колежка, изцепи се "А, ама ти се храниш по-нискокалорично като цяло, можеш да си позволиш еди какво си". Изсмях се с глас, поне беше весело. Друга пък колежка понеже готви и за други у тях и вече все се чуди какво да им прави, та се питаме от време на време Ти какво готви снощи? и тем подобни. Като почна да говоря за месце със сметана или голям омлет или бекон или еди какво си с масло и почва да гледа ужасено... то вкусно ама много било калорично, други идеи щяла да търси Grinning
Всичко се дискутира без лоши чувства де, не ми пречи като цяло и на моменти пада смях. Приятелите с които излизам пък са предимно един куп ергени и ценят добрата храна като има кой да им я сготви, те не се впечатляват от някой дето си хапва добре в заведение. Със сигурност не биха коментирали колко калорично ям.
Аз си ям с чиста съвест сега ама на околните понякога им е странно със сигурност. Нали се счита за почти неприлично жена да седне и да се наяде като хората вместо да хапне колкото врабче в името на фигурата си... Обаче преди това с години бях все гладна и все дебела, от това човек не се оттърва лесно. И до ден днешен понякога ми става неприятно ако сметна че съм яла прекалено много, добре че вече е рядко и бързо ми минава.

# 99
И една колежка така на приятелска почерпка заяви, че ще си хапне от кекса с киноа, защото е все пак по-нискокалоричен от шепа сурови орехи, които изядох, а и мозъкът имал нужда от енергия, т.е. от сладко. Не от мазнини.

Последна редакция: сб, 07 ное 2020, 11:24 от Rosita

# 100
Калорични били, трънци.
Преди като ядях само уж нискокалорични, що бях 110 кила? Grinning

# 101
  • Paris, France
Здравейте, дали има смисъл да правя ОГГТ изследване при следните стойности - глюкоза 5.77 и инсулин 15.3 или всичко е ясно ?
Вече месец съм на ВМНВХ с  30-40 гр.вх дневно. Имала съм дни и почти с нула вх.
Преди месец стойностите на глюкозата и инсулина бяха по-ниси - съответно 5.24 и 10.60.
Възможно ли е повишението да се дължи на лечение с антибиотици? Имам проблеми с бъбреците от близо година и това ми попречи да се храня изцяло режимно. Знам, че инсулинът бавно се сваля, но не очаквах да се повиши.
Хемоглобинът ми е 150, гликираният  - 5.5, триглицеридите са под 1, вит Д  -  34.30 ng/ml.
Калций, магнезий и фосфор също са в норма - изследвах ги заради болки в костите.
HDL-холестеролът е малко завишен 1.76 при стойности 1.04-1.56.
Имам излишни към 15 кг. Свалих почти 2.

Смисъл от ОГТТ няма при КЗ над 5 и инсулин на гладно 3 пъти над нормата.

Смисъл от псевдо ВМ-НВХ  същи няма, защото те влошава. 30-40гр ВХ + мазнина са си рецепта за катастрофа. При толкова високи инсулин и КЗ да ядеш и мазнина е безсмислено. Тя само вдига инсулина и ти пречи да влезеш в кетоза. В този случай, когато отслабваш ще сваляш много мускул.

Повече от 2-3 чаени лъжички мазнина докато влизаш в кетоза не ти трябват.

А какви са ти проблемите с бъбреците? PH на урина следиш ли и ако да, какво е?

Антибиотиците не влияят на инсулин на гладно.

# 102
Nevena Virolan, благодаря!
Чета темата още от самото начало и предположих, че нямам нужда от тест, защото не виждам какво може повече да установи, освен очевидното, но реших да попитам.
Най-често ям месо със зелена чушка или краставица, или яйце със зеленчук, много често и риба. Рядко ядки - веднъж или два пъти в седмицата. Не пия кафе с масло. По-скоро съм почитателка на Аткинс от много години.
Проблемите с бъбреците -
Скрит текст:
имам стеснен уретер на изхода на бъбрека, който води до застой на урина, образуване на камъни и най-вече до чести възпаления.  Бях 20 дни в болница със сепсис. Бъбрекът почти не работи. Следя си всичко. PH e 5.5.
Но ако се храня с повече белтъчини - не ми се отразява добре.

Последна редакция: сб, 07 ное 2020, 01:26 от Rosita

# 103
Здравейте, момичета. Имам нужда от вашата помощ. Не се чувствам добре напоследък. Вие ми се свят, постоянно съм уморена. Само гледам да си легна, обаче с малко бебе си е почти невъзможно. Реших да пусна малко изследвания и виждам, че май инсулина ми е по-висок? Кажете си и вашето мнение. Опитах да се свържа с ЛЛ, но покрай вируса не ме отразява изобщо. Обременяване с глюкоза правих по време на бременността т. Е преди 6 месеца някъде заради съмнения за гестационен диабет, но бяха ОК. Оттук нататък какво да правя? Към какъв лекар да се обърна? Може ли от това да ми е зле? И не не е умората покрай бебето. И преди си бях така. Благодаря ви предварително!

# 104
Littleblackdress, приемаш ли добавка с Б 12?  Инсулинът е висок като стойност на гладно, да. Но не знам дали само от това се чувстваш така. Какви ти бяха стойностите на 0, 60 и 120 мин при натоварването? Че не винаги когато са "в норма" са всъщност оптимални...

Общи условия

Активация на акаунт