Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 33

• 36 546
  • 738
  •   1
Отговори
# 105
  • Paris, France
Nevena Virolan, благодаря!
Чета темата още от самото начало и предположих, че нямам нужда от тест, защото не виждам какво може повече да установи, освен очевидното, но реших да попитам.
Най-често ям месо със зелена чушка или краставица, или яйце със зеленчук, много често и риба. Рядко ядки - веднъж или два пъти в седмицата. Не пия кафе с масло. По-скоро съм почитателка на Аткинс от много години.
Проблемите с бъбреците -
Скрит текст:
имам стеснен уретер на изхода на бъбрека, който води до застой на урина, образуване на камъни и най-вече до чести възпаления.  Бях 20 дни в болница със сепсис. Бъбрекът почти не работи. Следя си всичко. PH e 5.5.
Но ако се храня с повече белтъчини - не ми се отразява добре.

С урина с оН 5.5 далече няма да стигнеш. Това е киселинност, която предизвиква камъни. Кисели камъни. Пиенето на повече вода помага леко, но не много. Протеините и зърното правят урината кисела. Един от най-често срещаните лоши странични ефекти при ВМ-НВХ  е камъни в бъбреците. При ИР и диабет 2 има недостиг на бикарбонат. Затова се пие цитрат  който да не допуска кисела урина и това е задължителна добавка за здрави хора. Твоята урина трябва да бъде към 7 - неутрална, а когато имаш камъни даже малко над 7 за да може да се разтворят.

При висока киселинност организмът складира мазнини.

Инфекциите пречат на инсулин,вдигат КЗ и ти разбрицват бъбреците.

В резюме - купуваш си тестови ленти за урина, може и от алиекспресс, че имат разпродажба на 11.11 и цитрат. Мериш и пиеш цитрат докато налучкаш доза, която да дава неутрална урина при твоя начин на хранене. Това независимо дали се храниш НВ или ВВ.

Спортът също помага да се гори ацетоацетат и да не отива в урината.

Чела съм, че B12 във форма пиридоксамин лекува болни бъбреци, но не съм задълбавала.

Обяснението за цитрата го има и в първия пост, мисля, че вече ме заболяват ръцете

# 106
При мен чудна работа- см намаляват (особено талията), кг са същите. В същото време, съм задържала и лекичко вода и мисля да обвиня ПМС за последното. Grinning Естествено, няма нищо общо ПМС сега в сравнение с преди 2 години  (преди да мина на режим- тогава +1,5-2 кг на всеки цикъл, сега няма плюсове и отчитам по-скоро еднакво тегло и в случая- ненамаляване на кг), сигурно нямаше и да го забележа, ако задържаната вода не се беше наместила точно на деколтето... Laughing В същото време кантарът ми показва, че намалявам мазнините и увеличавам водното съдържание и се чувствам и изглеждам по-прибрана и лека- макар че кг са на едно и също ниво. Обаче, ако гледах само числата на кантара трябваше да се депресирам Grinning

Последна редакция: сб, 07 ное 2020, 14:04 от dolce miele

# 107
Littleblackdress, приемаш ли добавка с Б 12?  Инсулинът е висок като стойност на гладно, да. Но не знам дали само от това се чувстваш така. Какви ти бяха стойностите на 0, 60 и 120 мин при натоварването? Че не винаги когато са "в норма" са всъщност оптимални...
Това бяха стойностите от натоварването.

# 108
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
невена, огромно благодаря.
в твоите постове винаги намирам нещо, което не съм догледала. Sad
и сега с цитрата - измерено ПХ 4,5 не направи впечатление на никого в профилактиката, ЛЛ и ендокринолога. Sad
ще изпълня препоръката: ще купя ленти, ще продължа магнезиевия цитрат и ще се меря редовно.

# 109
Littleblackdress, не е бил ок инсулинът на 60 и 120 минута. Но бременните са естествено леко инсулиноворезистентни (продължавам да забравям каква точно беше причината Sweat Smile ), ако сега са ти подобни стойностите не е ок. Особено на 120 минута не е ок да е 10 пъти по-висок.

# 110
Невена, много благодаря за отделеното време! Моят камък е по-скоро заради механичен проблем - стеснението на уретера и задържането на урина в бъбрека.  Купила съм цитрат, започвам да го пия.

# 111
  • Paris, France
Невена, много благодаря за отделеното време! Моят камък е по-скоро заради механичен проблем - стеснението на уретера и задържането на урина в бъбрека.  Купила съм цитрат, започвам да го пия.

Амиииии, не. Камъните в бъбреците се получават от излишък на киселина най-вече или от излишък на алкали. Тясната уретра се запушва по-лесно от песъчинки и камъни, но сама по себе си не е причина за образуването им ако урината е неутрална и не съдържа много соли.

За да е по-разредена трябва нискоминерална вода, а за да не е кисела трябват много зеленчуци и цитрат. Ако цитратът е калиев или натриев се увеличава и магнезият.

Когато няма песъчинки и камъни тясната уретра си отвежда урината без проблем.

Киселата урина, която е признак за липса на бикарбонат и киселинообразуваща храна е признак, който показва ИР при жените. Мъжете с най-кисела урина са се оказвали диабетици.

https://perfectketo.com/keto-alkaline-diet/

Намаляването на протеини води до остеопороза и ИР, но и повишаването на киселинността на урината, което (не само) те предизвикват също трябва да се избягва. Затова се ядат зелени зеленчуци и се пие цитрат.

Лентите и почваш да мериш.

# 112
Невена, аз говоря за уретер, не уретра. На уретера ми е правена пластика преди тодини, което води до застой, хидронефроза и чести инфекции. Нямам често камъни, но вероятно за да се образува този от 7 мм, е допринесло и храненето, за което си права. Докторът ми каза, че ако двама се хранят абсолютно еднакво, единият може да има 4 камъка, другият нула.

# 113
  • София
Здравейте,
Опитвам се да ви чета редовно от известен период от време, но вече ми е време да пиша и сериозно да погледна на темата.
На близо 33 години съм. Висока 1,6м, като забременях първия път бях 56кг през 2014г. качих 30кг и успях с 90 дневната да ги върна на 62. 2018год. имам аборт, допълнително стрес от смърт на близък качих 15 кг. Едвам забременях 77 кг , но юни тази година родих страхотно човече. Бях с гестационен диабед и то само сутрешните стойности ми бяха над 5,5. Терапия никаква, само диета. В момента съм 78кг. Ендокриноложката ми каза да си направя обременяване отново, но ще мислим нещо след като спра да кърмя, проблем с ЩЖ нямям. Да обаче аз не се чувствам добре и трябва да се взема в ръце. Правих изследвания миналия месец - глюкоза - 5,1, желязо - 6,5, ТСХ - 1,7, вит Б12 - 480, вит Д - 107, ПКК и урина ми е добре.
Освен глюкозата и инсулина през час нещо друго трябва ли да пусна?
Четох и темата за  ВМХ, подготвих се за 4 седмичното предизвикателство, мазнините и млечните прочетох тук , че са много, но в същото време ме е малко страх да мина само на месо, заради кърменето. Малката е на 5 месеца, планувам до годинка да се кърмим, но до тогава ми се ще да намеря някаква златна среда. Утре правя изследванията и спирам със сигурност бяло брашно и захар , за всичко останало приемам съвети Simple Smile

# 114
Ендокриноложката ми каза да си направя обременяване отново, но ще мислим нещо след като спра да кърмя, проблем с ЩЖ нямям.
А защо сега да правиш обременяването след като няма да предприемате нищо? Започни режим + ходене и вече виж като спреш да кърмиш как ще са резултатите.

Аз си имах ИР преди Б и сега знам, че трябва пак да си започна режима + спорт. Ще пусна КЗ+ инсулин на гладно и до там.

# 115
  • Paris, France
Аничка, а за какъв такъв изобщо ядеш бяло брашно и захар след като и килограмите са зле, но и КЗ не е розова?

Съветвам те да си изчистиш храненето от преработени храни и да започнеш добавки като витамини и минерали и чак тогава да мислиш за диета. Причината е, че като се мине от ВВ на ВМ има намаляване на млякото понякога, а бебето ти е малко  Като я забраниш стабилно няма да е фатално и ще можеш да компенсираш с друга храна, така че да не се буди и да не те притеснява допълнително 

Виж добавките на първа страница.

ВМ-НВХ  е далече от само месо. Аз ядях доста зеленчуци, повече отколкото ям сега и преди диетата. Целина, спанак, лапад, коприва, магданоз, кориандър, копър можеш да ядеш в неограничено количество. Броколи, зеле и тиквички, патладжан, артишок, зелени чушки също се ядат на корем. Можеш даже и сурови домати и моркови да слагаш в салатата, но по един среден на салата, примерно.

# 116
Казала ти е да направиш изследвания, за да се знае има ли проблем или не. Моето човече е на 10 месеца и аз чакам да спрем с кърменето, при мен има завишени стойности на кз и инсулин. Не ми препоръча диета, аз започнах на своя глава. Спрях зърнените, сладко и брашно, бобови ям рядко, картофи ям, защото с тях нямам проблем, но в малки количества и рядко, плодове изключително рядко. Не прекалявам с мазнините, защото си имам свои. Ям всички посочени от Невена неща, меса и млечни, без магданоз, това е единственото нещо, което не понасям, особено в суров вид. Започнах на 22.09., ссега съм -4кг. Не спазвам всичко заради кърменето, засега няма проблем. Няма и изобилие, ама то и преди това нямаше. Нощем поне по 2-3 пъти ме буди и суче.

# 117
Да, режимът е доста далеч от "само месо" или "предимно мазнини" Grinning Освен това, често хормоните на ЩЗ се разбъркват за известно време след раждане+ ТСХ изобщо не е единственият показател, че всичко е ок с жлезата! Не е зле да се проверят и желязо, феритин, ЖСК.

Последна редакция: пн, 09 ное 2020, 19:29 от dolce miele

# 118
Имам приятелка, която е много навита да почне режима, но има проблемна щитовидна. Бихте ли дали някои насоки, като за нея? Определено има проблвм и с инсулина, защото е с натрупвания около корема и кръста и не се чувства добре с “балансирана” диета, тоест с въглехидратно ядене. Обаче какво трябва да прави всъщност? Ендокриноложката й, естествено не е привържвник на нисковъглехидратно хранене.

# 119
Какви са ѝ проблемите с щитовидната? Аз имам хипофункция и нямам проблем даже със строго кето.

Общи условия

Активация на акаунт