Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 33

• 37 869
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
Ах момичета, с тези торти ще ме поболеете. 😂
Витаминче, бях попадала на информация, че приемът на МИО-инозитол сваля андростендион. Беше във връзка с инвитро процедури и обясняваха, че затова при едни жени приемът на МИО-инозитол бил действал благоприятно, при други, при които андростендионтр е нисък имал лош ефект. Предвид че приемаме МИО инозитол с фолат за целите на подобряване  на инсулиновата чуствителност, вероятно има връзка. Всички хормони са свързани - един дисбаланс води до друг. Наистина Денис дава полезни съвети, като при хормони извън норма задължително препоръчва консултация с ендокринолог.

# 586
# 587
Елора, ами добре си си...а сега тежиш и по-малко. А на последната снимка и менюто е едно такова...бирени фъстъци, салам, нещо като баница/тиквеник, бира...имало е сигурно и други такива Stuck Out Tongue Winking Eye
Деси,
Скрит текст:
не е коренно нережимна тортата Stuck Out Tongue Winking Eye Блатът е по рецепта за шоколадови лави (но с по-малко захар и брашно- почти няма+ орехи). Кремът- шоколад, масло и сметана 30%. За да я ядат и другите не използвах шоколад 85%, а мисля около 70-74% беше. Принципно, може да се приготви и в съвсем режимен вариант с 85-90% шоколад, бадемово/кокосово брашно, без добавена захар и т. н. Слагам в скрит текст Joy

Последна редакция: сб, 05 дек 2020, 17:01 от dolce miele

# 588
Ах момичета, с тези торти ще ме поболеете. 😂
Витаминче, бях попадала на информация, че приемът на МИО-инозитол сваля андростендион. Беше във връзка с инвитро процедури и обясняваха, че затова при едни жени приемът на МИО-инозитол бил действал благоприятно, при други, при които андростендионтр е нисък имал лош ефект. Предвид че приемаме МИО инозитол с фолат за целите на подобряване  на инсулиновата чуствителност, вероятно има връзка. Всички хормони са свързани - един дисбаланс води до друг. Наистина Денис дава полезни съвети, като при хормони извън норма задължително препоръчва консултация с ендокринолог.
Деси, благодаря за отговора, както и на останалите момичета. Писах и в другата тема, да видим там какво ще ми кажат. Тази ендо, с която моята АГ говори искаше да ме слага на ОК "Ясмин", а аз не искам!

В тази връзка - имам Пикозитол и Cycle Balance, техният инозтол добър ли е, или да вземам друг?

П.П. Деси, ако никът отговаря на името - честит имен ден!

# 589
E, втората снимка е от мръсните ми години.
РД съм имала. Имаше си какво ли не. Сокове, кола, алкохол, салати /руска, снежанка/ а не полезните.
Имаше си и основно ядене и торта.
Сега като гледам на първата с кроса съм по-слаба от втората. На втората някъде съм приближавала стоте.
Лично аз искам още. Сега съм по-стегната от снимките.
Днес пих вече желязо.

# 590
  • Paris, France
Да, това са снимките, на които съм виждала Елора. На снимките, където е 72 кила си изглежда добре, с мускул, но слаба. До шията и се виждат ключиците - ясен знак за липса на подложка мазнина.  Ако случайно мерна Елора до някакво местопрестъпление и полицията ме помоли да я опиша, бих я описала като жена със среден ръст около 1.65-1.70, слаба, фин, издължен  кокъл, атлетична, средни към широки рамене и таз и тясна талия. Лице и коса няма да описвам, че коментираме друго.

Елора, ти никога не си била разплуто дебела, даже на снимката 90 кила с оранжевата дреха си имаш талия и бедра. На последната снимка тялото ти не е добре видимо,о помня, че ми прати подобна снимка, на която си личи, че по бедрата имаш мускули и имаш талия.

В резюме - ти не си била отчаян случай въпреки наднорменото тегло и крайно ужасния инсулин, който е надминават 400, май беше. Режим и отслабване са ти се отразили добре и на около 72 кила изглеждаш слаба, нормална, както искаш. Ако инсулинът ти е добре в нормално време няма нужда да слабееш повече, защото реално нямаш никаква излишна мазнина и ще загубиш мускул. Понеже на 72 кила изглеждаш без особена мазнина, на 69 едва ли имаш кила мас за сваляне  Съответно е глупаво да слабееш. Спортувай, качи мускул ако искаш, но недей да пишеш за надебеляване в тази тема, защото подвеждаш народа.

Понеже нямаш излишна мазнина и мастни киселини Метформин няма да ти помогне.

Да знаеш, че ниско тегло и сваляне на тегло хич не са добри след някаква възраст, но и преди това. След менопауза почваме да губим мускули и кост, а аз вече губя костна плътност и още не съм в менопауза.

# 591
Елора, ти нали помниш какво повтарям за желязото, ЩЗ и кг? При мен винаги се стопира отслабването като падне желязото и ЩЗ се разбърква и ТСХ се покачва. Уж не чак толкова ужасно много, обаче пък и Т3 и Т4 като са в долната 1/3 или 1/4 и...ужассс...А за последната снимка си е ясно, че е от "онзи" период с всеяденето Grinning
Невена, и аз май се вписвам в "неразплутата" дебелина, ха ха Joy Имам си отчетлив ханш, по-тънка талия и средно голям бюст. Както се казва, гръдната обиколка ми е почти еднаква с ханша, малко по-малка, талията поне с 25 см по-малко; нещо като манекенските 90-60-90 в по-широк вариант Stuck Out Tongue Winking Eye Ама съм 160 см, височинка нямам Laughing

# 592
Оф, не мисля, че това за ключиците е вярно, защото имам все още малко тлъстинки и корем.
Другия вариант да е висяща кожа, ама не ми прилича на такова нещо.Joy

# 593
  • Paris, France
Оф, не мисля, че това за ключиците е вярно, защото имам все още малко тлъстинки и корем.
Другия вариант да е висяща кожа, ама не ми прилича на такова нещо.Joy

Елорче, вярно е, мила и се вижда с просто око. Щом аз го виждам. Ако не ми вярваш можеш да си измериш мазнините, както вече казах.

Няма как да ти виси кожата на ключиците. Виснала кожа не се оправя с Метформин и диета, а корсети, зеленчуци, ензими, витамини и спорт.

Тлъстинки и корем. Не знам. Нека и други да се изкажат подробно. Писах на Deva, която е била винаги супер слаба, с ИР, с жени с диабет около нея, но с поддържан под 5 гликиран да дойде да те види и да се изкаже. Тя поне е вейка, фиданка, както искаш.

Чакам Миоки, Деси, натка и останалите да се произнесат с малко обяснения за да не сме само аз и долче и да речеш, че сме дебели лелки, обаче моето мнение си остава, че в твоя случай допълнително слабеене е не само ненужно, но може да ти навреди и задълбочи ИР и че да почваш пак Метформин би било върховна глупост.

Страхувам се да не залитнеш в анорексия, защото забелязах, че много млади момичета и жени се вманячават и като отслабнат продължават да свалят тегло.

Коремът ти може да не е съвсем плосък, но това диета няма да го реши. И не, тлъстина нямаш. Може да имаш леко увиснала кожа, подуване след операция, но тлъстина няма как да имаш с тези ръце и тънка кожа по раменете.

# 594
Благодаря, Витаминче! Не знаех, че имам имен ден Simple Smile
Елора, и на мен ми изглеждаш атлетична и слаба на по-новите снимки Simple Smile

# 595
Хм, Деси, днес не е ли Никулден? Прости ми за моята неосведоменост, но ако наистина имаш имен ден- честито! Blush
Невена, не съм лелка Stuck Out Tongue Winking Eye Но едно време други "стандарти" за кг гонех...и си прекарах доста години в това да не се харесвам с нормални килограми и все да търся "съвършенството"... Joy

# 596
Коремът ти може да не е съвсем плосък, но това диета няма да го реши. И не, тлъстина нямаш. Може да имаш леко увиснала кожа, подуване след операция, но тлъстина няма как да имаш с тези ръце и тънка кожа по раменете.
Защо да не може? Не за нейния, за моя случай питам - аз съм слаба, отчетливо се виждат ключици, ръцете от пръстите до раменете ми наподобяват дръжки на хилки за тенис на корт, и винаги са били така. Но имам корем/че, което няма как да е само кожа.

П.П. Свети Сава е - всички със "сав"/"слав" в името празнуват. Никулден е утре Wink

Последна редакция: сб, 05 дек 2020, 21:00 от Витаминче_

# 597
Хубу де, ще си мълча за килата, пък ще си правя каквото искам.
Обещавам, че към хапчето ще посягам в краен случай.
Нямам търпение да излязат изследванията да видим какви съм ги сътворила.
А мазнините как се мерят? Не си писала. Или ако си съм те пропуснала.
Витаминче, супер си.
Както казах ти си от малцинството слаби с ИР.
Моят корем е по-голям от твоя.

# 598
  • Paris, France
Витаминче, разликата между коремчетата на двете снимки може да се дължи на задържане на вода, на възпаление, на обезводняване, а не само на грамове тлъстина.

Ти може да си слаба и да имаш ИР, но Елора е имала наднормено тегло и го е свалила. Твоят и нейния случай са коренно различни, но също и другите ви хормони са с различни нива. При нея поддържането на НВ режим дълго време и отслабването са подобрили значително инсулинът на гладно и инсулиновия отговор.

Всъщност решаването на проблема с ИР е най-лесен в случаи като този на Елора. Там няма висока КЗ, която да храни бактерии, няма кой знае какви липси. Сваля тлъстина, в кръвта и циркулират по-малко мазнини и няма кой да пречи на усвояването на ВХ. Тлъстините във вътрешни органи се махат в един момент на отслабването.

При слабите хора гладуване няколко дни се справя с вътреорганни мазнини, но не изправя ИР. Има жени с BMI под 17, почти никакви мазнини, които си седят с диабет и след като отслабнат.

Не е все едно дали жена с нормализиран инсулин се е залежала след операция с кръвозагуба и преливане на глюкоза или слаба по рождение жена има висок инсулин.

Пробвала ли си спорт след хранене?

dolce miele, не си лелка, но някой като си навие на пръста, че е дебел почва да възприема околните, които го убеждават в обратното като престарели динозаври.

Елора, най-точно се мерят в болницата със специален скан, който мери костна маса,мускул,вода и мазнина. В големите фитнес зали има специални машини,където влизаш гол и мерят доста точно. Някои домашни кантари мерят мазнини,но не съвсем точно.

# 599
Благодаря, Невена.

Нямах предвид, че случаите ни са еднакви, а само частта с ''не може да имаш корем при слаби ръце и видими ключици". Simple Smile

Всъщност, до сега съм правила обратното - спорт на гладно, за да не ми е тежко Grinning И след спорт  - ядене.
Намалих значително въглехидратите и сладкото, от понеделник съм си в къщи и е по-лесно. Ама до сега видима разлика - 0.

Хихи, Елора ме разсмя - ''ще си мълча и ще си правя каквото си искам"

Да питам пак, ако сте пропуснали - мнение за Пикозитол и Циклобаланс? Добър инозитол ли са, или да търся друг?

Общи условия

Активация на акаунт