Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 33

• 37 920
  • 738
  •   1
Отговори
# 570
Момичета, тези килограми на тази височина, които обсъждате са нереалистични или поне не особено здравословни. Аз съм с 10 см по-ниска от теб Аливи и в момента тежа 54 и изобщо не съм дори пълна. Аз имам много леки кости, като тренирах художествена гимнастика все бях най лека, в тийнейджърските години бях не повече от 42 кг. и до към 28+ тежах около 45-47 кг идеално тегло. После качих малко, в някакъв момент започнах да тренирам доста в един момент, фитнес, катерене, алпинизъм, ски. С напредване на възрастта установих, че под 48-50 кг не изглеждам добре. При 50 кг нямам никакво сланини.  Ако трябва да наложа целените от теб килограми на моя ръст, ще трябва да стана тийнейджърските години и ще изглеждам като умряла от глад вероятно.

Мускулната маса е едно от най-ценните неща, които една жена може да изгради особено след 30-40 г. Ако няма мускул - не изглежда добре никое тяло- все ще си мисли човек, че има сланини, а то не са сланини, а само кожа, но отдолу няма мускул, който да я държи и да я уплътни. Аз обмислям да си вземем у дома сет някакъв с лост и дъмбели, че с тази пандемия не мога да ходя на фитнес, а само с колело и крос тренажор не се правят мускули. С тях ще си правя клекове, напади, обратна тяга и упражнения за ръце. На 52 кг. Имах страхотно оформени ръце, гръб, крака, всяко мускулче бе идеално оформено, а сега всичко ми изглежда безформено леко.

# 571
Благодаря ти Миоки, ще го изгледам още днес.
Ама той показва какво да не се прави, а показва ли правилните упражения?

# 572
Накрая  показва и какво да се прави. Изгледай го цялото.

# 573
Да де, Деси, и аз за същото говоря, за да с махна сланинките от себе си, ако не тренирим, трябва да стигна до около 52, че и по-малко. Друго би било, ако имах хубаво развита мускулатура. За това още не съм мислила, засега ходя само на водна гимнастика, имам непоносимост към всеки друг вид спорт, пък към фитнеса...🤮. Ясно ми е, че ще трябва да намеря нещо, което не ми е неприятно, ще го мисля.

# 574
С добър треньор фитнесът е много интересен - без кардиото де, това си е досада. Там се чувствам като хамстер, но сега вече няма как. Аз едно време не правех кардио, само силови упражнения. Пробвай първо да правиш клекове и напади у вас, без тежест. 4 серии по 20 повторения и лицеви опори (колкото можеш - сигурно в началото ще са малко и после увеличавай) + бърпита - колкото са то силите. Аз мисля да започна всеки ден такива - стига само вело. Сега правя, но от дъжд на вятър. То реално най-големите мускули в тялото са на бедрата, а най-видими са бицепса и трицепса. Тия упражнения ще ги покрият. И понеже ще ти отнемат малко време, може би няма да ти тежат.

# 575
При мен е друго, мразя да плъхтя и да се потя, но тъй като вече не става въпрос само за красота, а най-вече за здраве, ще го преодолея. Това е и причината толкова да харесвам водната гимнастика, не ставам лепкава. Бърпита не знам какво е, ще проверя 😊. Благодаря за съветите!

# 576
Момичета, андростиндиона влияе ли се от нивата на инсулин? Тоест, при мен КЗ и И са добре на гладно, И е много висок на 60 минута след 75 гр глюкоза, КЗ остава сравнително добра. Андростиндиона ми е завишен на изследването. Как мога да го понижа? Да очаквам ли с намалени захар и въглехидрати да се повлияе и той?

# 577
Аз не харесвам бърпита. Направо не ги понасям.
Пробвах ги.
Упражнения с подскоци не ми понасят на кръста.

# 578
Е бърпитата са си чисто кардио, потно, скачащо и отслабващо. Но верно, не са за всеки.
Могат и да се модифицират - вместо скок накрая - повдигане на пръсти.

# 579
# 580
Бих казала, че са HIIT. Правят се малко и за кратко - интензивно натоварване за половин минута. Служат за подобряване на експлозивната сила в мускула и съответно го развиват, но да не са за всеки. И аз мразя да се тръскам, но това е кратко. За жена май ако прави 1 упражнение само, то за мен клекове с лост са номер едно - работят за дупето, бедрата, гори много енергия, защото натоварва най-големите мускули, за инсулина/кз -повече мускул, по-добре, полезно е и за уплътняване на костите. Само трябва са се правят с добра техника, за да не си натоварва кръста или ставите човек

# 581
  • Paris, France
Деси, ти и аз имаме леки кости, но Елора прилича на чироз като тежи 66кг, поне на снимка. На тези кила тя няма подкожна или коремна мазнина. Кост и мускул е. Тя е имала високо тегло и инсулин в късното детство и пубертета, ключов момент, когато се натрупва костна маса.  Инсулинът помага да слагаме кост и затова кетогенните диети са вредни за подрастващи и менопозални жени с нормални КЗ и инсулин.

Теглото няма никакво значение за ниво на инсулин и КЗ при ИР. Имат значение само вътреорганните мазнини, хранене, разход на енергия.

Ако Елора, ядейки достатъчно протеин и витамини, тръгне да качва тегло чрез силови упражнения ще подобри значително инсулиновата си чувствителност. Ако тръгне да сваля тегло и се залежи ще я влоши. В този смисъл паниките и  за трите кила и обмислянето на включване на Метформин са глупави.

Писала съм си стойностите на КЗ и инсулин през годините и беше видно, че инсулинът ми падаше наполовина на първи час, въпреки, че теглото ми се качваше. Това защото се движех след ВХ, оправих недостига на Д3 и Б12, не пиех алкохол, внимавай с плодовете 

Да, някакво рязко отслабване помага в началото, вътреорганните мазнини трябва да се махнат, но след това 2-3 кила, сложени в условия на движение и силови упражнения не само не пречат, ами помагат, защото тежат, носим повече, трябва да изразходваме повече енергия за да мъкнем тези кила.

Витаминче, не мисля, че инсулинът има връзка с андростендион, но не съм сигурна. Питай В тема за хормони или добавки.  Деси 123 беше пускала линк към такава тема, в която Денис отговаря. Бях пускала един линк за витамини и стратегии при СПКЯ. Там може да има нещо по въпроса. Моят винаги е бил в норма и не съм проучвала.

# 582
Забравих да ви почерпя за рд на дъщеря ми миналата седмица Blush
Скрит текст:

Почти без брашно и с много малко кафява захар, и по много натурален шоколад, яйца, масло и орехи. Кремъл Кремът беше ганаш с масло (разтопен шоколад, сметана и масло).
Витаминче, по въпроса ти не знам. Но между инсулин и мелатонин има връзка- обикновено когато едното е високо, другото е ниско. Може би и затова добрият сън е важен за ИР. На мен не ми се получава много със съня засега, но тези дни пак си включих мелатонин (не заради ковид както го спрягат, а точно за по-бързо заспиване).
Невена, съгласна съм, че 3 кг нищо не са при ръста на Елора! Аз съм едва 160 см и на 61 кг (когато бях някога) имах мазнинки на дупе и бедра, обаче тънка талия и като цяло съвсем нормално телосложение. Не бих се определила като ужасно дебела въпреки че тогава исках да свалям още кила от дупе и бедра- съвсем приемливо си изглеждах, само да не беше тогавашната мода да се носят къси блузки и прилепнали дрехи и да се обличат с нормални дрехи... Joy На 54,5 кг вече имах почти плочки на корема (без упражнения)... Grinning

Последна редакция: сб, 05 дек 2020, 15:04 от dolce miele

# 583
Не съм чироз, не я слушайте Joy

# 584
Искаме снимка за доказателство Stuck Out Tongue Winking Eye

Общи условия

Активация на акаунт