Хистеректомията, въпроси, отговори, коментари.Тема 6

• 68 652
  • 821
  •   1
Отговори
# 225
  • на морето
По-важно е доктора да е кадърен и съвестен,условията все някак се преживяват Аз като бях в частна болница с хубави услови и с придружител и като дадох няколко хиляди да не мислите,че доктора дойде след операцията да погледне или да обясни нещо?А като отидох в кабинета му да го питам,ми отговори,че той неговата си я бил свършил и от там нататък са сестрите.Сега съм с пожизнени последствия.
Нямам предвид лукс, а условия от първа необходимост-вода и тоалетна. Това са жени с тежки операции, с катетър и дренаж, цял етаж с две тоалетни. Няма къде да си оставиш тоалетната хартия, хавлията ,сапуна, а и да държиш маркучи, особено и в условията на ковид.

# 226
Бихте ли споделила при кой лекар сте ходила вие и къде?

Наистина, важно е лекаря да е свестен и кадърън, затова и търся мнения за да се вземе правилното решение.

По-важно е доктора да е кадърен и съвестен,условията все някак се преживяват Аз като бях в частна болница с хубави услови и с придружител и като дадох няколко хиляди да не мислите,че доктора дойде след операцията да погледне или да обясни нещо?А като отидох в кабинета му да го питам,ми отговори,че той неговата си я бил свършил и от там нататък са сестрите.Сега съм с пожизнени последствия.

# 227
Аз съм с радикална хистеректомия направена във Враца.Доволна съм от др.Гунов много добър специалист.

# 228
Условията в Онкологията -Дървеница, наистина бих казала, че ся потресаващи. Майка ми в момента е там, наистина няма тоалетна в стаята и т.н.
Относно операцията, тя е безплатна, но ако искаш избор на екип плащаш 900лв.
Но това не е толкова важно, а доктора да си свърши работата както трябва. В момента майка ми е в операция, оперира я именно проф. Чакалова. Бих казала, че сме доволни от нейното отношение. Ще споделя мнение и след като разбера как е минала операцията.
Успех, дами. Бъдете здрави!

# 229
Условията в Онкологията -Дървеница, наистина бих казала, че ся потресаващи. Майка ми в момента е там, наистина няма тоалетна в стаята и т.н.
Но това не е толкова важно, а доктора да си свърши работата както трябва. В момента майка ми е в операция, оперира я именно проф. Чакалова. Бих казала, че сме доволни от нейното отношение. Ще споделя мнение и след като разбера как е минала операцията.

Успех скъпа, стискам палци операцията да мине по вода.

# 230
Надявам се всичко да е минало успешно и леко! Когато можете, ще съм ви благодарна да споделите впечатленията си

# 231
Здравейте!Моя приятелка се оперира преди 15 дни в Плевен, премахнаха й матката. Всичко беше нормално, но от два дни има розово течение и силни болки в таза като контракции. Някои имал ли е такива оплаквания, тъй като до контролния преглед и получаването на епикризата няма връзка с оператора си?

# 232
Здравейте!Моя приятелка се оперира преди 15 дни в Плевен, премахнаха й матката. Всичко беше нормално, но от два дни има розово течение и силни болки в таза като контракции. Някои имал ли е такива оплаквания, тъй като до контролния преглед и получаването на епикризата няма връзка с оператора си?

Най-добре е веднага да се обади в клиниката, ще намерят вариант да я свържат с лекар. В крайна сметка лекарите трябва да поемат отговорност при възникнали усложнения след операции. Каква е диагнозата на приятелката ви?

# 233
# 234
Aко е в "Св. Марина" задължително дават написан директен телефон с отделението при някакви спешни въпроси! На мен не ми се наложи да го ползвам , но бях спокойна , че имам пряк контакт.
(Аз съм с миомектомия - през 2019)

# 235
Здравейте! Както са Ви писали по-горе, в болница "Св. Марина", при изписването дават едно листче с предписания какво да се прави или да не се прави. По спомен, някъде в края на листа има телефон за връзка директно в АГ отделението. Не съм много сигурно, но май ми бяха казали, че се полага и един преглед в отделението в рамките на месец от операцията. Ако се обадите на регистратура, предполагам че пак ще Ви свържат. Бързо възстановяване на момичето.

# 236
Здравейте! Пиша ви с молба за съвет. Вчера най-сетне успях да се вредя за преглед при Карагьозов. В интерес на истината, ми каза същото, което и моя доктор, но поне ми обясни ситуацията подробно, за което съм много благодарна. И така при мен ситуацията е, че през 2019 ми махнаха миома, като 3 мес. след това отново се появи и в момента вече е 6.5 см. Доктора ми каза, че явно съм предразположена и че ако я махне тази шанса да съм нова след това е огромен. Т.е. препоръча ми премахване на матката. Отделно ме мъчат и едни ранички, които горим от време на време. Само забравих да го питам, като се маха матката и шийката ли се маха или не. Друго исках да ви питам във Вита тази операция извършва ли се по здравна каса, т.е. ясни са разходите за избор на екип и т.н?

# 237
Да извършва се. Попитай колко ще е доплащането и толкова и ще платиш, няма да ти вземат и стотинка повече.

# 238
А момичета, извинявайте за глупавоя въпрос, но какви са негативите при тази операция? Плюсовете са ми ясни...но негативите....,🤔

# 239
Даамм, и мен ме интересува. Аз съм два месеца след коремна хистероктомия, вече не ме боли. Чувствам дискомфорт понякога при рязко ставане,по дълго стоене права. Изтръпнало ми е и леко подуто под корема... Докато се наместват червата лек дискомфорт. Не вдигане на тежко,което понякога е ужасно....все да се съобразяваш...Но след време ще имали някакви последствия и аз незнам. С запазени яйчници съм...Така, че следя 🤗
Въпросът ти никак не е глупав, но може би ти не питаш за след това,а за самата операция?

Общи условия

Активация на акаунт