Хистеректомията, въпроси, отговори, коментари.Тема 6

• 68 639
  • 821
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте дами. Бихте ли ми препоръчали някакви витамини за след операцията и казали каква храна трябва да се избягва, защото в болницата не обичат да говорят..
Пожелавам ви усмихнат и страхотен ден!

Аз избягвам боб, чесън, люто, леща, ориз, макаронени изделия - те ми подуват и ми е тежко. Рано е за такива храни, месо по скоро пилешко ям...Абе в началото по леки храни. Супички повече зеленчуци, фибри, мюсли понякога с мляко ям. Яжте плодове в началото не допускайте запек или пък другата крайност 😏
Да няма напъни.
Витамини за имунната система аз си взех цинсед. По едно на ден. Цинк, селен, Вит.Д3, Вит.Ц
Стига опаковката за два месеца. Въпрос на избор.
И на мен нищо не казаха. На 4 ден ми дадоха за обяд леща,за вечерта боб 🙄
Хубав ден и бързо възстановяване 🤗

# 256
Здравейте дами. Бихте ли ми препоръчали някакви витамини за след операцията и казали каква храна трябва да се избягва, защото в болницата не обичат да говорят..

Аз избягвам боб, чесън, люто, леща, ориз, макаронени изделия - те ми подуват и ми е тежко. Рано е за такива храни, месо по скоро пилешко ям...Абе в началото по леки храни. Супички повече зеленчуци, фибри, мюсли понякога с мляко ям. Яжте плодове в началото не допускайте запек или пък другата крайност 😏
Да няма напъни.
Витамини за имунната система аз си взех цинсед. По едно на ден. Цинк, селен, Вит.Д3, Вит.Ц
TRiKSİ може ли да попитам от какво си оперирана по точно защото някои доктори не препоръчват ако операцията е някаква онкологична причина?Благодаря

# 257

Да няма напъни.
TRiKSİ може ли да попитам от какво си оперирана по точно защото някои доктори не препоръчват ако операцията е някаква онкологична причина?Благодаря

Атипична хиперплазия на ендометриума. Махнаха матка, тръби и шийка. Коремна операция. Водят го предраково. Казаха ми да си живея живота, да ям всичко и т.н.

# 258
Аз идвам отново с малко глупави въпроси...ще ме извините, но доста съм се притеснила. Първо: сега като ми се махне матката и шийката, това означава ли, че се намалява и риска от рак(най-вероятно имам ЧПВ, тъй като ми гориха ранички няколко пъти, но не съм се изследвала)? Второ: трябва ли да си махам лака, тъй като от болницата нищо не ми казаха?
Благодаря ви!

# 259
Аз идвам отново с малко глупави въпроси...ще ме извините, но доста съм се притеснила. Първо: сега като ми се махне матката и шийката, това означава ли, че се намалява и риска от рак(най-вероятно имам ЧПВ, тъй като ми гориха ранички няколко пъти, но не съм се изследвала)? Второ: трябва ли да си махам лака, тъй като от болницата нищо не ми казаха?
Благодаря ви!
Здравейте, въпросите не са глупави, но мога да отговоря за лака хубаво е да се махне. Ако нещо стане ( говоря общо) често проличава по ноктите на ръцете и краката...може да посинеят, и по това да се съди...ама как го обясних. Просто предпазна мярка.

# 260
Привет момичета, имам нужда от малък съвет, днес ми си пуснах тумори маркери SCC  1.85 като референтните стойности на лабораторията са до 2.8.Проблемът е че преди три месеца бяха 1.05 и направо от качих, като видях, че са се покачили. Иначе Cyfra 21-1 е нисък и кръвните са ми добре. Според вас имам ли повод за сериозна тревога? Случвало ли се е на някой от вас да се покачва маркера, но да си е в нормата?

# 261
Привет момичета, имам нужда от малък съвет, днес ми си пуснах тумори маркери SCC  1.85 като референтните стойности на лабораторията са до 2.8.Проблемът е че преди три месеца бяха 1.05 и направо от качих, като видях, че са се покачили. Иначе Cyfra 21-1 е нисък и кръвните са ми добре. Според вас имам ли повод за сериозна тревога? Случвало ли се е на някой от вас да се покачва маркера, но да си е в нормата?
Важното е норма не се претеснявай при майка ми преди 6 месеца беше  СЕА 1,20 сега е 1,40 направена годишния скенер и е чист,не се претеснявай и бързо оздравяване.

# 262
Здравейте след операцията имахте ли розово течение, защото днес стават 14 дни от операцията и майка ми получи розово течение.
Освен това ниско долу я “реже”, има силни болки и когато и се ходи до тоалетна по голяма нужда също я срязва долу. Има и темп около 37.3
Утре ще звъннем на проф., за да попитаме дали е нормално. Но за тях всичко е нормално, затова реших да попитам при вас как беше?
Извинявам се, че постояно пиша и занимавам, но се притеснявам.

# 263
Здравейте след операцията имахте ли розово течение, защото днес стават 14 дни от операцията и майка ми получи розово течение.
Освен това ниско долу я “реже”, има силни болки и когато и се ходи до тоалетна по голяма нужда също я срязва долу. Има и темп около 37.3
Утре ще звъннем на проф., за да попитаме дали е нормално. Но за тях всичко е нормално, затова реших да попитам при вас как беше?
Извинявам се, че постояно пиша и занимавам, но се притеснявам.

Здравей Алекс, течението е нормално и аз имах такова за няколко дни. Доктора ми каза тогава, че е от конците или нещо такова. Режеща болка имах навсякъде:)
Но за температурата задължително се обадете на професорката.

# 264
Аз нямах никакво течение след операцията.Болка и температура имах,било инфекция на операцията.И на мен светилото ми каза, че е нормално,но аз отидох на друг лекар и ми каза,че не е нормално и ми изписа антибиотик и ми чисти дупките на конците,имаха гной.

# 265
Bubolina, има въпрос към теб, като по-отдавна опериран, доколкото разбирам от форума:) Случвало ли ти се е туморните маркери да имат разлика в стойностите, но да са в рамките на референтните стойности? Защото при мен има разлика в SCC от предишното пускане, но си е в референтните стойности.

# 266
Туморните маркери играят надолу-нагоре,важно е да са в норма.На мен лекар ми каза,че те не показвали нищо,само съм си давала парите.

# 267
С нормален  scc, ca125, cea и още някакви съм с рецедив, така, че определено не са от най-показателите.

# 268
Здравейте! Направих си изследванията ПКК, но това, което ме притеснява, е че фибриногена ми е понижен, 1.4 при референтни стойности 2-4. Имате ли представа това какво е и голям проблем ли е, тъй като всичко останало ми е наред?

Последна редакция: нд, 04 апр 2021, 17:49 от pipi66

# 269
Здравейтезд

Общи условия

Активация на акаунт