Октомврийче чака право под елхата Дядо Коледа да дойде на вратата.Тема 9

• 18 935
  • 761
  •   1
Отговори
# 195
Азитромицин е активното вещество, което ЛЛ изписват за ковид масово. ЛЛ също така масово "лекуват" и "изписват" хапчета по телефона без рецепти. Моя приятелка беше с двустранна пневмония, причинена от ковид и нямаше рецепта. Обикаляхме 20 аптеки в София да й търсим лекарството. Явно попаднахме на някакъв бум, защото накрая го намерихме с познати на познати. Никой не ни попита за рецепта.

Не мисля, че някой си купува антибиотик ей така профилактично. Просто в момента малко да се изкашляш, звъниш на ЛЛ и те ти казват - антибиотик. Описвам ситуацията около мен. Отделно в момента болните са наистина много. Съдейки по това колко от моите познати го карат в момента и не се тестват мисля, че болните са даже повече от това, което казват по медиите. В този ред на мисли, нормално е да изнемогват болници и аптеки.

Аз се радвам за тия мерки, които искат да въведат, защото хората са луднали и се блъскат по заведения, молове и тн. Сега покрай коледните намаления съвсем ще се побъркат.

# 196
Азитромицин се изписва за ковид . Той има още няколко разновидности - на други фирми , които се предписват масово . Хората знаят кои са и си купуват да си имат , в случай че се разболеят . Ксимебак не е за ковид , той е за възпаления на бронхите . Него го пия за стягането в дробовете. Днес ми свършва опаковката от този пуст азитромицин , а имам още 2 дни да пия и не знам къде ще го търсим с Мм . Но това с рязката загуба на обоняние и вкус си е сигурен симптом. Ако го усетите веднага се консултирайте с лекар . Желая ви здраве Simple Smile

# 197
От медиите се опитват да ни внушат, че лекарства липсват, защото хората се презапасяват. Не мисля, че е така, смятам, че е манипулация.
Просто са ужасно много болните. С когото и да се чуя, я той е болен, я близките му.
Масово не си правят тестове. И как иначе?! Как като ти е супер зле, да отвисиш час-два на студа, за да си направиш PCR. Отделно, че са скъпи и това също е бариера за хората.
Изслисляваха още отдавна, че броят на заразените е обявявания, умножен по 8.
Това обаче мнооооого отдавна не е така, много повече са болните. Просто сега или си правят антигенен тест, защото е многа по-евтин, или никакъв- и в двата случая не влизат в статистиката.

# 198
Да, това е така. Повечето ми познати са без тест или с антиген след като са йм минали симптомите. Тестове си правят сам възрастните хора или тези, които се притесняват за усложнение, защото без PCR няма да ги приемат в болница. Ако на ден има 4000, то реално са минимум 12 000. И тези хора масово си излизат и си сеят зараза. 
Според мен затова няма антибиотици, но и защото масово се пият ей така като бомбони. Аз не мога да разбера след като Ковид е вирус, защо се изписва антибиотик на първия симптом. Антибиотиците не лекуват вируси, а бактерии... Разбирам да се дават ако тръгне да се развива пневмония, но за липса на обоняние или температура около 37... След 1-2 години всички ще сме резистентни към азитромицин и той ще е напълно безполезен, а бактерите са много и опасни.
Аз и ММ пихме витамини, Нурофен и Авирон, малкият същото + изпринозин. И на двамата ни мина за 10 дни. Майка ми също не пи антибиотик, тя се мъчи 2 седмици. Баба ми и дядо ми пият 2 антибиотика и нямат грам енергия вече 4 седмица...
Липсата на обоняние без хрема е на 100% Ковид, както и липсата на вкус. На мен обонянието ми се върна, но по-слабо от преди, а ММ още няма вкус и обоняние вече 2 седмици след края на карантината. Дано му се върне...

# 199
Здравейте,
Докато изчета всичко. За съжаление на приятелка майка ѝ е аптекар и казва, че масово хората купуват без рецепта антибиотиците за ковид, не ги връщат разбира се понеже си е печалба, което е ужасно. Имам много познати болни и масаво не могат да си намерят аб или този авирон, който изписват на много хора, а го няма.
И аз съм притеснена толкова роднини и приятели имаме болни и някои не са никак добре.
Аз излизам само с малката на разходка, с никой ама никой не се срещам, само в магазина и аптеката влизам. Мъжът ми ходи на работа, но не се срещат с други хора извън работа. Дано се опазим.
Не съм почнала спорт, а така искам, не че нямам време ама явно още нямам достатъчно хъс или сили.
Малката спи от 20:30 до към 06:30 с едно ядене, но понякога се пробужда и втори път и я гушкаме за да заспи отново.
Аз се върнах към учене и обучения и се чувствам супер жива така. Време за мен. Имало оивот 😁😁😁
Малката още е на две спанета и сигурно скоро няма да е с едно, но не ми пречи напратив повече време за мен през деня.
Пазетесе и бъдете здрави.

# 200
За първи път чувам с кои лекарства лекуват ковид.  И съм на мнението че не трябва да се продават без рецепта!

# 201
Разкажи какви обучения?

Искам и аз да направя нещо със себе си, но не знам какво...

Здравейте,
Докато изчета всичко. За съжаление на приятелка майка ѝ е аптекар и казва, че масово хората купуват без рецепта антибиотиците за ковид, не ги връщат разбира се понеже си е печалба, което е ужасно. Имам много познати болни и масаво не могат да си намерят аб или този авирон, който изписват на много хора, а го няма.
И аз съм притеснена толкова роднини и приятели имаме болни и някои не са никак добре.
Аз излизам само с малката на разходка, с никой ама никой не се срещам, само в магазина и аптеката влизам. Мъжът ми ходи на работа, но не се срещат с други хора извън работа. Дано се опазим.
Не съм почнала спорт, а така искам, не че нямам време ама явно още нямам достатъчно хъс или сили.
Малката спи от 20:30 до към 06:30 с едно ядене, но понякога се пробужда и втори път и я гушкаме за да заспи отново.
Аз се върнах към учене и обучения и се чувствам супер жива така. Време за мен. Имало оивот 😁😁😁
Малката още е на две спанета и сигурно скоро няма да е с едно, но не ми пречи напратив повече време за мен през деня.

# 202
Здравей, психолог съм и докато съм в майчинство използвам възможността за онлайн обучения.
Тази ситуация поне има една-две положителни страни.
Разкажи какви обучения?

Искам и аз да направя нещо със себе си, но не знам какво...

Здравейте,

# 203
И при нас има болни, на моят мъж 1 майка му,  баща му, сестра му и мъжа й. Всичките до един с корона. За наше щастие живеят далеч от нас и рядко ги виждам. Като цяло го минаха доста бързо и добре, но от ден 1 пият АБ и явно това помага доста.
Аз също съм против лекарства без рецепта, но в сегашната ситуация, не желая да се редя в някаква мизерна поликлиника при личен лекар за да ми дава рецепта. По телефона да казва какво трябва, така е по добре, поне повече хора ще се възползват. Иначе си представете колко болни нямаше да отидат до личния за рецепта.
Абе положението си *** мамата. Направо не знам даже как да коментирам по друг начин. Явно ще са малцина тези които няма да се разболеят.
Дано само децата са здрави, мен да ме хваща каквото иска. Simple Smile

Диди стисни зъби тогава докато сложиш ваксините. Докато не спреш кърменето ще е все така зле. Мога да кажа че и при нас нещата се подобриха доста с отбиването и аз исках да изчакам последните две ваксини преди да спра, обаче не ми издържаха нервите. Искам да ви кажа че вече 3 седмици не кърмя и всеки ден сутрин се чувствам щастлива от този факт. Grinning

# 204
  • Белгия
Америкас, даже не мога да повярвам, че е възможно. Ти как го отби? Дълго ли се занимава?

Майка ми разказва, в Хасково, на нейната улица има двама починали от корона.. Половината от приятелките и с корона. Но почти никой не се тества. На мнение са "така или иначе всички трябва да го минат"... Никой не спазва и карантина, някои даже си ходят на работа, ужас Hushed

# 205
Уау, Америкас, разкажи за отбиването? Ние още се кърмим, но вече е само нощем и предполагам следваща стъпка е отбиване.

Как го отби? Аз имам надежди да се отбие сам малкият.

Буди ли се нощем след отбиването? Наложи ли се да замениш кърмата с АМ? На мен това ми е най-големият проблем. Момченцето ми е с АБКМ и ако давам АМ тр да е хидролизирано, а то има ужасен вкус. Усеща го даже в десертите (в десерт яде, но макс 1-2 лъжички) няма шанс да го накарам да пие. Отделно като не яде никакви млечни се притеснявам, че не се храни пълноценно и да му отрежа и кърмата... такива размисли имам аз. Сиг ще си го кърмя до пъви клас да ми е мирна съвестта 🤣

# 206
Диди, БМР,
Започнах Още през Август да правя опити, като на всяко заспиване не му давах веднага гърда ами пробвах докато започне много да мрънка, пробвах да го приспивам по друг начин- пеене и галене, пусках и една мелодийка от такава бебешка лампа. Разбира се нямах никакъв успех цял месец и тогава отидохме на морето и там една вечер може би беше мн изморен, но заспа без гърда ( с много въртене). И аз много се надъхах тогава Simple Smile след това за целият ни престой от 7 дни имах още само две вечери такива. Върнахме се и в нас първите три вечери не искаше да заспи сам, само на гърда, след това пак имаше няколко заспивания сам и аз си казах, че това е краят на вечерното кърмене и повече не му дадох, той и не търсеше, някак заспиваше самичък с галене. Тук е момента да кажа, че денем заспиваше САМО на гърда, въпреки вечерното.
Но реших да го оставя още време денем да си заспива така щом иска. И така до преди 3 седмици, реших да пробвам пак да махна дневното - видях зор, ревеше доста може би седмица плачеше и аз накрая му давах и след това започна да мрънка само, явно някак се беше по примирил и тогава го усетих че пак е моето време. Три дни мрънкаше по час някъде преди да заспи и мнгоо се въртеше, спеше не спокойно, след това започна да заспива все по бързо, в началото час, после 30 Мин и в момента заспива за 10мин. Като дълго време не спеше спокойно и на всяко събуждане (денем и нощем) трябваше отново да го приспивам...
Към днешна дата спи доста по добре, заспива бързо, събужда се и нощем и денем, много пъти само се завърта, помрънква и заспива. Понякога се изправя в кревата, слагам го легнал и го Галя и пак заспива.
Дано продължи така!
За млякото започнах да му давам вемер АМ и то не защото имаше нужда, мисля че трябваше да му го махна тотално и да вечеря по късно, обаче след като го изкъпя започва така да плаче докато го обличам и видях, че ако му направя малко АМ мълчи и пие и аз действам с мазане и обличане и сега сме в този омагьосан кръг, знае че сложа ли го на леглтоо след баня ще получи мляко и ако не го плаче много. Не заспива с АМ, изпива го и хвърля бутилката и започва да тича и да крещи Grinning
Мога само да ви кажа, че нещата май винаги са по страшни в главите ни и че без да правим опити да променим нещо със сигурност няма да се промени. Също така разбрах че съм отлагала толкова най вече заради себе си и че се чувствах виновна когато спрях. Това е доста странна зависимост. Имаше момент в който вече не кърмех и се чудех дали да не започна пак.....
Та... когато ви дойде момента ще го усетите и ще го промените. Намираме си оправдания да ги кърмим, казваме че трудно се отказват, но май.... истинската причина е в майките. Хихих Heart

# 207
Adel, терминът ми беше на 22ри, аз родих на 24ти (за това ги смятам 17 раб.дни , така ми обясниха от НОИ, че се заплаща до раждането, а не за целия месец).
В справката ми от онлайн страницата на НОИ ми пише, че ми превеждат за 8 раб.дни от октомври и повече нищо .
Счетоводителкага виждам, че е подала документите за втората година , ама явно декември ще чакам да видим.
Аз в началото на Октомври си полъчих последните 680 лв - за Септември. И на 20ти Октомври получих първите 380 - за втората година. Счетоводителките ми обясниха, че се смятат 480 дни ( мисля, че толкова бяха) от началото на болничните, и като минат тези дни, считат, че е минала първата година. А моите 480 дни се падат в края на Септември. И втората година ми я считат от 1 Октомври. Не знам дали успя да разбереш нещо...не обяснявам добре 😄
И при мен така. Служителката от НОИ, с която разговарям,  и каза, че началото на декември ще платят за ноември Simple Smile

# 208
В детските кухни вече на този етап слагат ли някакви подправки в яденето?

# 209
В детските кухни вече на този етап слагат ли някакви подправки в яденето?
В нашата слагат. Всичко е много вкусно Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт