Октомврийче чака право под елхата Дядо Коледа да дойде на вратата.Тема 9

• 18 982
  • 761
  •   1
Отговори
# 330
Ние ще й поръчаме дървена кухня като по-голям  подарък. От баща ми има грамадна мечка - 140 см 🤣😁 (не знам кой ще й се радва повече - тя или аз 😁). Поръчах й една магнитна дъска с животни, днес й купих едно плетено зайче, но вече й го дадох. Искам книжки да й взема. Представям си да опаковам подаръците и да ги слагам под елхата, а тя да си ги търси и да видим дали ще има интерес да ги разопакова 😁

# 331
Ех и мен ме е яд че не взех дървена кухина от Лидл или Кауфланд като имаше, бяха по 100лв.
Ще вардя да пуснат пак.
Аз ще му взема колело, купих едно дървено обаче нещо не може да се вози на него(освен че е малък още) и една комшийка ми даде да пробвам тяхното, и нашият се качи го подкара, обаче и то е измислено много добре като за по - малки. Та сега ще взимам такова.

# 332
  • Пловдив
Ами и аз имам да пазарувам. Идва ми музата. Въпреки, че ще си останем в Австрия за Коледа. Ще взимаме стол за кола от тези, които се въртят, още не съм избрала ( возят се обратно на посоката на движение възможно най-дълго). Също искам дървени играчки някакви, вероятно телефонче, ключове. Също и такова дървено за бутане, където им помага да ходят. За др дете също има неща, но няма да изброявам тях. Фенове сме на Schleich коне и е страшно у нас.

# 333
Josefin ти на монтесори ли си фен ?

# 334
  • Белгия
Не всичко дървено е еквивалент на Монтесори. По-скоро Уолдорф. Монтесори е за реалистични играчки и понякога пластмасата е по-реалистична. Например ако става дума за колички, електроника, фигури на хора и животни и т.н. Също така Монтесори е за игри, които имат начало и край - някаква крайна цел. Например да завържеш връзки на обувката. Wear Mans Shoe

Общо взето аз съм доста запалена на тази тема, ако не е станало ясно досега Joy Други фенове?

# 335
  • Пловдив
Ти пък, откъде ти хрумна хаха. Обичам дървото и естествени материали пред пластмасата просто...още от първото дете му взимам все такива плюс някои и др подаръци пластмасови е получавала. Пък и живея в австрия, тука еко био вълна да щеш.
Впрочем за Монтесори самата жена четох, че е изоставила детето си в пансион, защото е мислила и работила върху това как да помогне на другите да си отглеждат децата. Та нещо не ме изкефи тази част от биографията й.

# 336
Аз не съм се запознала супер обстойно с метода, но така или иначе оставям малката да прави каквото си иска.. всичко е в обсега й на достигане (освен ножове и други остри предмети ест.), постоянно рови по шкафове, вади, прибира, в нейния гардероб рови, всичко е подредено така, че да го достига, като засега сме супер с ваденето, но не и с прибирането 🤣
Днес сама успя да си сортира няколко чорапа по двойки, като аз само я питах къде е другия на този, който държи.
Мисля, че всяко детенце си се развива със собствен темп и просто трябва да ги оставим да изследват света без да изпадаме в паника, че на   определена възраст не могат да си връзват обувките.. или там някое друго важно умение.

# 337
Дааа и аз харесвам Монтесори, най- вече детските градини по този метод. Ама айде да не прекаляваме и като започнат на площадката разни майки да ми обясняват какво правят техните и какво не могат другите. Директно им казвам: чао и си тръгвам. Аххаха ама сигурно скоро ще трябва да ги слушам, най вече ако децата ни си играят....

# 338
Аз затова избягвам майките на площадките 🤣 много асоциална съм станала напоследък

# 339
За бабите съм поръчала календари,коледни свещници/сувенирчета и рамка със снимка на децата....и друго трябва да измисля,но...

# 340
Момичета, усетих се, че много отдавна не бях давала на малкия яйце и ме обзе тих ужас. Явно съм се успокоила, че последният път му беше 118 хемоглобинът.
Иначе месце си яде както си трябва...
Вие колко често давате яйце?

# 341
Не му ги меря, ама честичко, защото му готвя вкъщи и всякакви мъфини, бисквитки.. гледам винаги да има нещо за гризкане между храненията. Заради строгите диети не му давам никакви пакетирани храни и всичко си готвя. Иначе от време на време палачинки правя или безглутенов хляб с мус от авокадо и жълтък. Цял жълтък яде примерно веднъж-два пъти седмично. Иначе по малко в печивата всеки ден почти.

# 342
Аз вече и по рядко давам. Всеки ден яде месо. Жълтък яде когато му приготвям нещо с яйце и все по рядко яде само жълтък.
Аз още не съм му пускала кръвни за 1 година... няма да е лошо да му пусна!

# 343
Като казахте жълтъци и яйца се замислих, че скоро не съм му давал яйца. Яде през седмицата от кухнята а събота и неделя му правя разни манджи без яйце. И днес реших да му направя мъфини за закуска утре и бисквитена торта за СЗ.

След като казахте за групата във фб за октомврийските бебета се присъединих, и сега видях една публикация има доста, които са бременни и дори има вече родила 😯😯😯.

# 344
За мистериозната Фейсбук група за богоизбрани ли става въпрос?

Общи условия

Активация на акаунт