Пубертетът при момчетата - тема 9

• 54 786
  • 742
  •   1
Отговори
# 540
Simple Smile Zigi, не си само ти с такива мисли. Моят е в 7 клас и сефте никой не го придружи. И съучениците му също бяха сами. Хубаво е като пораснат.
За мишниците няма още, ма той е русоляв и няма много, а са и светли по краката.
За питането по-горе кога се очовечват, те на 10-11г са най-диви.

Soul Free.
точно така бяхме на 10г,
'Нищо не се оставя на място, дрехи и обувки на всички страни, само викам по него да прибира, всяко нещо се повтаря не по 10, ами по 110 пъти.....като латерна съм станала.'

Бях загубила надежда. Сега е коренна разлика, да не го урочасам.

# 541
  • София
И нашият пубер е 9-ти клас - не съм ходила на първи учебен ден от 6-ти клас. Него го е срам, мен пък хич не ми се ходи и от 7-ми клас нататък си стиснахме единодушно ръцете. Само миналата година отидох съвсем за малко, за да дам нещо на класната /не помня какво ни искаше да носим/ - дадох го и директно си тръгнах. Но пък имам дъщеря във 2-ри клас и за нея ме е яд, че няма тържества - тя толкова много се вълнува и радва. Беше си направила свой календар и си драскаше дните до училище. Брат й, като го видя каза, че трябвало да си премери температурата хахахаха
Между другото вчера синковеца отиде с мрънкане в училището, а се прибра много развълнуван и превъзбуден. Каза, че новите учители били "супер яки", новата класна била "мнооого готина и печена" /как го установи от един ЧК не знам, ама дано наистина да е така/, новата учителка по АЕ била "дзвер" и явно щяла "много да ги гърчи", но като цяло беше доволен. Обаче и тази година не мина без херпес за първия учебен ден. Всяка година е така - от притеснение му избива херпес точно тогава. Уж е голям, уж не се притеснява, уж все говорим...... Не знам до кога така

И, за да се посмеете, ето един много забавен клип от мен - синковеца ми го прати вчера /последното е най-готино Joy/

https://www.facebook.com/watch/?v=333519701887377

# 542
Lady, и аз бях така с херпесите...Ако имаш възможност, купи му Зовиракс от чужбина. Аз имам от Турция, действа безотказно, препятства появата в зародиш или ако вече е късно, лекува много по-бързо и ефективно от всеки ацикловир, който съм купувала в България в последните 20-30 години.

# 543
  • София
Да ви кажа и аз съм така, уж външно не давам вид на притеснена, но вътрешно съм и веднага херпеса ми е гарантиран. Точно вчера ползвах ацикловир. Ще потърся и това в чужбина.

Много се радвам, че синът ми е голям и не се налага да ходя на първия учебен ден.

# 544
Зовиракс има и в България, но просто качеството е тотално различно и действието му е много, много по-слабо.

# 545
  • София
Благодаря много - ще потърся.
Аз пък никога не съм имала херпеси и направо се виждам в чудо със синковеца всяка година. В 7-ми клас, преди НВО така цъфна на горната устна, та чак до под носа стигна. Добре, че бяха ДО и го оправихме до НВО-то

# 546
  • София
Ауууу, херпеси Sad до миналата година му излизаха перманентно, минавах няколко пъти на ден с дарсонвал... Тази година май ги израсна.
Относно окосмяването - под мишниците му поникват супер неравномерно. На едната има 5-6 косъма, под другата още няма. Русоляв е и няма пуберски мустачки. Не знам защо се радва на косми, като знам каква е мъка отстраняването им, ама има време да разбере Simple Smile
За спорта съм абсолютно съгласна, че е необходим за един пубер. Когато е на тренировки, един - два часа му стигат да си научи по всичко, а когато затвориха клубовете - цял следобед не му стигаше да си седне на трибуквието.

# 547
  • София
Здравейте, ще ми е интересно да чета и пиша тук. Моят син е на 12 г. 3 м., но е от по-дребните и слабички и ми се струва, че ще е от по-късните пубери.
Внимавам да не се държа с него като с дете, но ММ доста го лигави. Отчасти от себе си съдя, че ако се държат с теб като с дете - си оставаш с детско мислене.
Вчера с кеф си взех отпуск за деня, само го изпратих до у-щето и седнахме с една майка да полеем празника и да се оплачем

Последна редакция: чт, 16 сеп 2021, 17:41 от Cuckoo

# 548
  • София
Моят шетокласник беше изпратен без да иска- съвпаднаха им началните часове на него и на малкия, отидохме заедно, но в двора си пожелахме всичко най- хубаво и го оставих. По цял ден скитосва сам, няма какво да го водя. Ура! Simple Smile

# 549
Здравейте ! Майка съм на дете с увреждания,вече е на 14 години . Диагнозата е
лек  умствена изостаналост, лека форма на ДЦП, хиперактивност.  През месец май животът ни коренно се промени ,детето ни също . От добро дете , се превърна в побойник голям ,крещи жестоко ,хвърля.,блъска  Жестоко ме налага мен и баща си ,децата в училище ,хората в магазините  Sad  Понякога без причина започва да удря ,друг път ако нещо го ядоса или ако някой каже нещо ,което не му хареса..постоянно трябва да се съобразяваме какво говорим.   До такава степен прекалява, че съм подала декларация при директорката и вече учим онлайн . Детето ,така или иначе си учеше  индивидуално ,винаги е слушал и не е посягал, сега животът ми е ад . Постоянно върви след мен и иска да го гушкам и целувам, това не е хубаво обаче, той прекалява с това .  Отчаяна съм ,страхувам се  ..Sad
Психиатър му изписа лекарства, давам ги но без резултат . Психолозите не могат да работят с него ,просто отказват ..

Последна редакция: вт, 05 окт 2021, 15:08 от vanq_vaneva

# 550
  • София
съжалявам за това, през което преминавате.
Не мога да помогна, само се надявам скоро ситуацията да се промени към по-добро Heart

# 551
съжалявам за това, през което преминавате.
Не мога да помогна, само се надявам скоро ситуацията да се промени към по-добро Heart
Дай Боже!  Положението е сериозно  Sad

# 552
Стискам палци и аз.

# 553
  • София
Сигурно съм, че ви е много трудно. Но не забравяйте, че в тялото на момчетата в тази възраст рязко навлизат хормони, които са много над нормата. И това ги прави по-нервни и по-буйни. Периодът е труден, но си повтаряйте, че е просто период и все някога ще премине
Стискам палци бързо да мине

# 554
Предполагам как се чувствате и от сърце желая да мине този период ,възможно най-леко.

Общи условия

Активация на акаунт