Пубертетът при момчетата - тема 9

• 54 752
  • 742
  •   1
Отговори
# 585
  • София, Лагера
Моят младеж въобще не забелязва пола на хората около себе си - или се интересуват от нещата, от които той се интересува, или не се. А той се интересува от ракети, прави си ракетно гориво, рови се в химия, физика и разни изобртения (чудя се кога ще ми гръмне къщата Rolling Eyes). Карат колела с приятели, ама правят някакви номера с колелата, което пак не е женска работа.
Ходи да играе карти от време на време и тогава споменава женски имена. Но не виждам никакъв интерес. Като го гледам какъв е... я дойде интересът му към 25, я не Smile

# 586
  • София
Големият (17 и половина) е тип "лошо момче", висок, рус, спортист - много харесван от девойките, доста го обикалят, приятелки има няколко, ама гадже няма.

И моя е същия, но е на 15 и се надявам да порасне още на височина /170 см. е/. И е ужасно самовлюбен. Постоянно повтаря колко бил красив, какъв пич бил, какви плочки имал и т.н. Онзиден някакво момиче му казало, че бил, като Аполон /не, че знаеше кой е Аполон хахаха/, ама веднага щом провери в Гугъл малееее - самочувствие до небесата. Като излиза навън все едно отива на модно ревю - всичко трябва да е в тон, прическата направена, часовника на ръката и т.н. Ужас направо - абсолютен нарцис. И не знам от къде дойде това - до 7-ми клас нямаше никакво самочувствие, смяташе, че е грозен, защото едно момиче, което много харесваше, му го беше казала. И много страдаше, че щял да бъде нисък и грозен през целия си живот. И изведнъж - бам, на другата крайност.

И да попитам още две неща:
1. Кога израстват най-много на височина? Едни казват, че между 15 и 16 години е резкия растеж, други казват, че до 17 си растат. Едни 10 см ми се иска да дръпне още, за да стане 180 см и все се чудя дали ще успее за една година. Иначе на крак го докарва - 43 - 44 номер.

2. На каква възраст горе-долу да очаквам вече някакви наченки на очовечване и проблясък на някакъв здрав разум? Grinning Нямаме някакви грандиозни проблеми, обаче на моменти направо ми идва да го удуша с някоя изцепка и се чудя кога ще започне да мисли по-адекватно.

# 587
  • Пловдив
Лейди Smiley  за здравият разум е твъъърде рано. Ще почакаме Wink
За височината е относително...племенникът е на 17 и чак тая година дръпна до 170см. Моят е на 15 и е почти 180...порастна толкоз на 14.

# 588
Моя син е много срамежлив и доста затворен. Засега няма никакви увлечения, но почти съм сигурна че харесва момичета. Питала съм го дали не харесва някоя от техния клас- нищо не казва. А макар и нескромно е много хубаво момче- висок добре сложен, макар че ако е по активен ще е по добре, приятно лице и има чувство за хумор. Ама още не е започнал да гледа към гаджета.

# 589
По 1 и 2 е индивидуално, но все пак при моите  беше така:
1. След 14 и половина взеха да дърпат много на височина, към 16 и половина сякаш големия задържа (187 висок, 47 номер обувки)
2. От 17 има проблясъци, редки, но отчетливи. Истинското очовечване го чакаме като манна небесна.

# 590
Моят е почти на 17.Започна да дърпа на височина след 13 години. Сега е 187 см. Не споделя много. Но в клуба в който тренираше до скоро го смачкаха психически и сега се опитваме да възвърне самочувствието и увереността му. Напоследък често го гушкам и целувам по челото когато сме си двамата....

# 591
Barsa, много съжалявам за случилото се, успех в стабилизирането! Кога се е случило това? на 16 г. ли?

Според мен, растежът е активен поне до 18.
Относно наченките и проблясъка Smile -  според австралийския терапевт Стив Бидълф, момчетата се развиват в три ясно очертани етапа: от раждането до 6-годишна възраст, после от 6 до 14 години и от 14 години до зрялост. Обаче, периодът на пубертета и влиянието на тестостерона е отделно разгледано.
Книгата е много приятно написана, на мен ми е полезна от самото раждане.

# 592
  • София
Моят е почти на 17.Започна да дърпа на височина след 13 години. Сега е 187 см. Не споделя много. Но в клуба в който тренираше до скоро го смачкаха психически и сега се опитваме да възвърне самочувствието и увереността му. Напоследък често го гушкам и целувам по челото когато сме си двамата....

Това е ужасно - добре, че се е махнал от там. Много го мразя това - и сина ми беше така до 7-ми клас /както вече писах/. Ужасно е да гледаш детето си така. Дано бързо да му мине на момчето Hug

# 593
  • Русе
Големият, 18,  очевидно спря с растежа. 170 см Sad Надявах се да е взел от гените на чичовците си, ама уви, взел е моя Sad Кофти ръст е това за мъж Sad
От предната година има наченки на разум, ама още му изневерява от време на време. Не споделя, но вече не се впрягам. Като реши идва и си казва сам. Вечерята е абсолютно задължителна за всички ни и никакво ядене по стаите не се допуска, освен по време на карантина. По време на 5-те минути вечеря успяваме да коментираме туй онуй, иначе ако има нещо важно за съобщаване или ще държа реч, събирам ги преди вечеря Simple Smile Сега има теми за коментиране. Нали ни очаква бал, матури, кандидатстване... А, не искал гаджета, че днешните момичета били кифли. Затова преди малко си поръча за коледен подарък Снежанка Simple Smile

Малкото, 12, чисто физически го тресе яко хормона. Растеж, пъпки, косми, полюции, но на акъл е все още бебе. Настигна ме на ръст и се моля това поне да дръпне повече. И той не е от много споделящите, но поне на баща си казва това-онова. След няколко кофти любови, вече и той не иска гаджета Simple Smile

Барса, и от мен стиснати палци за бързо възстановяване Hands Pray

# 594
Големият, 18,  очевидно спря с растежа. 170 см Sad Надявах се да е взел от гените на чичовците си, ама уви, взел е моя Sad Кофти ръст е това за мъж Sad
От предната година има наченки на разум, ама още му изневерява от време на време. Не споделя, но вече не се впрягам. Като реши идва и си казва сам. Вечерята е абсолютно задължителна за всички ни и никакво ядене по стаите не се допуска, освен по време на карантина. По време на 5-те минути вечеря успяваме да коментираме туй онуй, иначе ако има нещо важно за съобщаване или ще държа реч, събирам ги преди вечеря Simple Smile Сега има теми за коментиране. Нали ни очаква бал, матури, кандидатстване... А, не искал гаджета, че днешните момичета били кифли. Затова преди малко си поръча за коледен подарък Снежанка Simple Smile

Малкото, 12, чисто физически го тресе яко хормона. Растеж, пъпки, косми, полюции, но на акъл е все още бебе. Настигна ме на ръст и се моля това поне да дръпне повече. И той не е от много споделящите, но поне на баща си казва това-онова. След няколко кофти любови, вече и той не иска гаджета Simple Smile

Барса, и от мен стиснати палци за бързо възстановяване Hands Pray
Благодаря ти. Абитуриенти ли е вече сина ти? /преди години бяхме в Трявна заедно🙂, бяха малчовци/

# 595
Момичета, 1.70 не е толкова малко за мъж. Simple Smile Разбира се , няколко см отгоре сигурно би дало повече удовлетворение, но все пак, височината изобщо не е жизненоопределяща.
Скрит текст:
моят съпруг е 1.70см- мъж отвсякъде!, а аз съм 1.73 см. Дори и токчета слагам, нищо , че стръча до него. Joy Хубава двойка сме и хващаме око , навремето като се появявахме в някои места в България, мислеха, че съм някоя кифла, хванала чичко паричко заради джоба му, ходи обяснявай, че се обичаме и парите не са никаква предпоставка при нас.

# 596
  • Пловдив
Ай стигате с тоя растеж...
И кво им е на 170-те см...? Нормална височина са си Smiley Ни е с мм сме по толкова...това да им е кусура.

# 597
  • Русе
Жалко, че всички хора не са толкова широко скроени колкото в темата Simple Smile

Барса, втората година бях с една дама от Велико Търново, но май беше с друг никнейм. Да, порасна бебето Sad

# 598
Жалко, че всички хора не са толкова широко скроени колкото в темата Simple Smile

Барса, втората година бях с една дама от Велико Търново, но май беше с друг никнейм. Да, порасна бебето Sad
Да, ама от старост си забравих паролата и правих нов профил 😁

# 599
  • София, Лагера
И моят син "дръпна" много на 14 и нещо. За по-малко от година порасна с над 20 см. И продължава. От обувки 39, за 1 година мина на 42-43. Да видим по-нататък как ще бъде.

Общи условия

Активация на акаунт