Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Стара техника - къде да я изхвърля

 • 1 581
 • 20
 •   1
Отговори
# 15
 • Мнения: 3 465
Всичко старо, неработещи и работещо, но непотребно разкарах с Мак метал.
Имат национален телефон, заявяваш и до няколко дена идват, изнасят и ти оставят валчери за дребни суми от Технополис.
Моля, постът ми да не се счита като реклама. Щях да скрия името на фирмата, но от телефона не ми се показва опцията за скрит текст.

# 16
 • Niagara Falls, NY
 • Мнения: 2 096
Батерии, слушалки, лаптопс, таблети, зарядни, телефони и пр. изхвълям с България в контейнерите на Виваком, защото поддържам тяхна карта и знам, че имат.
Сега ще купувам нов хладилник и ще кажа на Технополис, че искам да ме отърват от стария и те го вземат.
Така процедирам, като сменям едри уреди тук.

# 17
 • Мнения: 4 967
Наистина мястото на старата техника не е в контейнера. Казвали са ми, че някои уреди съдържат вещества, които може да са доста опасни. Освен фирмите, които извозват стари електроуреди, аз лично съм оставяла стар в лаптоп в сервиз за компютри и телефони, казаха ми, че били длъжни да приемат и да рециклират.

# 18
 • Мнения: 271
Батерии, слушалки, лаптопс, таблети, зарядни, телефони и пр. изхвълям с България в контейнерите на Виваком, защото поддържам тяхна карта и знам, че имат.
Сега ще купувам нов хладилник и ще кажа на Технополис, че искам да ме отърват от стария и те го вземат.
Така процедирам, като сменям едри уреди тук.

А къде се намират контейнерите на Виваком?

# 19
 • Niagara Falls, NY
 • Мнения: 2 096
А къде се намират контейнерите на Виваком?

Във фирмените им магазини.
Малки батерии, слушалки и телефони събират, другото го оставям до тях, ако е по-едро.
Все пак едрите неща се случва да се изхвърлят по-рядко, но не са правили проблем за таблет и пр.
Миналата година пак разчиствах и поръчах онлайн прахосмукачка, да си спестя разхождане до Технополис, като мислех, че ще вземат стария прахосмуч, но не - при онлайн покупки не вземат стария уред.
И понеже going green реших, че трябва да предам уреда за рециклиране, като ме увериха да занеса старата прахосмукачка на място и да я предам в депото за рециклаж.
Айде бий път до Околовръстен път и се оказа, че трябва да я метна зад сградата (нещо като бунище за стари уреди са обособили, българска му работа...).
Разочаровах се, но това е.
Вече като разчиствам и подменям не правя онлайн поръчки, а предварително уговарям стария уред да го вземат, щом доставят новия.

# 20
 • Мнения: 1
Вместо да ги изхвърляш, подарявай ги на някой като мен Simple Smile Аз разглобявам такива развалени уреди и вадя от тях куп полезни работещи части - резистори, кондензатори, диоди, транзистори, варистори, които после използвам при ремонт на повредена техника. Отделно свалям всички големи алуминиеви радиатори, както и всички достатъчно големи медни намотки. Като се натрупат по няколко килограма мед и алуминий (плюс 20-30 кг олово от стари батерии от UPS-и), отивам и ги връщам на вторични суровини. Батериите на лаптопи обикновено се състоят от 3 до 9 последователно свързани литиево-йонни батерии 18650 с капацитет между 1200 и 2300 mAh, които се използват във всички качествени фенери, в елетронните цигари, в някои пауър-банки и на много други места. Дори когато батерията за лаптоп е повредена, в нея винати има няколко здрави елемента 18650. В повредените твърди дискове има мощни неодимови магнити, подходящи за пречистване на гориво и двигателно масло от метални частици, които иначе могат да надерат цилиндрите и буталата. Плюс алуминиеви плочи с много добра акустика, от които могат да се направят приятно звънящи от вятъра висящи украшения. Плюс много добри винтчета с шестогран от неръждаема стомана за ремонт на сгъваеми ножове. Плюс алуминиев корпус, който се връща на вторични суровини.
Здравейте. Видях, че взимате стара техника. Би ли Ви бил от полза стар вейп? Защото наистина не знам какво да го правя

Общи условия

Активация на акаунт