Майчинството счетоводно - 87

• 33 971
  • 760
  •   1
Отговори
# 390
Причините защо да не знае са много . Може да е на изпитателен срок дамата и да се притеснява от уволнение, в моя случай трябваше да скрия известно време, заради бонус, беше ясно че няма да ми го дадат ако съм бременна и скоро ще изляза болничен.

# 391
Причините защо да не знае са много . Може да е на изпитателен срок дамата и да се притеснява от уволнение, в моя случай трябваше да скрия известно време, заради бонус, беше ясно че няма да ми го дадат ако съм бременна и скоро ще изляза болничен.
Аз скоро ще влизам в 6 месец и никой не знае на работа. Учител съм, в момента сме онлайн. Преди онлайн, пиех Утрогестан, лежах няколко пъти в болница за задържане (взимах болничен, че детето е болно)- от суеверие не казах, докато не се стабилизираха нещата. После пък онлай, та досега... То колегите ясно, че поне месец няма да ги видя, ми се чудя дали да не занеса една питка и безалкохолно на помощния персонал, барем уведомя Rolling Eyes

# 392
  • София-Младост
За много години, момичета 🌷

Някой може ли да ми каже дали при напускане на настоящата работа са длъжни да ми изплатят натрупания отпуск (мисля, че беше така, но все пак) и има ли значение по кой член се прекратява правоотношението (става въпрос за държавна институция, едва ли има значение, но...)?

Някъде прочетох в стари постове, че месеците в майчинство, ако вземеш болничен се смята на минимална заплата, а не по 380, така ли?

Понеже вероятно ще сменям работата, а март ми изтича втората година, но ми трябва малко време докато евентуално приемат детето на ясла и аз намеря нова работа, та се чудя кал ще ми е по-изгодно. Заплатата ми е повече от минималната, та затова.

Благодаря предварително Simple Smile
Да, трябва да си получиш обезщетение за неизползван отпуск, независимо от това, по кой член е прекратен ТД.
Да, пир изчисление на обезщетение, месеците в майчинство се смятат на база МРЗ към тогавашния момент.

# 393
... То колегите ясно, че поне месец няма да ги видя, ми се чудя дали да не занеса една питка и безалкохолно на помощния персонал, барем уведомя Rolling Eyes
Остави колегите, ама шефът поне не трябва ли знае по-рано, за да намери заместник?

# 394
Аз скоро ще влизам в 6 месец и никой не знае на работа. Учител съм, в момента сме онлайн. Преди онлайн, пиех Утрогестан, лежах няколко пъти в болница за задържане (взимах болничен, че детето е болно)- от суеверие не казах, докато не се стабилизираха нещата. После пък онлай, та досега... То колегите ясно, че поне месец няма да ги видя, ми се чудя дали да не занеса една питка и безалкохолно на помощния персонал, барем уведомя Rolling Eyes

По принцип се уведомява в писмен вид работодателя, което се завежда в деловодството с входящ номер, а не с питка и безалкохолно...

# 395
И аз съветвам бъдещите мами да си уведомят писмено работодателя. Задължително си направете копие за вас. В случай, че сте представили болниен с диагноза бременност се счита за същото уведомяване.

# 396
Благодаря ви за информацията и отговорите. Просто исках да уведомя работодателя си лично. Затова не исках на толкова ранен етап да казвам. А иначе и да - в изпитателен срок съм, но каквото стане.

# 397

По принцип се уведомява в писмен вид работодателя, което се завежда в деловодството с входящ номер, а не с питка и безалкохолно...
Досега нищо никога не е входирано- трета бременност ми е.

# 398
На 12 трябва да ми издадат 45 дневния , може би ще го получа и представя на счетоводител на 14 .
Кога трябва да чакам първият превод ?

# 399
Въпросът ми е за детските надбавки. С детето живеем в апартамент на името на бащата, но той е регистриран на друг адрес. Имам ли право на надбавки, без да декларирам и неговия доход?
Той хубаво е регистриран, но на този т.нар. настоящ адрес, тримата ли живеете?

Да. Тримата.

# 400
На 12 трябва да ми издадат 45 дневния , може би ще го получа и представя на счетоводител на 14 .
Кога трябва да чакам първият превод ?
За 45-дневният болничен важат същите условия както за всеки друг болничен.
Срока да се предаде в НОИ ще е 10-ти февруари.От там още 10 работни дни да изплатят парите за януари.За дните от февруари ще получиш през март.

# 401
  • София
8 седмица и аз не бих казала, обаче 6-ти месец и да си траеш-за мен е много неколегиално. През първата си бременност не работех, но сега трябваше да кажа доста в началото, защото смятам, че предвид обстановката в страната имаше  риск за мен да продължа да работя и съм в болничен сега.

# 402
  • ВАРНА
Моля за помощ - от 2месеца съм в неплатен отпуск по чл.168а. Работодателят иска да прави ревизия и искат да присъствам - задължително ли е и как трябва да се оформи документално ?

# 403
Здравейте! В майчинство съм, детето ми е на 1 година и половина. Имам и голяма дъщеря на 15 г., нямам брак, водя се разведена.Досега никога не съм взимала детски.Имам ли право на детски с дохода ми в момента от 380 лв.? Ако да, какво се изисква да подавам?

# 404
Здравейте имам въпрос:

Водя се на ЖК при един гинеколог по здравната каса. На 21.12 бях при него и поисках болничен-той каза да взема от личната. Свързах се с личната днес,тя каза че може да ми издаде само за болест до 14 дневен болничен, а акушер-гинеколога издава по-дългия болничен,който се продължава.
Звъннах му и той каза,че не може вече да ми издаде болничен,така като имам право да ми издаде документи 1 път в месеца,а сз трябва да ходя чак края на януари.
На 12.01 имам час записан на частно при скушер-гинеколог. Въпроса ми е дали мога  да поискам болничен от него?

Благодаря. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт