Какво ви е мнението за тарикатите от HelpKarma

• 23 949
  • 358
  •   1
Отговори
# 90
Ралица била сестра на Славчо..
Безмълвна съм..(

# 91
Вече има инициатива от програмист да се направи такава платформа и се набират дороволци и от други, необходими за целта, професии.

Аз се чудя дали изобщо са помогнали на някой тези от Хелпкарма.
В темата за рака имаше едно момиче, което чрез тях събираше пари за рехабилитация на майка си и всички сме дарявали...
Другото чудно ми е защо в тази тема пишат толкова малко хора.

# 92
  • Wonderland
Вече има инициатива от програмист да се направи такава платформа и се набират дороволци и от други, необходими за целта, професии.

В темата за рака имаше едно момиче, което чрез тях събираше пари за рехабилитация на майка си и всички сме дарявали...
Другото чудно ми е защо в тази тема пишат толкова малко хора.

На мен също ми е чудно, че темата няма голям интерес.

# 93
Откакто разбиха Клюкарника е разделен на две и тази тема е в по непопулярния раздел.

# 94
  • София
Така и не съм дарявала през Хелпкарма, но това е втория случай при дарения, който оставя ужасен привкус.
Преди години( 6-7г), така след едно дарение, спешно и животозастрашаващо, ако не се извърши до няколко дни в чужбина, последвало връщане без операция, защото нямало какво да се направи.... и последва оздравяване по чудо.
Сега Хелпкарма.....
Осъзнавам как има хора,  живеещи си живота, без да им пука реално за собствените деца и използвайки ги за собствени лични облаги.
Не са всички така, но много истински нуждаещи се, сега ще имат много по-малко помощ, заради такива гнусари.
А държавата, тя я няма от години. Има същите алчни същества като в Хелпкарма, гледащи само цифрите и крадящи до дупка.

# 95
Варненското момченце ли имате предвид? То добре ли е към днешна дата?

# 96
Работя в най-голямата  IT компания в Б-ия.Ние сме Единен системен интегратор на държавата, защото сме държавна структура. Мисля, че ако ни възложат направата на подобна платформа няма да има никакъв проблем. Лошото е, че сега покрай вируса се работи бясно по проекти на НЗОК и Министерството на здравеопазването. Иначе нещата са елементарни, остава въпросът с контрола. Ако държавата натовари някой чиновник да разпределя средствата...Ние сме само до направата и  поддръжката.

# 97
  • София
Да, последно преди 3г успях нещо да намеря като информация, че е добре, ходи на училище. Страницата му във фейсбук е отдавна изтрита.
Надявам се всичко да е наред с него, да е много здрав. Но родители те му оставиха едно много неприятно усещане в мен.

# 98
  • София
Мръсници мръсни! И оная мазната, която каза: "Ами който е умен и способен...може да стигне до Маями..." Как така от моите колеги преподаватели от Софийски университет не се намери нито един умен и способен?!? Та никой не е стигнал до Маями...Какво е учила тая, къде е расла, къде е пасла, както се казва...Като каква се изживява? Тарикатка! Дано да ги махнат поне...Ама вероятно ще се измъкнат. Та после събирай капачки...Мизерия!

# 99
Да, последно преди 3г успях нещо да намеря като информация, че е добре, ходи на училище. Страницата му във фейсбук е отдавна изтрита.
Надявам се всичко да е наред с него, да е много здрав. Но родители те му оставиха едно много неприятно усещане в мен.
На детето е приложено нетрадиционно лечение .

# 100
  • Wonderland
Мръсници мръсни! И оная мазната, която каза: "Ами който е умен и способен...може да стигне до Маями..." Как така от моите колеги преподаватели от Софийски университет не се намери нито един умен и способен?!? Та никой не е стигнал до Маями...Какво е учила тая, къде е расла, къде е пасла, както се казва...Като каква се изживява? Тарикатка! Дано да ги махнат поне...Ама вероятно ще се измъкнат. Та после събирай капачки...Мизерия!
Бях потресена от държанието й снощи. Очевадно шикалкавене и тотална липса на информация за изразходените средства. Допреди малко на стената й се виждаха стотици гневни коментари, но жената си заключи профила.

# 101
  • София
Разбира се, помогнали са на много хора. Те наистина търсеха дарители и се събираха много бързо огромни суми, които по друг начин не са успявали последните години. Явно обаче подбудата не е била да помогнат на повече деца, а да вземат те по този начин повече пари.

# 102
Точно такива твари обвиняват в сиромахомилство всеки, който се застъпи за беден и онеправдан човечец.

# 103
Като няма контрол , доста хора биха се съблазнили от толкова пари .Трябва да има финансов одит ,дори не знам как са го пропуснали .

# 104
Съмненията ми дали наистина са помагали, особено в последните години, идват от това, което показаха снощи - фалшива информация за изразходвани средства за лечение на конкретни деца, при положение, че същото това лечение е поето от държавата.

Общи условия

Активация на акаунт