Носене на бебето в слинг и ергономична раница - 10

• 63 108
  • 753
  •   1
Отговори
# 525
Благодаря!
В крайна сметка се спрях на Tula Explore . Ще видя дали ще си паснем.
[quote author=mamaAnna link=topic=1268134.msg44635970#msg4463597

Бебето доносено ли е? Държи ли си главата изправена?  Ако отговорите са " не", то слингът е решението на този етап.
Доносена е и си държи главата, но е дребна. Имам и слинг, но не е моето за съжаление.

Тази раница се препоръчва за бебе над 64 см, няма опция зза носене на по дребно бебе, защото платката не се стеснява достатъчно, а и е много висока, като захлупва по- малките бебета.
Днес я доставиха и я пробвах, да, не е нашата наистина, въпреки че според описанието е подходяща за новородени… явно по-едрички Simple Smile Търсенето продължава като междувременно ще опитам пак слинга.
Благодаря !

# 526
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E

Днес я доставиха и я пробвах, да, не е нашата наистина, въпреки че според описанието е подходяща за новородени… явно по-едрички Simple Smile Търсенето продължава като междувременно ще опитам пак слинга.
Благодаря !

Ако коланът на Explore ви е допаднал, пробвайте Tula FTG.
Всички производители твърдят, че носилките им са 0+. Търговски трик, за съжаление доста некоректен според мен.
Друг вариант е Kavka и Yaro Flex. Пасват доста добре на по-дребнички бебета.

# 527
Благодаря!
В крайна сметка се спрях на Tula Explore . Ще видя дали ще си паснем.
[quote author=mamaAnna link=topic=1268134.msg44635970#msg4463597

Бебето доносено ли е? Държи ли си главата изправена?  Ако отговорите са " не", то слингът е решението на този етап.
Доносена е и си държи главата, но е дребна. Имам и слинг, но не е моето за съжаление.

Тази раница се препоръчва за бебе над 64 см, няма опция зза носене на по дребно бебе, защото платката не се стеснява достатъчно, а и е много висока, като захлупва по- малките бебета.
Благодаря !
Това е абсурдна раница според мен, но наред с Ергобейби са най-рекламираната марка, един им е собственик, то други марки почти нямат реклами, защото инвестират в качествена продукция и добро заплащане на служителите, а не шият из страните в третият свят.

Както и да е, за по-дребни бебета пасва Neko Swich, слингова е и много добро изпълнение.

Кавката не е ок за бебе под 64см, платката не се стеснява достатъчно.

# 528

Кавката не е ок за бебе под 64см, платката не се стеснява достатъчно.

Това не е съвсем вярно. Виждала съм на живо бебета под тези сантиметри в Кавка. Платката се стеснява добре, плюс е и това, че презрамките могат да се закопчават на колана.
Разбира се, от бебе до бебе има голяма разлика и за това винаги е най-добре да се пробва преди покупка.

# 529
Моята бебка много трудно се оригва след хранене, а е само на АМ. Ако си куоя ергобейби омни 360 тъй като е новородена още, мога ли да я държа слес хранене в него? Ще помогнр ли за оригването?

# 530
  • Пловдив
Здравейте.  Тъй като с мъжа ми ходим доста по екопътеки и върхове и искаме да носим и бебето с нас, решихме да си вземем раница. Прочетох, че ергономичните са най- доброто за нея и нашия гръб. Но тепърва навлизам в света и марките на раниците и съм много неориентирана.
Първо бях решила да поръчам Ergobaby embrace,  но прочетох, че бързо умалява, а нашата пухкавелка вече 6.300 кг, 61 см на 3 месеца.
Ходихме на консултация в Коала бейби и там мерих няколко раници и се спрях на два модела(реших да не меря повече,  защото не разбирам какво трябва да усещам и само се обърквах все повече):
 - Ergobaby Adapt (заради платката на кръста, която ми се стори много удобна) и Isara The one- тя също ми се стори много удобна. И някак мекичкия плат създаваше много хубаво усещане на прегръдка за бебето.
Наехме Ергобейби за 1 седмица, но сме решили като я връщаме директно да купим Isara The one  без да я взимаме и нея за седмица.
Консултантката ни я препоръча пред ергобейби.
-Слингов плат - макар и все още да не ми е ясно какво му е предимството
- Ползва се двойно по дълго от Ергобейби ( до към 4 години)
- Неголяма разлика в цената ( 275 лв Ergobaby - 350 лв Isara)
- Isara била доказана и много добра марка, а другата повече прехвалена.

Между двата модела, вие коя бихте избрали и възможно ли е да съжалявам,  че я купувам без да я тествам поне седмица?
Колко неудобна може да бъде?
Ако детето протестира в началото,  възможно ли е да не му е удобно и нещо да му навредя? (Това е първите 5 минути,  после се оглежда и заспива)
Колко най- дълго е препоръчително да се носи без почивка? И колко почивка би била достатъчна?

# 531
Ако можете, пробвайте, преди да купувате. Взех Исара, след като 10 месеца бях носила с Ергобейби Адапт и Тула ФТГ (една фирма са, концепцията на раниците е сходна), откачихме и аз, и детето, и я продадох, въпреки че като изработка беше наистина по-добра от другите 2 марки.

# 532
  • София
Мимси, не мога да отговоря супер пространно, защото имам малък опит с носенето. Обаче аз имам Ергобейби Адапт и съм мерила Исара the one. На мен Ергобейби ми беше по-удобна, именно заради твърдия колан. Аз имам проблеми с кръста и гърба и това ми дава опора. Исарата я пробвах също за седмица, ами не ми беше толкова удобна (жалко, защото по прочетени мнения се бях навила за нея).
Тя моят съвет е да пробвате преди да купите.

# 533
Здравейте!

Нова мама съм и бебето ми е на два месеца. Подариха ни раница за бебеносене на Чико го. Уж пише 0+, но исках да питам тези, които разбират дали е добре за двемесечно бебе.

Ето тази е:

https://www.google.com/search?q=portabebes+chicco+go&source= … rc=uwI85SVgt20U6M

Благодаря!

# 534
Това е кенгуру, не бих носила изобщо в него, а такова малко бебе категорично не.

# 535
Здравейте, бихте ли дали препоръка за еластичен слинг или хибридна носилка подходящи за лятото.

# 536
mimsi111, аз лично съм предубедена за Ергобейби от всичко прочетено, макар че не съм я пробвала.
Както писах, отидохме в Коала, сложих Кавка и ми заспа.
Присъединявам се към въпроса- Има ли определено време , в което може да се носи бебчо и после да трябва да се вади? Вчера без проблем носих 3 часа, а съм с дискова херния на врата. На бебчо също му е много добре - и си спа, и разглежда, и кафе пихме Simple Smile

# 537
Здравейте, може ли да ми препоръчате слинг за недоносено бебче. Вече е 3 кг и много ми се иска да започнем с бебеносенето.
Четох, че зс недоносените бебчета най-подходящ е тъкан слинг.
Нямам възможност да отидем на място зс консултация. Някъде правят ли онлайн?

# 538
Почти на всякъде правят. Слинготека и Рошаво със сигурност.

Здравейте, бихте ли дали препоръка за еластичен слинг или хибридна носилка подходящи за лятото.

Ergobaby Aura е тънък еластичен слинг. Скоро имах възможност да пипна новото Caboo Lite. Доста леко и дишащо, особено в сравнение със стандартния им модел.
Manduka Twist също е опция.

Моята бебка много трудно се оригва след хранене, а е само на АМ. Ако си куоя ергобейби омни 360 тъй като е новородена още, мога ли да я държа слес хранене в него? Ще помогнр ли за оригването?

Омни е за бебета над 65 см., не става за новородени.

# 539
  • Седмото небе
Момичета имам нужда от съвет. Моята Солетка е вече на 1г3м, тежи 9,5 кг и е висока 82 см, краката и вървят мнооого дългички и тънки. Все още е в процес на прохождане, има голямо желание, но още не е стабилна. Та за кратки разходки или да свърша нещо у дома, когато съм сама и няма как да оставя без надзор носенето е единствения вариант. Въпреки моите проблеми с врата и кръста нямам други варианти, иначе за навън сме с количката. До момента все още си ползваме така необичаните тук Ергобейби, модела Адапт. Много си я харесваме, но вече искам да я сменим с нещо по-подходящо за тодлър. Взехме си и оригиналния им “лигавник” както му казвам аз, много ми е по-удобно от смукалкуте. Скоро ще ги пусна за продажба и трябва междувременно да си купим нова носилка задължително.
 Моля препоръчайте ми варианти с широка основа и евентуално по възможност с твърд колан, ако има такива. Бюджета не е от значение, макар че няма да се ползва често. Искам да си я имаме и занапред за по-дълго, само да е комфортна за височко дете и удобна за мама с проблемен врат, гръб и кръст.
Също и препоръки къде в София мога да ида на консултация и проба след вашите насоки също ще ми е полезно.

Общи условия

Активация на акаунт