Носене на бебето в слинг и ергономична раница - 10

• 63 131
  • 753
  •   2
Отговори
# 480
  • София
Без да я поклаща, мисля. В раниците няма толкова упора, като в слинга, затова трябва да може самостоятелно и стабилно да си държи главата.

# 481
Със слинг може да се носи от ден първи, изобщо не е сложно, а и е най-оптималният, ергономичен и безопасен вариант за бебето. Това което изиска е малко практика и много желание, за доброто на бебето, а не за удобството на майката.
Аз имам желание, но така и не успявам да се справя със слинга. Особено без чужда помощ е абсурд. Не гледам своето удобство на първо място - точно защото не мога да го вържа оптимално се притеснявам да го нося, за да не навредя на бебето. Изобщо не е толкова лесно Simple Smile

Цитат
Относно носенето в ергономична раница, препоръчва се да е регулируема (свиваема платка) за доносено бебе над 62см и/или 4м със стабилна задържаща се глава
За главата какво ще рече стабилно? Да я държи права без да му е трудно или без изобщо да се поклаща?
Опитайте с консултация за носене със слинг. Опциите са на живо, онлайн или домашно посещение.

Бебето може да повдига главата си нависоко задълго и стабилно от легнало по корем положение между 3-ия и 4-ия месец

# 482
Здравейте. Нова съм в бебеносенето, бебето ми е на 25 дни. Ориентирала съм се към закупуване на Marsupi. Донесоха ми да пробвам и ми е много удобно. Производителя го дава като подходящо за новородено, но реших да питам и тук мамите с опит. Малко ме притеснява велкро закопчаването, дали има опасност?

https://gomarsupi.com/

# 483
  • София
Това прилича много на някаква раница и със сигурност не става за бебе на 25 дена. Платката на дупето/краката разширява ли се? Най-рано от 4-5 месец изглежда да е, защото няма опора за вратлето/главата.

# 484
Регулира се, платката, да. Всъщност има опора, на снимката в сайта не се вижда.

# 485
  • София
Аз сведох своя избор до три хибридни носилки. Бебето е вече 4700гр и докато я купя ще стане на 40 дни, 58см. Аз съм висока, нося размер М ако има значение. И трите ми се струват Ок, гледах и ревюта в YouTube. Смятам да ползвам носилката няколко месеца докато детето отрасне за раница. Компромис с качеството ли е Мей тая на Love and carry или българските Kaya или да заложа на Hoppediz? Там обаче като е само с ремъци ще се слага по-удобно, но ще мога ли да регулирам височината да бъде удобна за детето?
Ще се радвам ако някой е ползвал посочените модели да сподели мнение. Знам, че ще ме посъветвате да наема и да правя консултация, но са от три различни места и не ми се занимава. Предпочитам да поръчам направо онлайн.

# 486
Момичета трябва ми съвет.Очаквам априлче и си взех слинг с ринг.Оглеждам се и за раница,за есента.Тази как ви се вижда,малко дебела ми изглежда,а и е до 15 кг. само.Ergobaby 360 се води модела.

https://www.roshko.bg/razvitie/ergobaby-360-all-positions-ergono … nitsa-black-camel

# 487
Аз сведох своя избор до три хибридни носилки. Бебето е вече 4700гр и докато я купя ще стане на 40 дни, 58см. Аз съм висока, нося размер М ако има значение. И трите ми се струват Ок, гледах и ревюта в YouTube. Смятам да ползвам носилката няколко месеца докато детето отрасне за раница. Компромис с качеството ли е Мей тая на Love and carry или българските Kaya или да заложа на Hoppediz? Там обаче като е само с ремъци ще се слага по-удобно, но ще мога ли да регулирам височината да бъде удобна за детето?
Ще се радвам ако някой е ползвал посочените модели да сподели мнение. Знам, че ще ме посъветвате да наема и да правя консултация, но са от три различни места и не ми се занимава. Предпочитам да поръчам направо онлайн.

Трите варианта са ок, регулируеми и слингови.
Ремъците може да не са много удобни на носещите, защото малко или много могат да се впият в тялото.
Лещичка, добре си се ориентирала към слинг с халки, супер е за лятото. Относно раницата, аз не съм фен ма Ергобейби, казвала съм сто пъти, само на реклама са силни, а в качество и изпълнение - слаби. Модел с опция бебето да гледа напред умалява много бързо, защото платката е стеснена поради горепосочената опция, а и са много плътни.

Хера, нямам опит с този тип носилка, но колана минаващ през гърба на бебето, според мен оказва натиск върху него, с което принудително изправя крехкото бебешко гръбче. Той трябва да е в "С" позиция извит и плътно поддържан, от всички страни с плат.

# 488
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Marsupi умалява много бързо, презрамките винаги се събират на врата на носещия , а това велкро.....

Момичета трябва ми съвет.Очаквам априлче и си взех слинг с ринг.Оглеждам се и за раница,за есента.Тази как ви се вижда,малко дебела ми изглежда,а и е до 15 кг. само.Ergobaby 360 се води модела.

https://www.roshko.bg/razvitie/ergobaby-360-all-positions-ergono … nitsa-black-camel

Ерго са невероятно плътни носилки. Точно този модел дори не съм сигурна, че все още се произвежда. Ако сте си харесала такава раница втора ръка, твърде вероятно е да не е оригинална.

# 489
Поръчах си lannylamb preschool. Все още се опитвам да разбера точно как да го наглася. Някой да е ползвал такава раница? Може ли да се пере? Simple Smile

# 490
Всички раници могат да се перат. 30 градуса, ръчна/деликатна програма, без омекотител, не се суши в сушилня.
Коланът й е разграфен, ще се ориентирате лесно.
Гледате платката да обхваща краката от коляно до коляно и стеснявате на височина, така че платката да стига нивото на рамената.

# 491
  • София
Всички раници могат да се перат. 30 градуса, ръчна/деликатна програма, без омекотител, не се суши в сушилня.

А ремъците и коланите трябва ли да са вързани и закопчани, за да не се веят свободно или няма значение?

Освен това мъжа ми изцапа раницата с нещо мазно точно отпред и сега се чудя мога ли да пера с нещо за махане на петна първо и после още веднъж без прах, защото според мен бебешкият няма да се справи с петното. Някой с подобен опит?

# 492
Раницата се слага в калъфка за възглавница, за да не се мятат свободно частите ѝ 😁💐

# 493

А ремъците и коланите трябва ли да са вързани и закопчани, за да не се веят свободно или няма значение?

Освен това мъжа ми изцапа раницата с нещо мазно точно отпред и сега се чудя мога ли да пера с нещо за махане на петна първо и после още веднъж без прах, защото според мен бебешкият няма да се справи с петното. Някой с подобен опит?

Катарамите трябва да са закопчани, добре е и раницата е в торба за пране/калъфка на възглавница, както е писала и Angelovamon

Каква е раницата?
Може да се опитате да третирате петното със сапун за петна или кислородна белина за цветно пране. Не препоръчвам повече от един цикъл пране.

# 494
  • София
Каква е раницата?
Може да се опитате да третирате петното със сапун за петна или кислородна белина за цветно пране. Не препоръчвам повече от един цикъл пране.

Ергобейби адапт е раницата. Ще пробвам със сапун за петна вероятно.

Общи условия

Активация на акаунт