Как махнахте памперса ?

 • 17 543
 • 65
 •   1
Отговори
 • Мнения: 60
Здравейте мамита , ние сме на 2 и сме с памперс , не иска да сяда на гърнето само докато го види и вика ненеене , става единствено ако я подкупя с нещо , сяда но не иска да стои повече от 5минс , чудя се според вас оферта ли е др месец като се постопли да я оставя без памперс и да се напикава на гащите и ... в един момент все ще разбере къде трябва да пишка нали ? Simple Smile споделете опит моля ви Simple Smile

# 1
 • Мнения: 434
Пробвали ли сте със седалка за тоалетна чиния. Моето момиченце също не харесваше гърнето но на голямата тоалетна свикна бързо.

# 2
 • Мнения: 434
В началото слагах памперс само през нощта, рядко го напикаваше. През деня без, в началото се изпускат но после свикват.

# 3
 • Мнения: 30 802
Запомни: първо е тоалетното трениране, после е махането на памперса, не обратното, ако не искаш да бършеш и переш.

За мен лесният вариант е: изчакваш до лятото или по-топлото време. Залоствате се у дома, без гащи и без килими, с гърне в стаята. Наливаш я с вода и сокове.

Ако не върви, връщаш памперса - заклевам се, не отнемат точки. Свалям и връщам памперс по 10-15 пъти, няма такова правило, че като го махнеш веднъж и край. Важни са и нервите на мама, имам три деца и не мога да чакам кога най-малкото ще ме ощастливи с локвичка на пода. На разходки е още с памперс, а  е на 2г. 4 мес. Не си казва, но не си го слагам на сърце.

С първото дете бързах и се хвалех как е с гащи, но беше голямото пране и сушене.

Та така, първо я поставяй след сън, след пиене и ядене. Не се хващай на българската схема детето да седи на гърне като изоглавено и да му баят да свърши нещо. Тя трябва сама да свърже събитията.

И ако може, спри да говориш в множествено число за себе си и детето, дразни:)

# 4
 • Мнения: 7 325
Щом е такава съпротивата - не е готово да седне на гърне. След седмица, две пробваш пак.

# 5
 • У дома
 • Мнения: 4 203
Детето не е готово, спри за известно време и след това пак. На 2 са големи деца, и ако не иска сама няма да стане....моето започна да ходи до тоалетна на 3г и 4м, не живеем в БГ(лятото ме анатемосаха всички в БГ, как такова голямо дете е с пелена) и в ДГ нямам съпорт, в малката група всички са с пелени, от година и половина периодично я пробвах да се приучи на гърне, нищооо не помогна-нито пеещо гърне, нито седалка за голямото, нито нормално гърне(купихме го да не би случайно музикалното да е смущава Rolling Eyes). Преместиха я в горната група на ДГ при "големите" и още първият месец каза, че е голяма и вече не иска пелени, а гащички Peace

# 6
 • София
 • Мнения: 9 308
Дъщеря ми беше на 1 г и 5-6 месеца когато махнахме памперса. Изчаках лятното време. Оставих я по гащички вкъщи. Бързо схвана какво трябва да прави. Но е важно да е в точния момент. Опитвах се да я науча на гърне и преди това, през пролетта, но просто не схващаше или не искаше да схване и изчаках още няколко месеца, за да опитам отново. Иначе откакто се научи да стои седнала я слагах на гърне, когато хвана момента на акането и чат-пат я слагах да си стои без гащи на него докато не й писне (като я занимавах с нещо в това време), а ако случайно се изпишка, бяха буйни възгласи на радост, но  без резултат. Имахме кукла, която пишка на гърне. Включвахме и нея в занятието.

# 7
 • Мнения: 917
Има мушамени гащи с подплата, като се напикае детето му мокри, но не пропуска.
Не е комфортно, но това е идеята.
При нас наградите и поощрението даде най-голям резултат. Давах по едно желирано  мече, при всяко изпишване в гърнето, също така го изхвърляхме заедно и казвахме "чао" на пишото или акото. Похвалите също са от голямо значение и въпреки това имахме период от около 2 седмици дето сменях от 5 до 10 чифта дрешки, преди да разбера за мушамените гащи.Иска се голямо търпение, но ще се получи!

# 8
 • Terra incognita
 • Мнения: 12 060
Мислех, че никога няма да махнем памперса, бях пробвала много пъти. Докато един ден съседското дете беше на гости да си играят и по едно време отиде до тоалетната. На отворена врата. А нашия я гледа през цялото време. Вечерта пожела да седне на толетната. Така уж на игра сядаше чат- пат. Когато усетих, че е готов, купихме детска седалка и започнах да го оставям вкъщи по гащички. В началото иаше доста инциденти, но започна да свиква. Запопна и гърнето да използва, и тоалетната. С акането нямаме проблем, само понякога се напишква. Слагам памперс само докато спи и докато сме навън, понеже е още студено. Ксто се стопли го махам и навън.😉

# 9
 • Варна
 • Мнения: 36 362
Моята щерка тръгна на ясла много рано, беше на година и три месеца. За нула време махна памерса, като заслугата беше изцяло на госпожите там. Виждаше от другите деца и веднага възприе всичко, а и те я поощряваха.

# 10
 • Мнения: 269
Това с мушамените гащи ми хареса. Би ли споделила от къде да ги купя. Искам да пробвам и това.

# 11
 • Мнения: 917
Точното име е памперс гащи за многократна употреба.Има ги по бебешките борси и от сайтове съм купувала. Различни видове са, вие си решете кое ще е най-удобно за детето.

# 12
 • София
 • Мнения: 181
С първото дете го слагах на гърне от 9 месечен (да си се чудя на акъла). В крайна сметка никой от моите опити не даде резултат, докато един ден той сам започна да проявява интерес и започна да сяда по собствено желание. Махнахме памперса около 2г 6м. Сега с малкото изобщо не си давам зор. Тя гледа от батко си и сама иска да сяда на гърнето и я слагам само когато иска. На 2г 2м. е в момента. Напоследък има често сухи памперси след сън, което е показателно, че вече може да стиска. До няколко месеца ще станат нещата.

# 13
 • София
 • Мнения: 7 972
Махнахме дневния, когато започна да разбира. Около 3-годишна възраст е било, не помня с точност. Започнахме да му говорим, че вече е голям, че големите момчета не ходят с памперси и пр.
Започваше да се затопля, за излизанията навън махахме памперса с уговорката, че ще каже, ако му се пишка. После периодично напомняхме, питахме и така.
Реално почти не е използвал гърнето, директно на тоалетната чиния, пак с много обяснения как правят големите момчета. Стана плавно и без стрес.

# 14
 • Мнения: 12 509
Може ли линк към такива памперси за многократна употреба - мушамените гащи? Не ги намирам.

Общи условия

Активация на акаунт