Дистанционно обучение за учениците-Teмa 11

• 22 094
  • 746
  •   1
Отговори
# 480
Гледах референдума. Тая министърка може да си подава оставката веднага. Хич няма да я жаля

# 481
Интересно ми е дали списващите в темата предпочитате ДО или присъствено, но с маски през цялото време? 

# 482
При нас бяха До една седмица за цялото училище. Нашият клас в карантина. Анкета не сме виждали. Смея да предположа че е нямало даже. От четвуртък училището се връща присъствено , а управата на училището твърди че 90 % от родителите са за присъствено. Не зная как са определили този процент без анкета. В школо са  писали за възможност да се подадат документи за задочно но съобщението завършва с много заплашителни редове как родителя подписвайки и подавайки тези документи трябвало да осигури това и онова, на урок без камера само само присъствено щяло да се слага неизвинено и пр.пр. За специалните предмети нямало да има ДО ученикът ще ходи присъствено. Общо взето внушението е родителите да не подават за ДО. Осъзнавам че към деца на До вероятно ще има "специално отношение" . така че класът на синът сина ми се връща от карантина в петък , атой  ще бъде с маска на училище  без значение какво мислят учителите му.  Щом изкара седмицата преди карантината с маска ще бъде пак. Що се касае до извиването на ръце от страната на ръководството на училището , предполагам не само ние сме така. Говорихме с някои родители и те се чувстват като мен - напълно безпомощни

Последна редакция: ср, 11 ное 2020, 08:29 от _re_ge

# 483
  • София
Сина ми е 7 ми клас и от днес са с маски през цялото време от 13.30 до 19.20 часа. Вероятно от понеделник до 27 включително ще преминат на ДО.
И моят е седми, тази вечер съобщиха в Школо, че са предприети стъпки за преминаване на ДО за две седмици. Около 200 деца отсъстват и 20 персонал.

# 484
  • пустинята Гоби
И в нашето училище има натиск децата да са присъствено в клас. Отделно има една камара родители, на които изобщо не им дреме, че из училището е пълно с болни деца и учители. Според мен не им се занимава с две форми на обучение (присъствено и дистанционно) и понеже второто за момента е мираж, натискат за първото.

# 485
ами, нито виждам смисъл да са две на две седмици от противоепидемична гледна точка. Нито от родителска гледна точка: нито на работа като на работа. Нито пазене като пазене???

Луда работа ...

# 486
  • София
ами, нито виждам смисъл да са две на две седмици от противоепидемична гледна точка. Нито от родителска гледна точка: нито на работа като на работа. Нито пазене като пазене???

Луда работа ...
Опипват почвата. Според мен ще продължи до края на месеца.

# 487
Е, как да няма смисъл от противоепидемична гледна точка?
Аз не виждам смисъл, след като се разболеят масово децата, тогава да има ДО. Болно дете или болен учител, каква точно ще я свърши?!

# 488
  • София
Според мен, логиката е като карантината - ако има някой болен, да го изкара. Обаче то може някой да се разболее по средата и пак няма логика...

# 489
  • София
При грипа чакат да се изпонатръшкат деца и учители, и едва тогава обявяват грипна ваканция.

# 490
Да, така е, но има разлика между ваканция и ДО
В Пловдив от 6 клас всички минават на
дО

Последна редакция: вт, 10 ное 2020, 22:40 от Г-жа Рамацоти

# 491
На много места училищата се опитват да спъват ОЕСР, като заплашват родителите индиректно, викат децата присъствено за изпитване, учителите не се включват онлайн, не проверяват домашните, не изпращат взетия материал. Изобщо начините за саботаж са хиляди.
За спъването и саботажа - пускайте сигнали и си търсете правата. Тази възможност е дадена и трябва да можете да я използвате.
За присъственото изпитване обаче съм съгласна с тях. Хубаво е да се явяват периодично на присъствени изпити тези деца, защото иначе няма равнопоставеност с другите. Всички знаем какви възможности за преписване и подсказване има при ДО.
С маски и дистанция с учителите, не би трябвало по едно-две присъствени изпитвания на две седмици да са проблем.

Иначе сега би трябвало да има доста повече желаещи ДО семейства и да се събере група от такива деца без проблем.

# 492
И пак за психоза говорят... Сякаш тия бройки зразени и умрели са халюцинация....

Като се надъхват колко е ужасно да си вкъщи и да прекарваш време със собствените си деца, естествено е, че ще психиясат и ще побъркат децата си.

# 493
А пък при присъственот какво преписване и подсказване падаше, особено в гимназията! Моят син беше в бартер с негов съученик- единият решаваше контролните на другия по своя си силен предмет и така изкараха последните 2 класа.

# 494

Общи условия

Активация на акаунт