Дистанционно обучение за учениците-Teмa 11

• 22 017
  • 746
  •   1
Отговори
# 615
  • Бургас
Ъпдейт и от нас. В понеделник ни беше пусната анкета, която трябваше да реши дали да минем на ДО от утре (12.11). Днес получаваме съобщение, че след заседание на областния кризисен щаб е взето решение учениците от 6 до 12 клас да са онлайн от утре. 5-ти клас не е в картинката. Какъв е смисъла. Повечето учители в прогимназията преподават на всички класове, т.е. от 5ти до 7ми. И какво се получава - първи час с 5ти А клас присъствено, втори час с 6ти. Б клас онлайн, трети час с 5ти Б клас присъствено. Абе, що за глупост.

# 616
Аз вече подадох молба за едното дете за оеср, не мога да чакам тоя и оня щаб....
Или пък да,завися от мнението на майките, гласували в анкетите на директорката..

Последна редакция: ср, 11 ное 2020, 13:10 от bubanka

# 617

Няма как да искате ДО и да получите същото качество на преподаване, това е обективна даденост, за която никой не е виновен.

Знаете ли, аз си гледам собствената камбанария. Че Пенчо, Иванчо или Драганчо имат 3 или 6, ама въобще не ме интересува.
И защо да не искам качество на преподаване при ДО - такова, каквото е разписано в Закона  (ЗПУО и Наредба № 10)? Напротив -  настоявам за него. Ако трябва и жалба до РУО ще пиша и именно защото детето ми не преписва и манипулира, ако реша, че някой му стъжнява живота с по-ниски оценки , ще поискам изпит за корекция на оценка. Не е болка. Но ми писна като щраус да си заравям главата в пясъка за да не ядосам този или ознзи учител, хеле пък директор.

# 618
Аз пак да призова: който иска ДО да си пуска молба за детето. Не да призовава за всеобщо ДО.
Аз нямам проблем с искащите да си останат у дома, но не е ок това да се налага на всички.
Има начин нещата да се балансират и да се мине през това с минимални сътресения и без излишни драми.

Започва да ми става много тъжно някак.
В момента моето дете Е на ДО.
Само че, не е в час, днес няма да учи по нищо почти. Защото учителите са с ковид в тежка форма и може и да не се върнат скоро.

# 619
Целият клас си менка отговорите в прайвът групата. Факт.
И после - страхотен успех от ДО.🤣🤣🤣
Даже по физика нямаме двойки!

Държа да е отделно мнението ми и дано не ме баннат - същото го правят и присъствено. Къде живеете? Децата ви явно си трайкат и не споделят, защото най-вероятно и те намазват. Като направи един клас теста, го пуска по групите на останалите. Хахаха. Да ви имам и представата за присъствено непреписване. Който преписва присъствено, ДО да му е проблема. Не само по физика, по нищо няма двойки вече за срок или година.

Грамотният изказ и грамотното писмо са в основата на качествената комуникация. Иначе става развален телефон.

# 620
И по-зле може.
Вече на няколко пъти отварям дума пред моето да потърсим учител ,нали загубихме един и сълзите и тръгват.
 Ще се наложи да изчакам , а сме  в седми клас.

# 621
  • София
10 кл, центъра, се връщат в клас!
Нали си в София? Според Фандъкова гимназистите остават на ДО още две седмици. Щяло да има препоръка и прогимназията да мине онлайн.

# 622
  • София
Фъстък, не е същото! Онлайн преписването е много повече.
Затова писах за физиката - поне половината клас трябваше да имат 2.
Двойки няма!
По езиците - само шестици.
Какъв рай, а?

# 623
  • София
Фандъкова ще препоръча, ще предложи за обсъждане, за гласуване.... днес на общински съвет, който още не е минал. Вероятно ще мине, но все още нищо ясно няма.

# 624
Винаги когато си помисля, че сме ударили дъното, властимащите успяват да ме изненадат. Утре мисля, че половин България се чуди да праща ли детето си на училище или ще са он-лайн. Много ми е интересно, не се ли замислят, че има деца и които не учат в родните си градове. Трябва да пътуват. Училището пише едно, областния щаб - второ и накрая министърът ще тресне някоя заповед, която отменя или не всичко. Как успяват да сътворят такъв хаос не мога да разбера.

# 625
Двойки няма!
Какъв рай, а?

Същото е и при присъствено, просто обикновено не обръщате внимание, защото не се интересувате дали децата ви наистина знаят нещо, важно е да не ви се разваля комфорта с неща като поправителни изпити през лятото или повтаряне на клас. А, и да влезе в "елитна" гимназия, че да се хвалите пред колежките, пък после пак се минава на частни учители за матури и кандидат-студентски изпити.

# 626
Ама да бееее, то и да гледа мама/татко/баба/дядо вързани на аспиратора е далеч от рутината и изобщо не е важна част от живота на децата. Ама на някои вече им се е случило и ще се случва още.
Явно няма смисъл да продължаваме да обясняваме, че ДО не е прекрасно и по-хубаво от присъственото, а е по-малкото зло в условията на разрастваща се пандемия и реална заплаха болниците да останат без лекари. Някои индивиди просто си умират да не обръщат внимание на най-важния аргумент в полза на ДО. На щраус какво да му обясняваш, че дори и да си зарие главата в пясъка гъзът му стърчи. Няма да вдене. Всякакви по-нататъшни дискусии са излишни.

Когато аз получих гърчовете (много са страшни, облещват ти се очите и стават бели. И почваш да се тресеш целият. И подскачаш. Даже си счупих леглото, пропадна му подматрачната рамка от едната страна. ) Та мъжът ми го чух да крещи на децата да се махат веднага от стаята ни и да си влизат в тяхната стая. Защото мъжът ми е издържал на гледката. Но децата ... Как се издържа такова нещо???!!!

Та... Защитниците на присъственото ... Да ви кажа, че и аз бях във вашите редици! Вижте публикациите ми в старите теми.

Сега съм от другия отбор. За жалост.

# 627
Двойки няма!
Какъв рай, а?

Имате слаби учители. Нямате качествени учители, които знаят как да си проверят и а си рестриктират тези, те отлично познават кои са иначе. Не им се занимава......Та не е до ДО.
Присъствено, в училище, всички по език са за 3 при нас. До един! Но са с 5 или 6. Оценките им са от присъствената форма.

Последна редакция: ср, 11 ное 2020, 13:36 от фаастък

# 628
  • София
Сега само остава Школото са забие. /зловещ смях/

Да бе, само нашия клас преписва! 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

# 629
  • пустинята Гоби
И аз бях за присъствено до последния възможен момент. Отдавна пея друга песен.

Общи условия

Активация на акаунт