Забременели след ин витро - тема 48

• 57 996
  • 765
  •   1
Отговори
# 525
Да,могат, има и много успели.Мога само да си мечтая за такава бр-ст каквато имах и сэм благодарна,че се чувствах добре и имах правилните хора до мен, аз съм чувствителна и емоционална, то се и вижда в постовете, т.е за мен бе важно и усещането и връзката с лекаря, акушерката...достатъчно стрес изживяваме с всеки опит и процедура.От 2015г минах през 4 инсе и 2 опита ин витро в клиниката във Варна, там се създаде нашето Чудо, там се и роди, хихи,  там й е бил късмета, вярвам...
Радвам се ако мога да помогна, дали с инфо или с подкрепа.На мен много неща от форума са ми помагали, въпреки че има и много плява, има и помощ, така че вярвам, че си помагаме, стига да сме толерантни една към друга.
Слънчев ден,момичета!

# 526
Здравейте, момичета Simple Smile

Още един въпрос се зароди в главата ми.
По време/след хормоналната стимулация, пускали ли сте си ПКК и забелязали ли сте завишени показатели - чернодробни или някои от кръвните? Също питането ми важи и за тези, които са  приемали прогестерон (Примолут-нор).

Благодаря предварително на всички! Simple Smile

# 527
  • до най-прекрасния мъж
Аз имах завишени чернодробни, единият беше станал 80 при норма 40 и около 15-16 единици първоначалната стойност, преди стимулацията. Другият беше 55 при норма 40 и около 17-18  първоначална стойност. За около месец сами си влязоха в норма и се върнаха до стойностите от преди стимулацията.

# 528
  • Пловдив
При мен занижени хемоглобин и желязо. Само тези бяха драстично зле. Това след два ЗЕТ трансфера през 3 месеца.

# 529
Аз имах завишени чернодробни, единият беше станал 80 при норма 40 и около 15-16 единици първоначалната стойност, преди стимулацията. Другият беше 55 при норма 40 и около 17-18  първоначална стойност. За около месец сами си влязоха в норма и се върнаха до стойностите от преди стимулацията.
Благодаря за отговора Simple Smile Това само от хормоните при стимулацията, така ли? Или и след прием на прогестерон?

# 530
  • до най-прекрасния мъж
Това са ми резултатите 6 дни след пункция. Аз нямах свеж трансфер и не приемах прогестеронови препарати, но имах АБ веднага след пункция. Не знам какво е повлияло, но нямах неприятни усещания откъм черен дроб. Докторът каза, че е нормална реакция. След месец бяха вече ОК, без да приемам нищо. Все пак тези препарати минават през черен дроб/бъбреци. Няма как да не окажат влияние, но както ти е писала IRusinova в другата тема, черният дроб се регенерира и състоянието е временно.

# 531
Това са ми резултатите 6 дни след пункция. Аз нямах свеж трансфер и не приемах прогестеронови препарати, но имах АБ веднага след пункция. Не знам какво е повлияло, но нямах неприятни усещания откъм черен дроб. Докторът каза, че е нормална реакция. След месец бяха вече ОК, без да приемам нищо. Все пак тези препарати минават през черен дроб/бъбреци. Няма как да не окажат влияние, но както ти е писала IRusinova в другата тема, черният дроб се регенерира и състоянието е временно.
Съгласна съм. То е ясно, че всеки медикамент има своите неблагоприятни ефекти върху организма по някакъв начин. Щеше ми се да чуя повече мнения с реални резултати, но уви... няма.

# 532
Здравейте, момичета Simple Smile

Още един въпрос се зароди в главата ми.
По време/след хормоналната стимулация, пускали ли сте си ПКК и забелязали ли сте завишени показатели - чернодробни или някои от кръвните? Също питането ми важи и за тези, които са  приемали прогестерон (Примолут-нор).

Благодаря предварително на всички! Simple Smile

Здравейте, мисля, че всеки организъм реагира различно на хормоналната стимулация. Аз бях по дълъг протокол, без свеж трансфер. 2 дни след пика на хиперстимулацията си пуснах ПКК и беше почти перфектна, чернодробните също бяха ок. Незнам дали има някакво значение, но по време на стимулацията пиех всеки ден естествени протеинови шейкове (мляко, ядки, банан), а след пункцията си взех суроватъчен протеин от по-висок клас, който ме върна към живота.
В дните на хиперстимулацията изяждах и 500 гр извара (обикновенна, не обезмаслена), която също ме караше да се чувствам много добре.
Примолут нор ми изписаха след време за предизвикване на цикъл, понеже ми закъсняваше след блокажа, не съм имала странични ефекти от него никакви.
Това, което пострада сериозно от стимулацията насам е косата ми, но при сериозни колебания в хормоните, мисля, че е нормално. Забавното беше, че по време на хорм. стимулация лицето ми, което обикновенно е проблемно с мазна кожа, стана като ново. Никога не съм имала такава кожа, беше страхотно. Спря да се омазнява, порите се свиха и придоби естествен сияен вид.

# 533
Най-красива се чувствах и мисля,че бях като бременна, др път не че не е било, но тези 9 месеца , щастието и хормоните, при мен лично бе само в полза,  ходеше ми както се казва.А пък уж казват,че с момиче не било така.Ама не е вярно.

# 534
Защо толкова се притесняваш от хормоналната стимулация? Щом се налага, няма как да я избегнеш, освен ако не правите опити изцяло на естествен цикъл. Трансфер също може изцяло на ествествен цикъл. Това се обсъжда с избрания от теб доктор. Игра на време и нерви е. И пари, всеки опит струва. Бъди сигурна, че дори и да не правиш стимулация, не означава, че хормонално няма как да се “разбуташ”. Такова влияние има главно храната и после стрес, въздух и ред други вредни навици...Много жени по време на стимулация отслабват, кожата се изчиства, косата става прекрасна и т.н. А и какво значение има на кой как му влияе, при теб може да е различно. Има жени правят десетки стимулации.
При вас явно е мъжки фактор, ако е така не е проблем всичко да протече на естествен цикъл. Успех!

# 535
Когато стана ясно, че ще се стига до инвотро, се срещнах с приятелка с 1 опит, но неуспешен. Тая жена така ме наплаши, че бях готова да се откажа преди да сме почнали. Качила 20 кг, бенки и излезнали не знам си къде, докато била стимулацията започнала да получава паник атаки, да и пада кръвното... С такъв страх започнах, че чак отпуска си пуснах, да не вземе да ми става лошо от хормоните. Е, нямаше нищо такова при мен. Чувствах се идеално, само преди пункцията усещах дискомфорт явно от многото фоликули. След това всеки месец ми пуакаха ПКК всичко си беше в норма. Имах косопад, но след като родих, и той отмина.. Всеки различно понася хормоните.

# 536
Благодаря Ви за мненията!
Да, определено си е индивидуално и всеки се надява да не попадне в онези уж малки проценти със съраничните ефекти!
Успех на всички! 🙂

# 537
И мен доста ме бяха понаплашили, че по време на стимулация ме чакат много лоши работи, обаче аз нямах грам симптом. През цялото време се чувствах напълно нормално, чак след пункцията започнах да усещам една тежест, но все пак си е манипулация.

# 538
И аз се чувствах добре, единствено мислех,че може да ми се гади, добре че е нямало кой да ми разказва лоши неща, до голяма степен страховете не се сбъдват, т.е не е нужно да се товарите, мислете за мечтата си.Аз минах през операция на щит.жлеза преди 2то ин витро и бях с голям хъс в операционната, толкова силно исках вече да имам рожба и да й се радвам!Струва си!Важно е и колко е силна стимулацията, както и организма как ще реагира.Не се плашете и късмет!

# 539
Аз имах три стимулации и никакви странични ефекти, с изключение на това, че към края вече ми се подуваше корема като пред цикъл от задържани течности, но до няколко дена след пункцията спадаше.

Общи условия

Активация на акаунт