Забременели след ин витро - тема 48

• 57 972
  • 765
  •   1
Отговори
# 555
Момичета, имам въпрос относно съхранението на ембрион/и. Ако съхранявате за колко време плащате и какво ви е мнението като цяло

# 556
  • Стара Загора
На всеки 6 месеца плащаме ние - съхраняваме ги вече 4 години (миналата година ползвахме едничко и ни останаха още 2 за 3-то и 4-то евентуално Simple Smile )

# 557
Много е добре да си има човек снежинки Heart
Не че се оплаквам, защото имам един сладур след свеж трансфер на две ембриончета, първи опит. Не останаха за замразяване.
Сега ако искаме още едно детенце, ще трябва отново стимулация, добавки/мъжки фактор/, а вече съм на 38г. Малкият е на 5 месеца.
Има ли някой, който е бил в такава ситуация и колко време чакахте за следваща процедура?

# 558
Аз съм бременна в 7ми месец след трансфер на две ембриончета / за съжаление едното спря да се развива в 8 г.с./ и имаме една снежинка. Живот и здраве като се роди бебчо, да стане на годинка, и почваме пак. Много обаче искаме три деца и аз съм в дилема дали да не направим още една стимулация и тогава да връщаме, защото при нас проблемът е ИЯР и не знам ако живот и здраве всичко е натед с бебо и стане и със замразеното ембрионче ще съм вече на поне 36 г и не знам ще са ми останали ли въобще яйцеклетки :O А вие кърмите ли? Това също ми е мисъл, защото искам да кърмя, но пък през това време няма как нито трансфер, нито стимулация...Знам че има още време, но от сега съм го замислила Simple Smile

# 559
  • София/Севлиево
На мен също ми остана една снежинка.В клиниката се плаща година за година.Засега ми е на съхранение до февруари 2022.Мисля 5-6 години може да се пази.Тази бременност ми върви много проблемна и тегава и на този етап не знам дали ще се реша на трето дете.А и ще съм 40+,което още повече ме разколебава.Но при мен никога не е сигурно.Исках на 36 да се откажа,но някак си реших да си дам шанс още мъничко и на 37 и половина забременях.Обаче понеже ще съм секцио трябва поне 2 години да минат след раждането...

# 560
Аз кърмя вече 5 месеца и нямам цикъл. Надявам се до годинката да ми дойде, не смятам да замествам изцяло хранене до тогава.
Иска ми се следващата процедура да е преди връщането ми на работа, че ми беше голям стрес съчетаването на работата и постоянното ходене до клиниката. ММ трябва и поне 6 месеца преди да започнем пак да пие добавки.
На него не му се минава през всичко отново май, но аз не съм готова да кажа "приключих". Не е сигурно, че ще имаме същия успех, но това няма да ме спре да опитвам, имам още някоя годинка. Искам пълна къща и много детски смях.
ПС
Имам дъщеря на 13г ❤ от първия ми брак, спонтанна бременност Grinning

# 561
Имахме замразени 6 ембриона. Плащахме  ги месец за месец докато не се родиха децата. След това решихме, че си имаме вече 2 момиченца и няма да ги съхраняваме повече. Ако решим да пробваме за трето, ще мина пак стимулация, понасох я доста леко, така че не ми е проблем. Но не мисля, че ще се навием..

# 562
Аз нямам снежинки, ако имах щях сериозно да ги мисля, щеше да ми е тегаво да са там, не при мен.Втори път по този път не бих, понеже сме с неизяснен и винаги може да се получи изненада и 2ро бебче.Хормоните ми понесоха леко, но не се навивам да си ги трупам в организма отново.На мен ми стига и Слънцето в нас,което всеки ден ме радва!

# 563
Аз нямам снежинки, ако имах щях сериозно да ги мисля, щеше да ми е тегаво да са там, не при мен.Втори път по този път не бих, понеже сме с неизяснен и винаги може да се получи изненада и 2ро бебче.Хормоните ми понесоха леко, но не се навивам да си ги трупам в организма отново.На мен ми стига и Слънцето в нас,което всеки ден ме радва!
И аз като теб. Имахме 12 замразени бластоциста. Пазихме ги, докато не се родиха децата. След раждането, решихме да ги унищожим, тъй като сме с неизяснен стерилитет и се надяваме да стане спонтанно. Ако ли пък не, здраве да е, доволни сме и на това което имаме 😍

# 564
Аз исках да кажа, че добре, че нямаме от една страна т.като аз може би не бих унищожила, просто лично усещане.За много от изборите покрай мечтата ми бях с определени и сигурни избори, за мен те бяха правилни, избрани по сърце, подкрепяше ме и мъжа ми, всеки има различно усещане. Да Ви е живо и здраво детенцето, Ел, голямо щастие са наистина!!!Пожелавам да има повече постове с похвали и щастие в темата!!!

# 565
При нас 3 оплодени яйцеклетки, 1 свеж трансфер неуспешен. След ЗЕТ имаме прекрасен син вече на 4+ месеца.
Остана ни една снежинка, за която мисля почти всеки ден.
Безкрайно съм щастлива на това, което имаме, но живот и здраве да е, при първа възможност ще си я върна.
Ако е писано да се роди ще е страхотно, ако не, въпреки мъжкия фактор и проблемите с хормоните при мен, ще се надявам на спонтанна бременност.
Малко вероятно, но не и невъзможно.
Честно да си кажа не съм мислела дали бих преминала отново през стимулация.
Искам да имаме две дечица, но не ми е фикс идея.
Господ чу веднъж молитвите ни и съм безкрайно благодарна на това щастие.
Каквото е писано да стане, ще стане.

# 566
Orion, благодаря. Дечицата са две госпожички. Така е,всеки сам преценя. И ние си мислихме за останалите постоянно. Пък и още 12 деца...
Шегувам се. 😉

# 567
Ехе,две девойки,супер 🥰

# 568
Момичена, стимулацията ли е най-тежкото нещо (изключвам емоционалната страна) при ин витрото? Трудно ли се понася? Има ли дълготрайни последици....?

# 569
И аз нямам ембриони,не знам ако имахме.По-скоро бих ги дарила,но знам че не се практикува ,поне в БГ.
Момичена, стимулацията ли е най-тежкото нещо (изключвам емоционалната страна) при ин витрото? Трудно ли се понася? Има ли дълготрайни последици....?
Не мисля,има жени с по 10 стимулации.Дай Боже да успееш,забравяш всички несгоди.

Общи условия

Активация на акаунт