Забременели след ин витро - тема 48

• 57 969
  • 765
  •   1
Отговори
# 570
Момичена, стимулацията ли е най-тежкото нещо (изключвам емоционалната страна) при ин витрото? Трудно ли се понася? Има ли дълготрайни последици....?

Като знаеш защо го правиш и се мотивираш от този факт, няма нищо тежкл и стимулацията се понася много добре. Моята лично, премина леко и спокойно, от една страна, поради факта, че протокола и препаратите за стимулация ми бяха избрани и дозирани правилно, и, от друга страна, поради мотивацията ми, че това е правилния път към сбъдване на мечтата ми Simple Smile

# 571
  • София
За мен стимулацията винаги е била най-леката част. Единствено следенето на точни часове ми тежи винаги.

# 572
На мен най-трудно ми беше на трансфера и то само заради пустата вода, с която трябваше да се наливам. Просто не мога да стискам като ми се ходи до WC и това е 😄
За ембрионите и аз исках да ги даря, но не може. Води се един вид сурогатно майчинство, а то е забранено.

# 573
  • София
И за мен трансферът е най-тежката част. Не мога да трая пълен мехур. Дори се е налагало по време на самия трансфер да ме изпишкат с катетър, за да се отпусна и да продължат.

# 574
Аз съм на принципа - мисля за момента и се концентрирам върху него (подготовка, стимулация, транфер). Водя си битките ядна по една и не мисля, не се притеснявам предварително. Да ти кажа така доста добре се понасят нещата. Ех, единствено си представям бебчето 😊

# 575
Ние имаме 4 замразени бластоцистчета. Със сигурност живот и здраве ще направим ЗЕТ с тях и каквото стане. Сега съм в очакване на малкия ми мъж, който трябва много скоро да се появи ❤️ Още нероден Петко, а мисля за братчетата и сестричетата му в хладилника 🤗
Относно стимулацията, при мен протече много леко нямах никакви проблеми, странични ефекти и не съм надебелявала (защото има жени, които и от това се притесняват). Най-трудното за мен беше първия отрицателен тест.... После втория... Трудно е да се събереш и да го направиш пак, трудно е да обясниш на мъжа ти, трудно е да си нормален човек, даже след това пътешествие изобщо не си същия човек...поне аз. Но в крайна сметка знайте, че имате повече сила, отколкото изглежда Simple Smile Много късмет 🙏

# 576
На мен най-трудно ми беше на трансфера и то само заради пустата вода, с която трябваше да се наливам. Просто не мога да стискам като ми се ходи до WC и това е 😄
За ембрионите и аз исках да ги даря, но не може. Води се един вид сурогатно майчинство, а то е забранено.
Три литра вода пих,щях да гръмна.Направо като балон бях,затова и не лежах,а щом провериха катетъра и чух "ок",казах махайте спекулума ставам .И директно в тоалетната ама мойто диваненце се пребори за мен,въпреки това

# 577
А, забравих да ви кажа, прочетете книгата на Людмила Филипова - Стъклени съдби. Доста неща пише за инвитро-то, за крио банките и изобщо етичната страна на нещата (това във връзка с даряването на ембриони и генетичен материал). Много е интересна, аз съм я преполовила до момента и исках да споделя Simple Smile

# 578
Здравейте, момичета,
В 6 г.с. +4 дни съм, и допреди два-три дена имах придърпвания, болки в яйчниците отвреме навреме и гадене от миризми. От вчера насам много се ядосах в работата, а отделно и се разстроих по тъжен повод, и вече два дена нямам никакви симптоми, особено с миризмите.
Дали има повод за притеснение? В понеделник съм на преглед да чуем сърчице, обаче нещо ми се набива в главата да не би да е спряло развитие бебчето...

Здравейте, и аз имах подобни моменти. Дори късния следобед след самия трансфер се бях ядосала много, после се ядосах на себе си, че съм се ядосала..... Не се притеснявайте, организмът е доста интелигентно създаден, за да пази най-ценното. Да, стресът не се препоръчва, но ние все пак не сме роботи. Простете си и продължете напред, вярвайте, че всичко е наред с плода. Аз съм в 9та седмица и симптомите при мен са доста променливи, тези с миризмите си се проявяват, когато искат. Не мисля, че това е критерий. Дори и не дай си Боже, нещо лошо да е се  случило, минава време, докато се изчисти ЧХГ-то от организма, съответно не би трябвало симптомите от раз да спрат. Поне така съм чела, дано никога не разберем....
Всичко е много относително, що се отнася до симптоми особено. Насочете вниманието си към нещо позитивно и почивайте повече. Аз ходих два дни на работа в офиса и шефа ми ме прати вкъщи, защото сега е много опасно за мен, понеже имам работа и с външни лица. И от 2 седмици съм home office. Което е добре, защото не ми се налага да нося маска постоянно. Изолирайте се от дразнителите, доколкото е възможно или си пренаредете мислите и си изградете условна бариера.

# 579
И аз чакам моите две чудеса, но си мисля и за скиорчетата които си ме чакат в ски училището. И тях ще си ги прибера някой ден. Все пак и те заслужават шанс за живот и си ги обичаме и тях, нищо че са само няколко клетчици. Two Hearts Two Hearts

Последна редакция: чт, 25 мар 2021, 14:36 от Jessito 🍀🍀

# 580
Момичета, първи преглед след успешен трансфер (около 6 г.с.) с коремен или с вагинален ехограф се прави?

В коя г.с. ви беше първия преглед?

Последна редакция: чт, 25 мар 2021, 21:09 от kalestia

# 581
Вагинален.До 13 г.с. само така ме преглеждаха

# 582
И при мен бе така.
При мен също трансфера и пиенето на вода, пълния мехур и чакането за теста бе най-трудно,другото не ми беше.

# 583
Девойки, спазвали ли сте хранителен режим при опитите да забременеете?  Били ли сте посъветнани в тази посока от янкого? Правили ли сте генерална промяна в начина си на хранене? И това смитате ли, че ви е помогнало?
Извинявам се за многото въпроси. Просто търся отговори как да се получат нещата.

# 584
Аз по принцип гледам да се храня здравословно, но преди инвитрото спазвах 3 месеца хранителен режим, изготвен от лекар, който се занимава с лечение чрез хранене. Режимът не беше специално за забременяване, а за изчестване на организма и правилното му функциониране като цяло. Не знам дали имаше отражение, но инвитрото беше успешно.

Общи условия

Активация на акаунт