Забременели след ин витро - тема 48

• 57 965
  • 765
  •   1
Отговори
# 585
Аз по принцип гледам да се храня здравословно, но преди инвитрото спазвах 3 месеца хранителен режим, изготвен от лекар, който се занимава с лечение чрез хранене. Режимът не беше специално за забременяване, а за изчестване на организма и правилното му функциониране като цяло. Не знам дали имаше отражение, но инвитрото беше успешно.

Може ли да споделиш малко повече за твоя режим? Индивидуален ли е, съобразен с някакво здравословто състояние, или универсален?

# 586
Девойки, спазвали ли сте хранителен режим при опитите да забременеете?  Били ли сте посъветнани в тази посока от янкого? Правили ли сте генерална промяна в начина си на хранене? И това смитате ли, че ви е помогнало?
Извинявам се за многото въпроси. Просто търся отговори как да се получат нещата.
Аз си спазвах режим около 6 месеца. Много обичам чайове от всякакви билки и имах назначена програма от човек специалист в билколечението. Програмата беше насочена към изчистване на организма и балансирането му. Март месец ни одобриха от фонда, но чисто психически не бях готова за инвитро. Лятото си спазвах стриктно програмата, спортувах и прекарвах мах. време сред природата. Края на септември стартирахме. По време на стимулацията си пиех билките само за имунната система. По-силните ги спрях. Стимулацията ми понесе добре. Извадиха 25 яйцеклетки, от тях 22 зрели и качествени. /На 33 съм/. Ние сме с мъжки фактор. Свеж трансфер нямах заради хиперстимулация, по време на която си пиех чайовете. Много ми помогнаха тези за изхвърляне на течности. По принцип живеем доста здравословно с мъжа ми. Не пушим, не злоупотребяваме с алкохол и т.н. Седмица преди трансфера, отидохме на планина, имах нужда да се заредя. Чайовете си ги спрях, когато започнахме същинската подготовка за ЗЕТ, за да не объркам нещо. След трансфера първите 3 дни ядох ананас, много обичам. Реших, че нищо не губя, ако пробвам. Кафе съм пила по 1 на ден. Половин година по-рано пиех по 3-4. Лежах 5 дни плътно след трансфера, защото ми се лежеше. Така ги усещах нещата. На 10ти ден ЧХГ: 448.96. Вярвам, че положителния тест е резултат от многооо фактори /добър доктор, ембриолози, техника и т.н/, но аз исках да си направя нещата, които зависят от мен. Имах си хроничен проблем с червата и успях преди процедурата да го туширам, пак с помоща на билки. В момента не приемам билки, знам че е рисково при ранна бременност. Но си правя баня /външна/ с лайка и това ми помага да чистя остатъците от кринон гела, който успя да ми предизвика инфекция. Сега съм само на перорален прием на прогестерон. Може би ще си включа някои билки, но след 12та седмица и то само тези, за които знам, че се съчетават с бременност.
Моят съвет е - слушайте тялото си от какво има нужда и доколкото е възможно водете балансиран живот, без изпадане в крайности.
Аз лично много се притеснявах от стимулацията, но когато я започнахме страшно се вълнувах от това, че инвитрото реално може да завърши с бебе. Просто изпитвах една еуфория и вдъхновение, не мога да го опиша. Преди това 2 год. и половина само отрицателни тестове..., които ме бяха довели до дълбока депресия, макар че си знаехме проблема. След 3тия положителен кръвен, си направих уринарен, само и само да видя втора черта, никога не бях.
Сега /в 9та седмица съм/ изкачат нови и нови предизвикателства и поне моите притеснения не спират, но знам, че те са част от пътя. Пътя до мечтаното бебе. Успех!

# 587
По-повод горния коментар - и аз направих обикновен тест след няколко кръвни само и само да видя чертичката Heart
Относно хранителния режим - при нас проблемът беше ИЯР и поради лошото качество на яйцеклетките моята цел беше да водя режим, които максимално да го подобри. Месеци преди последната процедура бях спряла захарта и бялото брашно, избягвах джънк фуд и наблягах много на плодове и зеленчуци. Месото, яйцата и млечните, които консумираме купуваме от частни ферми, за да е максимално чисто. Наблягах на всякакви антиоксиданти неща - от хранителни добавки до специфични храни. Дори по време на стимулацията от болницата ми казаха да спра въглехидратите. Бях с много силна стимулация + хормон на растежа, който по принцип има доста странични ефекти,но аз се чувствах страхотно и по цял ден се разхождах. Успеха си преписвам на докторите, но мисля, че е много важно тялото да е добре подготвено, да няма дефицити и да предложи на бебето една стабилна среда. След като забременях нещо в мен се пречупи и сякаш, за да компенсирам годините ограничения си отпуснах душата и почнах да ям много тесто и сладко....голяма грешка, едва не се докарах до гестационен диабет! За това отново се вкарах в стария ритъм и се чувствам прекрасно. Спрях да качвам стремглаво и се надявам и бебо да е перфектен на следващия преглед, защото беше тръгнал да върви по-напред Simple Smile

# 588
Аз по принцип гледам да се храня здравословно, но преди инвитрото спазвах 3 месеца хранителен режим, изготвен от лекар, който се занимава с лечение чрез хранене. Режимът не беше специално за забременяване, а за изчестване на организма и правилното му функциониране като цяло. Не знам дали имаше отражение, но инвитрото беше успешно.

Може ли да споделиш малко повече за твоя режим? Индивидуален ли е, съобразен с някакво здравословто състояние, или универсален?
Индивидуален е, на базата на изследвания, които направих преди това. В общи линии 2 седмици се яде предимно сурова храна-плодове, зеленчуци и ядки, като се набряга на зеленолистните зеленчуци. После 2 седмици захранване, включват се варива, ориз, много яйца (жълтъци). След това се храниш като се избягват млечни, хляб, захар и месо (аз не ям по принцип, иначе е хубаво да се хапва по 2 пъти седмично, може и риба). Имаше и някакви добавки, В12, калций.

# 589
Еее така ви завиждам как имате волята да спазвате режими и да пиете чайчета... Аз съм тотално прасе, нито през стимулацията, нито при трансфера нещо съм правила. През бременността си ядях каквото ми се ядеше, е само сурово суши не съм, а мн обичам и твърд алкохол не съм пила. Пивах си по някое винце или биричка от време на време. И сега резултата е почти 13-14 кг отгоре и чувство на буре 🥴🥴🥴

# 590
  • София/Севлиево
До 9 г.с.ме гледаха с вагинален ехограф,след това-с коремен.
Я да питам-някоя била ли си е Пролутекс (или друга подкожна инжекция) в ръцете(в сгънката при мишниците).Понеже имам хематом на корема ММ го е страх да ми ги бие все там и реши да редува корем и подмишници(тъй преди съм слагала Фракси),обаче се чудя правилно ли е...
Вчера ММ си отвори бутилка вино.Много ми хареса аромата му и си близнах-е няма такава гадост,хич не ми хареса.Същото е и с кафето,някъде от месец не съм пила,само да ми замирише и ми иде да си върна вътрешностите.И миризмата на пържено много ме дразни и почистващите препарати (затова чистя само с влажни кърпи)...

# 591

Я да питам-някоя била ли си е Пролутекс (или друга подкожна инжекция) в ръцете(в сгънката при мишниците).Понеже имам хематом на корема ММ го е страх да ми ги бие все там и реши да редува корем и подмишници(тъй преди съм слагала Фракси),обаче се чудя правилно ли е...

Eли, не си ли пробвала с Хепароид да мажеш? С него много бързо минават синките и буците поне от фракси. Аз нали го слагам и като питах в клиниката мога ли да го слагам в ръцете или краката , ми отговориха, че предпочитат в корема.

# 592
Клексана го бием ту в корема, ту в ръцете, защото ми става синьо, на моменти се подува и ме сърби. Когато питах преди време ми обясниха, че може в меката част на бедрата също, но там не сме пробвали до сега.

# 593
  • София/Севлиево
Външно нямам синини,хематомът е вътрешен на ехографа го видя Вецев.И ММ се хвана за това,че можело от него да е неясното ми кървене...За Фракси знам,че може в ръцете,в паласките,където може да се хване гънка.

# 594
Аз бях на Прогестан Декс в началото, което също е подкожен прогестерон. Ставаха ми ужасни синини по корема и понякога биех и в краката, но там пък става още по-зле.... Като цяло е ба принципа на всички подкожни инжекции - бият се в меките тъкани - корем, бедра, ръце, паласки, така че не би трябвало да е проблем да редувате местата.

# 595
Момичета, а имали ли сте главоболие и как го лекувате? Аз снощи се събудих в 3.20 със зверско главоболие и до 5.30 не можах да заспя. Сега е по-слабо, но още го има..

# 596
За главоболие студени компреси,кул пач и повечко вода .

# 597
За главоболие студени компреси,кул пач и повечко вода .

Благодаря ♥️

# 598
Аз често имах главоболие през втората си бременност. Много вода и търпение да отмине. Ако пиеш кафе, си го смеси с лимонов сок. На мен това поне ми помага, почти винаги.

# 599
Здравейте момичета! Бременна съм в 6+3 г.с и в момента имам болничен с диагноза "застрашен аборт" за 30 дни след положителен тест за бременност, който ми изтича началото на април. Преди това имам болничен 5 дни след пункция и 15 дни до тест за бременност. Та въпроса ми е следния мога ли да си го удължа до 12 гест. седмица и как? Проблем ли ще е с онези 180 дни болнични макс за година, които се дават + 45 дни преди раждане? Понеже моята лекарка каза, че чак след 12 г .с. може да ми издаде болничен и реално до тогава ще имам дупка от 15 работни дни. Следя се в болница Надежда - София. Някоя от вас има ли този казус и какво се прави? Другия ми въпрос е, ако имам други болнични /по болест/ в началото на тази година проблем ли е с тези новите, които ще ми издадат? Намалява ли майчинството по някакъв начин и дали е проблем с останалите болничните до раждането? Благодаря предварително!

Последна редакция: сб, 27 мар 2021, 00:20 от arteyes

Общи условия

Активация на акаунт