Забременели след ин витро - тема 48

• 57 932
  • 765
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте, момичета! Искам да помоля за съвет. Според вас мога ли да пътувам Варна - София с влак. Бременна съм в 11г.с. ще ходя на преглед, но се притеснявам от вибрации, клатене.. Станала съм много чувствителна в това отношение и усещам всяка дупка, ако съм в кола. Ще се радвам да споделите вашите мнения. Благодаря!

# 661
Спокойно, чувствителността е само в главата ви. И аз бях така в началото - като се возех в кола държах корема на всеки завой и дупка....сега съм 31 г.с. и през седмица пътувам Търново- София с кола за прегледи без да ми прави впечатление. Нова година празнувахме на 6 часа път от вкъщи. Влакът поне се движи по релси Simple Smile Разбира се освен ако нямате медицинска препоръка да не пътувате. Въпреки че аз първите седмици бях с кървене и хематом и пак избрах да се следя в София.
Здравейте, момичета! Искам да помоля за съвет. Според вас мога ли да пътувам Варна - София с влак. Бременна съм в 11г.с. ще ходя на преглед, но се притеснявам от вибрации, клатене.. Станала съм много чувствителна в това отношение и усещам всяка дупка, ако съм в кола. Ще се радвам да споделите вашите мнения. Благодаря!

# 662
Здравейте! Да споделя за моята одисея с влака. Взех си нощен спален вагон, сама в купе. Но имаше моменти, в който бях много притеснена. На всяко тутуф тутуф си друсаше доста, цялата се клатех и не можех да контролирам нищо. Не мигнах цяла нощ. На сутринта като стигнах в София реших, че няма да се прибирам пак с влак, а ще търся друг транспорт. Взех си билет за самолет. Минах на преглед при д-р Чачева, каза, че всичко и харесва, само не успя да види лявата маточна артерия.
А между другото каза, че няма какво да ми стане от пътуването с влак. Но нямаше сравнение със самолета, за 40 мин си бях във Варна.
Сега имам нов проблем. В стерилна урина се изолира бактерията Enterococcus faecalis. Преди да излезе този резултат, следващата ми АГ ми предписа Фосфосептик. Пих го две вечери. Сега след урокултурата ми дава нов антибиотик Амоксиклав 1.0. Много ми е притеснено да го пия, но се и севетвах с двама уролози, казаха да го пия. Според вас дали ще е безопасен за бебчето. Някоя да е пила толкова рано 12г.с. ще съм благодарна да сподели.

# 663
  • София/Севлиево
Амоксиклав е един от най-безвредните АБ.Аз между 9 и 10 г.с.пих Клацид,който е доста по-сериозен,с бебо всичко е наред.

# 664
  • до най-прекрасния мъж
Момичета, тази сутрин при забърсване имах буквално една капка розово течение върху ТХ. На терапия с Утрогестан 2х2 и Дуфастон 3х1 съм. Лежа по цял ден и ставам за по 5-10 мин. Кога е наложително да отида да ме видят? Утре влизам в 6 г.с. и ми е първия преглед.
Нямам болки и се чудя дали може да е от Утрогестана. Освен капката розова кръв имаше и остатъци от глобулата.

# 665
Здравей, при мен започна по същия начин преди две седмици. Докторът по телефона ми каза да започна да пия утрогестана, защото може да е от вагиналното приложение, включи ми дуфастон, калций и витамин с. За няколко дни спря розовото зацапване, но след това прокървих и от една седмица съм в болница - леко отлепяне на плоден сак. В 9 г.с. съм, проблемът не е сериозен при мен, трябва почивка. Съветът ми е още днес да отидеш на лекар. Всичко ще бъде наред! Simple Smile

Момичета, тази сутрин при забърсване имах буквално една капка розово течение върху ТХ. На терапия с Утрогестан 2х2 и Дуфастон 3х1 съм. Лежа по цял ден и ставам за по 5-10 мин. Кога е наложително да отида да ме видят? Утре влизам в 6 г.с. и ми е първия преглед.
Нямам болки и се чудя дали може да е от Утрогестана. Освен капката розова кръв имаше и остатъци от глобулата.

# 666

Здравей, наложително е да те прегледат ако зацапването продължи и задължително ако си смени цвета т.е. от розово стане червено. За съжаление тези неща ти ги пиша от опит. В 9та седмица направих гъбична инфекция, успоредно с това използвах сутрин кринон и вечер ваг. утрогестан 3х1. Бледорозовото ми зацапване започна с гъбичната инфекция. За съжаление инвитро доктора ми е в друг град и не успях веднага да се свържа с него. В града, в който живея отделно се следя при друга докторка, която ме прегледа, успокои ме, че бебето е добре и ми назначи гиназол, след като дълго време ме убеждаваше, че няма опасност за плода. И ме инструктира ако бледорозовото зацапване стане червено веднага да отивам да ме приемат. Успоредно бях спряла ваг. прогестерон, увеличиха ми дозата утрогестан - перорално, започнах да приемам дуфастон и по-висока доза нош па. За съжаление, след седмица зацапването стана от бледо розово тъмно червено и страшно се изплаших.
Приеха ме в болница в града, в който живея. Установи се, че зацапването вече е от матката (бледо розовото най-често е от влагалището, особено при инфекции, а и аз се чистих от боклуците на кринона), че бебчето е добре и  ме включиха 3 дни на банки спазмолитици. Кървенето (което при мен беше под формата на зацапване) беше стопирано още с първата банка и следващите дни бях под наблюдение. И на големи дози прогестерон 1 седмица след изписването.
Преди седмица посетих моя доктор, при който правех инвитрото и който разполага в пъти с по-хубава апаратура, направиха БХС и пърават ФМ, бебчето е добре, имам леко отлепяне на плодния сак /което си го знаех и вече преминава с нарастването на плодния сак/ и това което се видя, че имам съвсем малък хематом, който вече се резорбира. Според инвитро док., кървенето е било от хематома.
Док ми включ 4Д-то и дори ми каза пола. Излязоха и резултатите от БХС и чиста микробиология.
Та, мисълта ми е, не подценявайте всякакви зацапвания, по-добре да посетите док. напразно, отколкото да се окаже, че има някакъв сериозен проблем и не са взети мерки навреме.

# 667
  • до най-прекрасния мъж
Благодаря много, момичета. Доста се уплаших сутринта. Цял ден ходя на тръни до тоалетна. За щастие беше еднократно само при първото посещение сутринта. После слагах вагинално Утрогестан и нямах никакво зацапване, а и през целия ден не се повтори повече. Надявам се да съм закачила нещо във влагалището при поставянето на Утрогестана снощи и от там да идва много бледото и оскъдно зацапване.
Дай Боже да се задържи така и всичко да е наред до края. Утре съм на преглед и ще обсъдя задължително с доктора кое е опасно и кое не.

# 668
Здравейте, момичета!
Днес правих кръвни изследвания и се оказа, че имам ниски хемоглобин и APTT, отделно имам две хомозиготи за тромбофилия. На терапия съм с Натаспин и Аспирин протект, но ми се ще все пак да направя консултация с хематолог. Можете ли да ми препоръчате добър такъв в София?
Благодаря!

# 669
  • София/Севлиево
Проф.Паскалева съм посещавала аз преди време...Сега се доверих изцяло на доктор Вецев и терапията ми е същата -2 пъти Натаспин и 150 мг Аспирин.Всички изследвания са ми наред,като аРТТ доста варира,но то много се влияе от всичко.И вземам мета фолиева,защото не усвоявам обикновената.

# 670
Проф.Паскалева съм посещавала аз преди време...Сега се доверих изцяло на доктор Вецев и терапията ми е същата -2 пъти Натаспин и 150 мг Аспирин.Всички изследвания са ми наред,като аРТТ доста варира,но то много се влияе от всичко.И вземам мета фолиева,защото не усвоявам обикновената.

И аз взимам мета фолиева к-на по същата причина. Интересното е, че желязото ми е в норма. Д-димера и фибриногена са ми на горна граница. Иначе APTT за първи път изследвах днес...

# 671
Момичета, имам питане. В коя г.с. и по каква схема спряхте естрофема?

# 672
Хм, да е било някъде към 4-5гс. Не помня с точност обаче. Нямаше схема, просто ми казаха да си доизхабя опаковката като сметнаха кога ще свърши.

# 673
На мен ми го спряха във вторник (8 г.с + 5)

# 674
Аз бях на 3x2 до 9 седмица, после 1 седмица 3х1 и една седмица 2х1 и приключих в средата на 11г.с. По същата схема (назначена от лекар разбира се) и по същото време спрях и дуфастона.

Общи условия

Активация на акаунт