🐑Фермата сезон 6 Тема 10 /08.11-15.11/

• 81 922
  • 2 471
  •   1
Отговори
# 1 185
Alba rosa, Алманахът го има за сваляне в Замунда и в рулит.

Дана, интересно ми е как ще коментираш вчерашния епизод.

# 1 186
  • Буркина Фасо
Умишлено не гледах снощи, както и като вкараха годеницата. За някои неща СЕМ си затваря очите, а продуцентите от много години злоупотребяват с участници. Ако в този дух ще са откровени днес и утре, пак няма да гледам.
СЕМ пък какво трябваше да направят ?

# 1 187
  • Варна
дааааааааааа , и сценаристите със сценария слаби ,  и продукцията , режисьорите , актьорите ................Да се чуди човек как да гледа бг.продукция ?

# 1 188
  • при късмета
Казали сте каквото има за казване. В продукцията не знам кои са новите, които бутат формата към други, спряни, негледани, даже и зрителите и феновете им квалифицирани заради пошлостта в тях, ама да ги махат. Че иначе и с този формат ще стане същото. Ако искат и на Фермата феновете да са оприличавани на безмозъчни дебили, щом са фенове на предаването, да продължават в същия дух.
Гледам, че някои оправдават Петър и той не бил същия като Калоян. Същия е даже и по-лош. Това, че вчера не каза кой знае колко, не е защото е наясно, че правят нещо нередно. А защото така му го е угодно да се държи в момента. Точно както с Ваня, когато, както му изнася.
Даяна пада все повече.
Кустев наистина от началото си ги плещи такива, явно не са му обърнали достатъчно внимание. За Стоян обаче беше истинска изненада, защото пред всички не го е унижавал, с Мара си говореше и докато спяха в кухнята. Имаше още някой с тях, но не помня кой.
А забелязахте ли, че повечето думи на Кустев са от изповедалнята? Само това за тъщата го е казвал пред други, другото е само пред камерата, не с цел да засегне, а просто мнение. Ако трябва на Надка да дадат думите от там, то единствения който има положително мнение от нея излезе. Сега пред зрителите се мазнеше пак на властта, колко са привързани "тези момчета", ама в края на седмицата или на другия пазар, като останат гладни ще си излее отровата. Ако пуснат нейните мнения от там, съфермерите ще я изгонят с камъни. Всички до един.
Милена ми направи впечатление, че до сега не е чак плакала за отношението към някого. Да, застава на страната на нападания, както беше с Поли и с Асен, но със Стоян е различно. Него истински го разбра, аз си мисля, че е имала подобно преживяване в детството и това е причината. Не плачеше за него, а за себе си.

Алманаха не бих си купила, особено този с обичаите. Тенденциозен е и налагат някакви техни критерии, което не е редно. Само за обичая за побратимяването, Калоян каза, че в Русе е този обичай. то всички до един в различните краища се провеждат по различен начин, а така събрани в алманах, насажда, че само този обичай са избрали е правилния, а това категорично не е вярно.
А историческия им също не си заслужава, защото историята си е история, всеки уж я събира на едно място и всеки си я преправя както му е угодно.

# 1 189
Когато хвърляш кал, не забравяй, че може и да не улучиш другия. Калта обаче остава по ръцете ти.
Точно така се случва с всички без Ангел, Боби и Митко. Не защото са ми единствените светстни там и са ми фаворити, но само те не показаха тази гадост, която идва от всички останали.
Така че ... нека се излагат. Те там вътре са се самозабравили. Аз съм сигурна, че Даяна вече щом и по статиите я наричат въртиопашка ще си носи това петно. Калоян и той. Надежда хвърля кал по всеки, а като излезе? Тези петна ще си останат върху тях за дълго време.
Но сами са си виновни. Не можеш обиждаш, да се подиграваш, да размяташ ножове, да скачаш в легла, в които нямаш място, да правиш интриги и да искаш да излезеш чист. Няма как да си чист, след като си показал мръсотия. Никой не ангажирам с мнението си.

# 1 190
Дана , ти какво ще кажеш за вчерашния епизод? Какво ти е мнението? Защо говорят тези неща за Стоян?
Спомням си че ти му каза да внимава, когато напусна Фермата.

# 1 191
Реакцията на Надежда много ме подразни . Тя и Стоян споделят обща съдба (живот с насилник и алкохолик) и тя най-добре трябва да знае какви рани носи този мъж в душата си. Личи си, че се самовъзпитавал в добро и кротко поведение като контрапункт на детството си, изпълнено с болка и насилие, а нейните преживявания са я озлобили . Гледах  визитката и снощи, за да си припомня с каква заявка  е влязла и честно казано  пчела майка-обединителка не беше нейната роля до момента . Ангел много и наду акциите, тя си повярва и сега вилнее със страшна злоба . Харесвах я в началото, жалко .

# 1 192
  • София
Епизодът беше покъртителен за мен предимно, защото си дадох сметка на какво се подлагат хората за пари. Ето, Стоян беше принуден да изтърпи всичко това, само и само да остане в продукцията. Жалка работа. До там ни докараха.

За мен  дъното удариха И и А. Много, много жестоко предаване, манипулирано, подбрано с изтънчена жестокост в името на рейтинга. И жалкото е, че успяха. Ето, коментираме го, и макар че сме възмутени, пак ще гледаме.

И на мен ми стана жал за Стоян. Но преди да го героизирате излишно, ще ви припомня, че и той пееше в общия хор, когато друг беше жертвата. И за да се хареса на силните на деня, подло пререзказваше разговори с Милена, например, без да мисли за нейните чувства, нали? Честно казано, и аз не бих имала добро мнение за Стоян, ако бях там. Човек, който само се нагажда не е моят човек. Да, работлив  е, да уязвим е, но не и достоен, нито пък благ. Ако не беше толкова смотан, че да не го приемат, ако му бяха обърнали повече внимание алфа-мъжкарите и го бяха включили в приятелския си кръг, със сигурност щеше да им приглася във всичките им проявления.

# 1 193
Аз усещам видима промяна в Милена. Положителна. И сякаш не е маска. Емпатия, окуражаване. Дано това е наистина тя.

# 1 194
Ами, по статиите си разни жълтури преписват здраво оттук, не е за първи път. И това за "въртиопашката" оттук са го взели.

А Пешко показа, че е гузен (е разговора в резиденцията), не че много му е жал за Стоян. Та, никой не твърди, че Пешко е по-различен от Калоян, но поне пред камерите да покаже, че уж му дреме.

Стоян си е конформист човекът, то е ясно, но заслужава ли някой подигравка за това, камо ли такава гавра. Гаврата си е дело на предаването, иначе ясно е, че всеки говори зад гърба на другите.
Всъщност "големите мъже" се подиграват и на Боби, че не заявява позиция, това според тях е достойно за подигравка. Ясно ми е, че за тях да заявиш позиция означава да тропаш и викаш, щото толкова им е умственият капацитет.

Милена играе, не вярвам аз на сълзите ѝ. Плаче, защото е в нейното положение Стоян, да, по-скоро за себе си, не толкова за него.

Последна редакция: чт, 12 ное 2020, 09:44 от Смиляна

# 1 195
С две думи ще  опиша вчерашният епизод - жалко и срамно!
И продуценти, и фермери, забравиха, че преди всичко са хора.
Що за гавра? Кой измисли тази помия? Или така решихте да се отблагодарите на Стоян, че построи фермата на Андрей?
Нямам думи да изразя възмущението си! "Най - българското и позитивно предаване'' показва в праймтайма,
един човек на колене. С каква цел? За назидание, че Стоян не е конфликтен, за поука, че в риалити не трябва да си добър. Май за рейтинг го направихте! Заслужаваше ли си? Да, ''Парите не миришат'', но съвестта оставя ли ви да спите?
И такова разхищение на мляко! За какво? За един изпълнен с възхищение поглед от мъж на честта
Скрит текст:
Един откъс от ''Оркестър без име''- подходящ за снощния епизод, само трябва да заменим думата музика с шоО.
Гошо( Мамалев): Това е музика, чичо!
Само че ти не можеш да я усетиш, да я почувстваш...
Чичо Петър( Г.Русев): Каква музика, бе!? Да ти пикам на музиката!...

# 1 196
Кано с какво обожание гледа Пано! Направо ми се къса сърцето, пак с пламнали бузи и влажен поглед . Достойно, честно и открито-абе, мъжкарски някак го гледа!

# 1 197
Значи Калоян и Кустев са плюли най много. Все ми се струва, че Пешо сякаш имаше капка съчувствие. А и не дадоха да е говорил пак толкова. Пролича си че му е гадничко докато Калоян се обясняваш във фермерската къща, а Пешо ми отговаря ле с половин уста.

Искам ако е мъжки дуел Стоян да избере Кустев, ако все пак готвача не вземе имунитет. Нищо чудно ако битката е рязане на лук

# 1 198
Първоначално и аз, като много от вас, се ядосах на продукцията за предизвикателството към мъжете, но сега си мисля, че това е опит да бутнат Стоян напред и да накарат зрителите да го харесат.

Иначе, много грозно поведение от страна на мъжете(и не само). И грозното беше всъщност реакцията им. Да се смеят и после да се обясняват колко нормално е да обиждаш човек. А можеха да излезнат от ситуацията, като си кажат че явно са прекалилили и да се извинят. Вместо това, се правеха на "мъжкари". Петър взе да си показва тялото в най-неподходящия момент, Калоян 100 пъти повтори, че бил казал всичко на Стоян в очите за да излезе чист от ситуацията, а Кустев видимо нас**н и гузен се чудеше какво да направи. А за Надка отново нямам думи. Нейният коментар след случилото се беше тотално не на място. Жалка картинка.

Впрочем преди симпатизирах ма Кустев, но... Само ходи по ъглите да клюкари с женките. Нищо мъжко няма в това. Искам,ако Стоян е на дуел, да дръпне Кустев. Видяхте ли готвача как грохна на битката за имунитет миналата седмица? Уж тренира, а се оказа че няма никаква издръжливост. На 2рата минута окапа и вече не можеше да диша. Стоян има реален шанс да го победи.

А за Дайчето.. вече думи нямам. Нарочно ли се прави на интересна или си е такава? Петър й направи един комплимент и тя скочи да му се натиска. Явно предположението ми, че е от тези жени, които живеят за мъжко внимание и одобрение, е напълно вярно.

А Милена колкото и да е хахо на моменти, винаги реагира на несправедливите ситуации, а не е част от стадото. И не мисля, че сълзите й бяха режисирани. То на мен ми стана мъчно пред телевизора, а си представям там ако си... Съвсем човешко е да се почувстваш зле, когато видиш унижен човек. А това че другите са бездушни същества...

# 1 199
Дана , ти какво ще кажеш за вчерашния епизод? Какво ти е мнението? Защо говорят тези неща за Стоян?
Спомням си че ти му каза да внимава, когато напусна Фермата.

Аз предполагах, че ще стане така и за това му го казах в прощалното видео.
"Който е приятел с всички не е приятел на никого."
Проблемът му беше, че се нагаждаше към всичко и дори да говори срещу някой после отива и му прави мили очи. Никога не искаше да заеме ясна позиция и това му изигра лоша шега. Хитър си е и не е изобщо такава жертва.
А относно поведението на останалите аз съм го казала и вътре, но повече тук ме оплюха, че повтарям думата лицемери
и  само това съм знаела, били фантазии и т.н. Ето, че сега се показаха, че са именно такива "лицемери". В мъжете няма нищо мъжко вътре и това мое изказване също беше излъчено като казах, че са "мишоци". Като изключим Чичо Митко нито един от мъжете не заслужава да спечели Фермата.
Калоян цял сезон спа, сега продукцията им каза да са честни и изведнъж стана такъв, но не на мен тези.
За това, когато си тръгнах го оцениха, че казвам всичко в очите, дали караници или не, не тая лошо и се забавляваме.
Боби сам си е виновен и на него го казах, но явно не се е излъчило. Когато нямаш позиция за нищо впоследствие всичко ще е срещу теб.
Грозен епизод!
Много хубави традиции и изживявания се случват вътре, но..

Млъквам, млъквам...

Общи условия

Активация на акаунт