🐑Фермата сезон 6 Тема 10 /08.11-15.11/

• 81 355
  • 2 471
  •   1
Отговори
# 2 235
🙂Кустев, избра консултантите за точките, ...и те го консултираха, колкото си могат.
Кустев имаше своите моменти, даде заявка в началото на формата, после стана ясно, че е само на приказки.
Стоян дано се възползва разумно от момента, да не пре-експонира победата.

# 2 236
  • София
shokomen,
Не е вярно.
1) поста ми бе кратък и ключовите точки бяха болднати. Имаше много лайкове и бъди сигурен, че всички са го прочели, защото бе пуснат когато трябва, не в разгара на огромен брой мнения
2) Не само аз бях помолил да се спазва елементарна форумна етика. Болшинството хора не искат да са информирани. Тези, които го искат са сред най-активните вярно (но не всички, 50 на 50 е), но има много по-пасивни потребители, които пишат по-малко или само четат, но не желаят някой да им казва изхода от дуела предварително.
Такива хора са форумни булита и тролове, които нарочно гледат да развалят кефа на човека и са за масов бан. Уви, не определям аз правилата и няма тежки санкции за такива деяния.
Но има нещо наречено елементарно възпитание и етика.

Ето ми оригиналния пост, дълъг ли е според теб?
Цитат
Имам една молба към тези, които явно знаят някакви мръсни, скапани спойлери, истинския бич за мен на всеки един формат.
Много ви моля, когато коментирате дуел (както преди дуела, така и по време на дуела) да пишете в спойлер. Ако ви мързи да цъкнете тагчетата за няколко секунди, то просто не коментирайте как ви е яд, че знаете, че Ангел (или Надя или Данчо, все тая) ще падне. Снощи след като написах коментара си седнах да ви чета и направо нож ми се заби в сърцето като прочетох, че Калоян печелил на дуела, имало изтекло инфо. Аз съм виновен, че ви чета, но така съм избрал, защото ми е готино тук сред готини хора. И днес вместо да се насладя на макс на дуела, аз следя часовника и се моля за реклами само и само някакво чудо да стане и Ангел да бие. Ама това не е пряко предаване, а запис. Уви...
Така че ви моля занапред не само заради мен, а и заради стотици други тук, които пишат или само четат, когато знаете предварително изхода на даден дуел, то когато коментирате, дори и под емоция не се издавайте или ако сте решили да кълнете скапания спойлер го слагайте в скрит текст.

Благодаря! Simple Smile

# 2 237
Дяволо, стига с тая Надя, бе! 😅
Да не ти плаща комисионна за защитата? 😂

Шегувам се. Всеки има право да подкрепя, когото си иска. 🙂😄
Сигурно го е подкупила с мед 🙂
Или Diavolo има мандра и се надява Надя да му прави сиренце един ден🙂

# 2 238
  • Другата България
Тъй.
Понеже наистина не обичам някой да говори нахалост, върнах си снощния епизод.
Тримата /Кустев, Надка и Калоян/ сядат на греда, не на люлката.
Кустев : "Борда на директорите и треньорския щаб съм свикал, да решат.
............
Така, аз съм ги написАл, ама да видя и вие какво ще кажете".
И после пред камерата, отново Кустев :
"За битките се посъветвах с хора, които имат и опит, и акъл...според менЕ".
Толкоз.
Всъщност подредбата му беше:
Алманах - 1 точка. /загубена/
Сечене на талпи - 2 точки. /спечелена/
Въжето - 3 точки. /загубена/
Мостът над реката - 4 точки. /загубена/
Платформата - 5 точки. /спечелена/
И при нормален ред на битките, Кустев губеше, нямаше да се играе битка №5.

# 2 239
Току-що гледах промото за понеделник, голям смях ще пада май😂😂

# 2 240
  • София
Merri_An, voxxymoxxy
Оборете ме върху това което съм написал с факти? Simple Smile
Вокси, защитавам двама човека и в случая съм прав.
Мери, естествено че го гледах този момент. Всичко гледам аз. Значи, Кустев първо го дадоха как каза, ''Аз съм готов с точките'' и добави, ''Но отивам за една бърза сверка'' и хоп дават го как сяда с Надя и Калоян. Но, дадоха ли как те му казват, това сложи така, това махни от там? Не, не дадоха. Той също не е казал след това нищо. Само гадаем. Ами ако и аз гадая и кажа, всички са мислели еднакво? Защото е твърде възможно.
Последно, според вас прав ли съм в съждението си, че шансът на Кустев беше само и единствено (то е очевадно), че сеченето за 2 точки трябваше да е поставено за 3 или 4 точки. И изхождайки от този факт, с ръка на сърцето ако вие редяхте точките (нищо че вече знаете крайния резултат и е лесно) как щяхте да му ги наредите на Кустев?
Да, всеки втори дуелист който загуби в равностоен двубой е виновен, защото изводът е, че е объркал точкуването, но когато финалът е свирен е много лесно да се каже, е виждаш ли сега ако бях сложил това за 4 точки и съм бетон. То е така и с прогнозите. 90% от типстърите губят и пълнят гушките на букитата и винаги като свърши мача викат, ''Мамка му, знаех си, че мача е двойка, защо не го играх?''

Simple Smile

# 2 241
Радвам се, че Стоян е победил.
На нас ни дойдоха гости тази вечер, така че чак сега отивам да чета и гледам Simple Smile

# 2 242
Петраки към Ванчето:
- Това нещо, което аз го усещах като енергия, вече не го усещам.
Калоян със самодоволна усмивка и пламнали от щастие очи:
- Отговорът просто е НЕ.
Все повече си мисля, че тояжката на бащата на Калоян ще играе по него
Grinning Grinning Grinning

# 2 243
Дам, заради това не се е прочело условието за спойлери. Може би защото е написано сред още 1000 изречения. Затова се игнорва и после като някой не е разбрал и се почва - ама ти не прочете ли еди си кой пост, че спойлери еди как се слагат.

То не беше само поста на Дяволо, и други се обадиха за спойлерите. Аз, например, направих забележка в два реда, така че обширността на поста не е от значение в този случай.

Пропуснах да кажа, че и за мен Милена беше добра агитка. Въобще, цялата седмица подкрепяше Стоян. Дали е била искрена, тя си знае, но Стоян имаше нужда от нейната подкрепа.
Не харесвам Милена, но се справя добре с отредената и роля да провокира и да дразни останалите, и въобще да им разваля рахата.

# 2 244
  • Другата България
Merri_An, voxxymoxxy
Оборете ме върху това което съм написал с факти? Simple Smile
Вокси, защитавам двама човека и в случая съм прав.
Мери, естествено че го гледах този момент. Всичко гледам аз. Значи, Кустев първо го дадоха как каза, ''Аз съм готов с точките'' и добави, ''Но отивам за една бърза сверка'' и хоп дават го как сяда с Надя и Калоян. Но, дадоха ли как те му казват, това сложи така, това махни от там? Не, не дадоха. Той също не е казал след това нищо. Само гадаем. Ами ако и аз гадая и кажа, всички са мислели еднакво? Защото е твърде възможно.
Последно, според вас прав ли съм в съждението си, че шансът на Кустев беше само и единствено (то е очевадно), че сеченето за 2 точки трябваше да е поставено за 3 или 4 точки. И изхождайки от този факт, с ръка на сърцето ако вие редяхте точките (нищо че вече знаете крайния резултат и е лесно) как щяхте да му ги наредите на Кустев?
Да, всеки втори дуелист който загуби в равностоен двубой е виновен, защото изводът е, че е объркал точкуването, но когато финалът е свирен е много лесно да се каже, е виждаш ли сега ако бях сложил това за 4 точки и съм бетон. То е така и с прогнозите. 90% от типстърите губят и пълнят гушките на букитата и винаги като свърши мача викат, ''Мамка му, знаех си, че мача е двойка, защо не го играх?''

Simple Smile
Ами добре е да се четем.
Факти. Нямам какво повече да добавя. Не гадая. Гледам и коментирам казано от участници.
Тъй.
Понеже наистина не обичам някой да говори нахалост, върнах си снощния епизод.
Тримата /Кустев, Надка и Калоян/ сядат на греда, не на люлката.
Кустев : "Борда на директорите и треньорския щаб съм свикал, да решат.
............
Така, аз съм ги написАл, ама да видя и вие какво ще кажете".
И после пред камерата, отново Кустев :
"За битките се посъветвах с хора, които имат и опит, и акъл...според менЕ".
Толкоз.
Всъщност подредбата му беше:
Алманах - 1 точка. /загубена/
Сечене на талпи - 2 точки. /спечелена/
Въжето - 3 точки. /загубена/
Мостът над реката - 4 точки. /загубена/
Платформата - 5 точки. /спечелена/
И при нормален ред на битките, Кустев губеше, нямаше да се играе битка №5.

# 2 245
Аууу, Надя пак - в тийзъра вика "Отвратително поведение". Направо ми се обръщат червата като го чуя предвид нейното, което е просто покъртително. Аз честно да ви кажа - сготвени продукти направени от нея направо не бих ги ял. Изключително отровна жена, ако има приятели се чудя как поддържа връзка с тях. Хем в един момент ми е много мила, в другия направо не се трае и с лопата ти идва да я удариш да се съвземе...

# 2 246
  • Велико Търново
Ах, мога само доволно да въздъхна - Има справедливост!!!
Скрит текст:
В началото Кустев много ми хареса и ми се струваше интересен играч, които ще се разгърне, а се оказа чисто разочарование. Добрата му физическа форма  е просто една куха външна обвивка, редовните му тренировки не доведоха до никаква издръжливост, а нивото му бе по-ниско от кухнята в някакъв стол. Ей, гледаш го мъж, симпатичен,  пък клюкарка и интригант, то в очите му се чете тарикатлък. И никой от тези участици не му е приятел, няма и да бъде, много студен човек и пресметлив.
А, поведението на другите бе толкова грозно, ще кажеш, че Стоян е някакъв злодей, тиранин, бил ги е, обиждал ги е, един поздрав не им се откъсна от кофти душиците. Пък той  е просто скромен, обикновен селски човек, толкова болно ми стана заради обидите, които чу по свой адрес. Явно някои не надживяват гимназията и си остават на същото ниво.
Както и да е...
Не е в топ физическа форма, едва ли ще победи другиго, освен чичо Митко, но съм доволна, че се представи достойно и ще се запомни, че се събра след натиска, който беше оказан върху него. Браво и на Милена за силната подкрепа.
Най-обичам битки срещу мнозинството, тогава победата е най-сладка.
А, добър вечер Grinning Не съм се записвала в темата, защото гледам Игрите като шоу фаворит в този телевизионен сезон, но след такъв двубой не се въздържах.
Добър вечер! Записваш се за първи път, но затова пък с пост "точно в десятката". Абсолютно подкрепям!

Скрит текст:
Честито на Стоян! Ще му е трудно, както му каза и Кустев Wink
После ще ви изчета и лайкна Smiley
Но! Защо чак тази вечер научихме, че Стоян е инженер, тренирал киокушин, фехтовка и вдигане на тежести? Той ли е скромен и си мълчи, наистина ли никой не го предразположи да сподели нещо повече от подигравките с тъщата...

И за втори път се убеждавам, че е по-добре едно Милена за подкрепа, отколкото "банда" клюкари на моя страна.
Не си гледала и чела внимателно.
За фехтовката сподели с Милена, а по назад някой беше дал статия за инженерните му постижения.
Според мен Cafelate е имала предвид, че не се е случило пред по-голяма аудитория и то там, във Фермата. Тук във форума информация има откъде да се получи. Там обаче, ако не им я поднесе самият той, няма откъде да я знаят.

Diavolo, голям си оптимист! Тези, които четат всичко, със сигурност са малцинство. Защото колко е по-лесно да влезеш, да натиснеш бутона "Отговор" и да напишеш, каквото си си наумил, пък че някой го е написал преди малко, или пък е трябвало да напишеш един код за скрит текст... много важно. Какво тук значи някакво си желание на някакви си съфорумци.
Отделно че сигурно само като ти видят ника някои и направо скролват. Щото пък "откъде накъде ще ти четат чаршафите"
Надявам се да си "разчел" иронията ми. На мен, дори когато не съм съгласна с теб, ми е приятно да те чета.

# 2 247
  • Варна/Амстердам
Дяволо, нямам намерение да влизам в спор с теб за Надя. Кауза пердута е. Човек да наръга във фермата, ти ще я оправдаеш! 😂
Мери е написала фактите.
Няма какво да се лъжем-Надя обича да дава съвети преди битките (и не само, висш съветник го играе), а и някои наистина се допитват до нея. Друг е въпросът, че са достатъчно глупави да й се доверят. Simple Smile
Естествено, че вината е на Кустев и никой не отрича това.

# 2 248
  • София
Е, Мери, така е де. Simple Smile
Но от това няма как да си направим извода че точно те са решили тази явно грешна подредба. Може това да си е първоначалния план на самия шеф Кустев. Аз самия никога нямаше да му дам повече от 2 точки на сеченето. Сигурно и 9 от 10 човека няма да му дадат за повече. Ето защо ви питам и вас и всеки, който иска да се включи вие колко щяхте му дадете ама честно? Wink
Изводът е следния: Стоян бе по-добре подготвен и в случая Кустев нямаше полезен ход. Той и играта за 5 точки малко на магия я взе.
Когато приказките надвишават неколкократно уменията може да се сърдиш само на себе си.

# 2 249
shokomen,
Не е вярно.
1) поста ми бе кратък и ключовите точки бяха болднати. Имаше много лайкове и бъди сигурен, че всички са го прочели, защото бе пуснат когато трябва, не в разгара на огромен брой мнения
2) Не само аз бях помолил да се спазва елементарна форумна етика. Болшинството хора не искат да са информирани. Тези, които го искат са сред най-активните вярно (но не всички, 50 на 50 е), но има много по-пасивни потребители, които пишат по-малко или само четат, но не желаят някой да им казва изхода от дуела предварително.
Такива хора са форумни булита и тролове, които нарочно гледат да развалят кефа на човека и са за масов бан. Уви, не определям аз правилата и няма тежки санкции за такива деяния.
Но има нещо наречено елементарно възпитание и етика.

Ето ми оригиналния пост, дълъг ли е според теб?
Цитат
Имам една молба към тези, които явно знаят някакви мръсни, скапани спойлери, истинския бич за мен на всеки един формат.
Много ви моля, когато коментирате дуел (както преди дуела, така и по време на дуела) да пишете в спойлер. Ако ви мързи да цъкнете тагчетата за няколко секунди, то просто не коментирайте как ви е яд, че знаете, че Ангел (или Надя или Данчо, все тая) ще падне. Снощи след като написах коментара си седнах да ви чета и направо нож ми се заби в сърцето като прочетох, че Калоян печелил на дуела, имало изтекло инфо. Аз съм виновен, че ви чета, но така съм избрал, защото ми е готино тук сред готини хора. И днес вместо да се насладя на макс на дуела, аз следя часовника и се моля за реклами само и само някакво чудо да стане и Ангел да бие. Ама това не е пряко предаване, а запис. Уви...
Така че ви моля занапред не само заради мен, а и заради стотици други тук, които пишат или само четат, когато знаете предварително изхода на даден дуел, то когато коментирате, дори и под емоция не се издавайте или ако сте решили да кълнете скапания спойлер го слагайте в скрит текст.

Благодаря! Simple Smile

Много доза оптимизъм има в тебе. Та то от тебе извират адски много поредни постове/през един-два-три да кажем/, които са дълги по 10-13 реда. Честно ти казвам - малцинство ти четат коментарите, а мнозинството те подминава като пътен знак. Лично аз бих те чел, заради интересните мнения/които се отказах да чета още първите няколко седмици/, но уви. Хората ти харесват коментарите, защото са прочели 2-3 изречения от целия роман и са съгласни с това, ако имаш предивд това де. Ако не аз нещо не схващам тогава.
Лека вечер Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт