Модни консултации - 50

• 48 834
  • 736
  •   1
Отговори
# 525
Искрица, страхотни са очилата и ти отиват! Но ако ги усещаш широки, може би виж по-тесни. Аз съм пристрастна, защото нося винаги такива с големи и по-скоро дебели рамки, даже при мен често е проблем е да намеря достатъчно широки. Не понасям тесни рамки и мънички стъкълца. Това в коя оптика е, че и аз трябва да взимам нови? Относно марката, би трябвало да са ок, имай предвид, че всички марки ползват общо взето само ацетат за този вид рамки, та... няма огромна разлика. Гледай механизмите да са добри и стабилни и разбира се стъклата 😀

# 526
Искрице, на мен ми харесваш с тези очила. Тези модели по принцип стоят така, изглеждат леко широки, не са ти големи.
Моите са близки като форма, но с тъмносини рогови рамки Версаче. Лицето ми определено не е тясно, но пак изглеждат леко големи. Харесвам си ги въпреки това. Малко на стара учителка приличам с тях Joy По принцип такива рамки са по-удобни за очила за гледане надалече, не за четене. Не за друго, просто е трудно да поглеждаш над тях като с по-тесните стандартни модели за четене. Моите са с един диоптър и година и половина ги подмятах, защото виждах добре и без тях. Напоследък се бъгвам, не успявам да фокусирам и особено вечер ги слагам задължително. Просто ги свалям веднага, щом ми се наложи да отместя поглед от компютъра или листа.

Последна редакция: пн, 14 дек 2020, 20:06 от Light Beam

# 527
  • Някъде там
Благодаря ви, много сте мили.
Първите ми диоптрични очила са това.
Диоптъра ми е 0.75 с лек астигматизъм съм(далекогледство)

# 528
  • София
Като човек, който носи с години очила и съм сменила поне 20 чифта - не, не ти отиват. Избери си нещо по-нежно.

# 529
  • Някъде там
Като човек, който носи с години очила и съм сменила поне 20 чифта - не, не ти отиват. Избери си нещо по-нежно.
От седмица обикалям и няма очила които да ми отиват.
Поръчах си ги, ще си ги понося.
Ще си взема нови след време.
Кой е казал, че трябва да съм само с едни очила дълго време Simple Smile

# 530
  • Пловдив
Часовниците на реалните снимки хич не ми харесват супер много жълтее това златно.

Очилата ми харесват как ти стоят, но яз обичам големи и нестандартни. Важното е ти да си ги харесваш.

# 531
От седмица обикалям и няма очила които да ми отиват.
Поръчах си ги, ще си ги понося.
Ще си взема нови след време.
Кой е казал, че трябва да съм само с едни очила дълго време Simple Smile
Аз, понеже относително скоро обикалях оптики да търся нежни очила за четене, щото си представях нещо такова, например или пък

осъзнах, че в последните години се предлага, по-скоро такова:

и взех най-подходящото като цвят и форма на моето лице от предлаганите Rolling Eyes Затова и тези на Искрица съвсем в актуалните трендове ми се струват. Освен това, по-дебелата и широка рамка подчертава още повече нежното и лице според мен.

Последна редакция: вт, 15 дек 2020, 01:04 от Light Beam

# 532
Първите два модела са моят ужас и ад 😀 (но вероятно за дълекогледство са по-практични)
Последните три - ❤️. Може ли подсказка от къде са?

# 533
  • София
Искрица, трудно си си намерила очила, защото са ти първи и. не си свикнала да се гледаш с такива. С всеки следващ чифт ще е по- лесно.

Последните два модела показани от Light Beam
ме прободоха сърцето. Аз обаче си бях доста кьорава и си коригирах зрението преди 2 години , та сега имам само една рамка със стъкла само с филтри за компютър , която си седи в офиса и все забравям да слагам. Прехода от постоянно с очила към без също беше труден между другото. Аз винаги съм носела големи и дебели рамки и си чувствах супер безлично първите месеци без очила.

# 534
  • София
Не мога да не се включа на тема очила, защото ги мразя от дъното на душата си ,но ми се налага . Трябва да са модерни, удобни, да се харесва човек с тях. Искрица, много я харесвам, но в случая с очилата сякаш съм по скоро "не", има нещо дето не им е ок.

Това бяха първите ми очила , преди 10 години някъде...

Тези са ми сегашните (+2 чифта обикновени пластмасови ,едните се търкалят в колата,другите из нас за зор заман)

Търся нови сега малко за разнообразие, а и от рамката започна обрив в областта на слепоочитето. Явно някакво покритие се е обелило, защото в началото нямах този проблем. Трябва да обиколя тия дни, макар че за 10 години не намерих моя модел очила .

# 535
Имам почти същите като първите и са ми страшно удобни. Последните три, които са модерни от доста време, лично на мен не ми харесват, а и с такива изглеждам като изскочила от 70-те даскалица. Отдавна ми трябват нови, но не си намирам моите и това е, карам си със старите.

# 536
Имам почти същите като първите и са ми страшно удобни. Последните три, които са модерни от доста време, лично на мен не ми харесват, а и с такива изглеждам като изскочила от 70-те даскалица. Отдавна ми трябват нови, но не си намирам моите и това е, карам си със старите.
Е, то и аз мязам малко на даскалица, както споменах, ама ММ и колежките твърдят, че съм много хубава и секси с тях Joy Моите са почти същите, като тези от последната снимка, но в тъмносиньо. Слънчеви имам с формата на предпоследните - в синьо към прозрачно в долния край и са от сравнително бюджетните Вог. Харесвам си и тях.
Момичета, снимките ги подбрах на случаен принцип от нета, като потърсих по критерий "диоптрични очила 2020/2021", не съм гледала марки. В оптика - влизам и меря, каквото ми се стори подходящо като форма и големина за лицето ми, според предлаганото. Реално, много по-важно е качеството на стъклата.
С прекалено тънки рамки не се възприемам, защото не пасват на някак "солидното" ми лице, пък и имам чувството, че ще ги изкривя и скърша.

Последна редакция: вт, 15 дек 2020, 00:57 от Light Beam

# 537
И аз съм с много малко лице. Харесват ми големите очила, като вторите показани от Елена, но не успявам да намеря модел, който да ми стане и да ми отива.
Тази година взех странни за мен слънчеви като форма, защото всички, които пробвах ми стърчаха.
Ето тези, ама моите май са леко сини стъкла, пак на кафяви рамки :

# 538
  • Някъде там
Още веднъж благодаря на всички за мненията и за съветите.
Така или иначе са поръчани да се изработват стъклата и избрах тази рамка.
Ще се оглеждам за още някои.
Харесах и тези една идея по малки, но в друга разцветка.

Ще се снимам и с тях днес и ще покажа Simple Smile

# 539
Докато сте на вълна часовници какво мислите за този. Подарък ми е, няма да го купувам.
https://www.swarovski.com/en_GB-GB/p-M5376659/Eternal-Watch-Meta … &gclsrc=aw.ds
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт