Хормонални изследвания - 10

• 56 163
  • 736
  •   1
Отговори
# 150
Много ти благодаря, ще направя всички тези изследвания и тъкмо щях да те питам дали знаеш изследване на самия участък, ако е някаква бактерия и ти го каза. Просто в лабораторията да ги накарам да ми направят натривка за микробиология, нали така?

Само ми кажи, моля те, на абсолютно чиста и суха кожа без нищо сложено, нали така - въпросът е да се измия ли с измивен гел преди това или само с вода?

# 151
  • София
Много ти благодаря, ще направя всички тези изследвания и тъкмо щях да те питам дали знаеш изследване на самия участък, ако е някаква бактерия и ти го каза. Просто в лабораторията да ги накарам да ми направят натривка за микробиология, нали така?

Само ми кажи, моля те, на абсолютно чиста и суха кожа без нищо сложено, нали така - въпросът е да се измия ли с измивен гел преди това или само с вода?
Трябва предварително да попиташ дали правят това изследване.
Зная за тази клиника:
https://dermasofia.com
но, се съм се интересувала за подробности.
Обади се и попитай, вкл и как да подготвиш кожата. Според мен, вечерта измиваш кожата и не нанасяш никакви продукти ( козметика) ... сутринта - измиваш само леко с топла вода.

# 152
Здравейте! Моля за малко помощ!
Родих преди година, а преди 2 месеца спрях да кърмя. Проблемът ми е с кожата, всъщност винаги съм имала проблемна кожа, но напоследък започнаха да излизат подкожни и болезнени пъпки, по лицето и гърба. Назначиха ми изследване на тестостерон, свободен тестостерон и shbg. Моля за вашето мнение за резултатите!

Изследванията са взети на втори ден от МЦ

# 153
  • София
Здравейте! Моля за малко помощ!
Родих преди година, а преди 2 месеца спрях да кърмя. Проблемът ми е с кожата, всъщност винаги съм имала проблемна кожа, но напоследък започнаха да излизат подкожни и болезнени пъпки, по лицето и гърба. Назначиха ми изследване на тестостерон, свободен тестостерон и shbg. Моля за вашето мнение за резултатите!
Скрит текст:

Изследванията са взети на втори ден от МЦ
Здравей!
SHBG е доста висок... то е хубаво да е висок, но не и чак толкова. Simple Smile
Тестостерона - и свободния и свързания са добре, което означава, че има друга причина за по-високите нива на SHBG. Вероятни причини - други андрогени ( Андростендион, ДХЕА, 17ОН Прогестерон - изследва се точно на 3 ден от МЦ) , естроген (Е2), ТСХ ( нисък) Т3 и Т4 (високи), ЛХ ( нисък, но проблем с Хипофизата), висок Инсулин (ИР), Кортизол ( ... да е нисък)  и т.н. ... лекар трябва да прецени... има си причина и тя трябва да се открие
Ще чакам да споделиш какво е мнението на лекаря.

ПП. Добре е да изследваш също ЛХ, ФСХ и Е2 на 3 ден от МЦ и да провериш за дефицити ( цинк, селен, мед, В12, ФК, вит. Д...) - ако ги изследваш, моля те да ми пишеш ( най-вече за цинк, селен и мед ... не е изключено да има и по-високи нива)

# 154
denis. , благодаря ти за отговора!
Току що се чух с гинеколога ми, предложи ми или едномесечна терапия с Диане35 или консултация с ендокринолог. Преди 13г заради повишен тестостерон бях на терапия с Диане и много напълнях, затова май предпочитам втория вариант

# 155
Здравейте,

Имам СПКЯ от тийнейджърка, както и ИР от доста време. На практика от 20 години пия хормони. Първоначално започнах с Диане 35, после Хлое, а от 8 години - Жанги 0.03 мг. По съвет на ендокринолога ми направих хормонални изследвания, тъй като хапчетата, които пия били "слаби" и не се знаело дали всичко е ок. Как бихте коментирали тези резултати:
Тестостерон - 1,28 (0,22 - 2,90)
DHEA-S - 5,36 (1,65 - 9,15)
Андростендион - 5,62 (1,396 - 11,866)
17-OH Progesterone - 2,053 (0,39 - 2,42).
Изследванията са правени на втори ден от МЦ.

Благодаря предварително!

# 156
Здравейте, групичка. Правим опити с мъжа ми от няколко месеца и по молба на гинеколожката ми си пуснал изследвания. Излязоха ми резултатите. Ама не мога почти нищо да разбера. Прикачвам ги ако някой може да ми помогне. 😊

# 157
  • София
Здравейте, групичка. Правим опити с мъжа ми от няколко месеца и по молба на гинеколожката ми си пуснал изследвания. Излязоха ми резултатите. Ама не мога почти нищо да разбера. Прикачвам ги ако някой може да ми помогне. 😊
Скрит текст:
Здравей!
На 5-ти ден от МЦ ли са правени?!... като 1-ви ден на МЦ съвпада с 1 ден на М.? - така ли са броени дните?
Каква е средната дължина на МЦ?

# 158
Последната ми М почна на 22.03 и свърши на 28.03. Днес си правих изследванията. 26 или 27 дни ми е продължителността.

# 159
  • София
Последната ми М почна на 22.03 и свърши на 28.03. Днес си правих изследванията. 26 или 27 дни ми е продължителността.
Днес ти е 12 ден от МЦ и изследванията показват, че до няколко дни (ден-два)... ще има О. - за по-точно определяне на О., направи тест за О. ( има тема за тестовете за О. - прочети как точно се прави, какви са условията)

# 160
Днес ти е 12 ден от МЦ и изследванията показват, че до няколко дни (ден-два)... ще има О. - за по-точно определяне на О., направи тест за О. ( има тема за тестовете за О. - прочети как точно се прави, какви са условията)

Ще прочета. Благодаря! А другите показатели мисля, че са ми в норма нали? 😊

# 161
  • София
Скрит текст:

Ще прочета. Благодаря!
А другите показатели мисля, че са ми в норма нали? 😊
Да, другите са добре

# 162
Скрит текст:

Ще прочета. Благодаря!
А другите показатели мисля, че са ми в норма нали? 😊
Да, другите са добре

Благодаря ☀️

# 163
Момичета, моля за вашия коментар. От днес. Щитовидни хормони.
TSH- 1.70 (0,27-4.20)
T4- 17.12 (12-22)
MAT- 12.0 (0-34)
TAT- 12.3 (0-115)
Благодаря.

# 164
  • София
Момичета, моля за вашия коментар. От днес. Щитовидни хормони.
TSH- 1.70 (0,27-4.20)
T4- 17.12 (12-22)
MAT- 12.0 (0-34)
TAT- 12.3 (0-115)
Благодаря.
Добре са. Няма Хашимото.

Общи условия

Активация на акаунт