Хормонални изследвания - 10

• 55 166
  • 736
  •   1
Отговори
# 330
Здравейте, назначени са ми иследвания , прогестерона според лекарката ми трябва да направя на 20-22 ден от МЦ . Тук чета че трябвало на 3 - ти . По принцип ще си слушам доцент ендокринолога , но защо на 3 ден от цикъла коментирате тук ?

# 331
  • София
Страхотна си, Денис! Сърдечно благодаря! 🙏🤗🌷 Да, задължително след около месец пак ще пусна контрола,
Скрит текст:
защото то ще съвпада и с евентуално трансфера и искам да знам, че всичко е наред преди него... За вит. Д, Б9 и Б 12 - съм пуснала изследване сега. Искам да те питам за останалите неща, които казваш: трансферин, желязо, селен и т.н., какъв специалист може да ми ги насрочи? Въобще могат ли да се пуснат по здравна каса или само с плащане в някоя лаборатория? Какъв лекар евентуално може да ми ги разчете, ако има отклонения - пак ендокринолог ли или друг специалист? Извинявам се за глупавите въпроси, но наистина не съм се сблъсквала с подобни изследвания до момента. Благодаря ти много за информацията и подкрепата!!! 🙏❤️🌷
Не се поемат от ЗК
Може да ти ги разчете всеки един лекар - вкл. и ЛЛ
Ако има отклонения в железния панел - хематолог... за другите дефицити -  ендокринолог.
На 1 стр. съм посочила сайт, от който може да си потърсиш изгодни оферти - разгледай го.

Здравейте, бих искала да ме посъветвате -искам да пусна изследване на половите хормони ( имам окосмяване от
Скрит текст:
мъжки тип-по лицето, шията, гърдите и тн), но се колебая кой ден от МЦ да го направя. Със спирала съм и имам доста разтеглен цикъл като време- първите и последните  2-3 дни са леко кървене. На третия ден ли да отида за изследванията, въпреки че ще е съвсем леко зацапването?
Бих се радвала на коментар от Денис, а и всеки в подобно положение- какво точно да пусна? Освен половите хормони да пусна ли и на надбъбречните жлези? И всичко което смятате, че може да даде отговор на въпроса -защо са по лицето ми тези косми?!
Накратко за мен- на 34г, имам тези косми от пубертета, нито майка ми, нито баща ми са силно окосмени. Имам две деца-безпроблемно забременяване и износване на бебетата, нямам акне, нямам наднормено тегло, нямам инсулинова резистенност. От миналата година съм диагностицирана с Хашимото-завишени антитела, но не до небесата.
Та ...моля всеки, който може да де някакъв жокер да се включи  ...Flowers Bouquet
На 1 стр. на темата са посочени дните, в които се изследват хормоните... нищо че М. е оскъдна.
След като си с Хашимото - имаш проблем с функцията на ЩЖ и това влияе и на други хормони.
Провери за дефиците - цинк, селен, мед, В12, ФК, Биотин, желязо, феритин, трансферин, ЖСК, вит. Д ...

Здравейте,
Моля за коментар на следните резултати.
Скрит текст:
Здравей!
Добре са

Здравейте, назначени са ми
Скрит текст:
иследвания , прогестерона според лекарката ми трябва да направя на 20-22 ден от МЦ . Тук чета че трябвало на 3 - ти . По принцип ще си слушам доцент ендокринолога , но защо на 3 ден от цикъла коментирате тук ?
Здравей!
Прогестерон може да се изследва:
на 3 ден от МЦ - индикатор за това, как се развива МЛ
на 7 ден след О. -  показва дали е имало О. и как функционира ЖТ

Последна редакция: чт, 12 авг 2021, 07:35 от denis.

# 332
Благодаря, Денис!

# 333
  • София
Здравей Денис,
Моля за коментар на изследванията.
Скрит текст:
Половите са правени по повод 10дневно закъснение, целя бременност, имам 1 дете, на 39год.съм.

Дано успях правилно да прикача🙄
Благодаря предварително🤗
Здравей!
Няма бременност, ако това те интересува - прогестеронът е нисък... може да има ЗФ/киста, които търпят обратно развитие, защото хормоните не го показват, в случая.
ТСХ е висок - имаш Хипофункция на ЩЖ
Феритинът е нисък - трябва да приемаш желязо
Вит. Д е нисък имаш дефицит - трябва да го приемаш.
В12 - трябва да е на горна граница

# 334
  • София
Здравей Денис,
Скрит текст:
Половите са правени по повод 10дневно закъснение, целя бременност, имам 1 дете, на 39год.съм.

Благодаря предварително🤗
Здравей!
Няма бременност, ако това те интересува - прогестеронът е нисък... може да има ЗФ/киста, които търпят обратно развитие, защото хормоните не го показват, в случая.

Благодаря, Денис.
За бременност не се и надявам, стана ясно, че не съм за съжаление. Два дни след тези резултати ми дойде цикъла.
Точно другите, които си коментирала ме притесняваха. Пиех витамин Д и В12, но от два месеца ги спрях, явно трябва да ги пия постоянно.

# 335
  • София
Скрит текст:
Здравей Денис,
Скрит текст:

Благодаря предварително🤗
Здравей!

Благодаря, Денис.
За бременност не се и надявам, стана ясно, че не съм за съжаление. Два дни след тези резултати ми дойде цикъла.
Точно другите, които си коментирала ме притесняваха. Пиех витамин Д и В12, но от два месеца ги спрях, явно трябва да ги пия постоянно.
Когато установиш, че имаш дефицит ( или по-високи нива на някои елементи) - трябва периодично да се следят, защото в повечето случаи, най-вече за дефицитите, те са почти постоянни.
Или попълваш ги -> спираш да приемаш добавката -> отново отиваш в дефицит.
Правилният подход е
установяваш дефицит -> приемаш добавка -> пускаш контрола -> ако е попълнен дефицита -> приемаш поддържаща доза

# 336
Денис, благодарности за насоките ⚘

# 337
Здравейте, за първи път се включвам в темата. Моля да дадете мнение за изследванията ми.
Благодаря!

# 338
Здравейте, имам следната чуденка. Искам да си направя 10-дневно пречистване на плодове и зеленчуци и мислих да си взема тройчатка като добавка, но тя съдържа зелен орех, който има високо съдържание на йод. При мен за сега само ТАТ и МАТ са ми завишени, TSH ми е около 1,2. По принцип избягвам да приемам йод и се чудя дали би ми навредило този прием сега  или е по-добре да си взема отделно тинктура от Пелин и карамфил?

# 339
  • София
Здравейте,
ако се разровите за повече информация в нета, особено ако ползвате английски или немски език, ще откриете че орехът (няма значение зелен или зрял) не съдържа йод (или не повече от йода в млякото и сиренето), противно на старите ни представи. Веществото, което оцветява в кафяво и има подобна на йодната миризма се нарича юглон.
Ето и една статия на български:
http://www.krasotata.net/statia/Kakvo_ne_znaem_za_oreha-397.html

# 340
Много полезна информация, благодаря! По принцип си мислих, че няма да има проблем с приема, но като видях, че и в описанието на този продукт е написано да не се употребява при болести на ЩЖ се замислих по-сериозно.

www.remedium.bg/bilkova-apteka-troychatka-tinktura-protiv-parazi … -h100-ml-129291/p

Определено ще се разровя за повече информация по това, което ми каза, Skiorche

# 341
Здравейте, бих искала да ме посъветвате -искам да пусна изследване на половите хормони ( имам окосмяване от
Скрит текст:
мъжки тип-по лицето, шията, гърдите и тн), но се колебая кой ден от МЦ да го направя. Със спирала съм и имам доста разтеглен цикъл като време- първите и последните  2-3 дни са леко кървене. На третия ден ли да отида за изследванията, въпреки че ще е съвсем леко зацапването?
Бих се радвала на коментар от Денис, а и всеки в подобно положение- какво точно да пусна? Освен половите хормони да пусна ли и на надбъбречните жлези? И всичко което смятате, че може да даде отговор на въпроса -защо са по лицето ми тези косми?!
Накратко за мен- на 34г, имам тези косми от пубертета, нито майка ми, нито баща ми са силно окосмени. Имам две деца-безпроблемно забременяване и износване на бебетата, нямам акне, нямам наднормено тегло, нямам инсулинова резистенност. От миналата година съм диагностицирана с Хашимото-завишени антитела, но не до небесата.
Та ...моля всеки, който може да де някакъв жокер да се включи  ...Flowers Bouquet
На 1 стр. на темата са посочени дните, в които се изследват хормоните... нищо че М. е оскъдна.
След като си с Хашимото - имаш проблем с функцията на ЩЖ и това влияе и на други хормони.
Провери за дефиците - цинк, селен, мед, В12, ФК, Биотин, желязо, феритин, трансферин, ЖСК, вит. Д ...

Здравей, Денис! Днес излязоха и последните резултати. Пуснала съм всичко, което предлагат в Циба лаб- няма биотин и селен.  
Вит.D total - резултат 99nmol/ l при референтни 50-120.00

Моля те за коментар по резултатите и насоки по коригиране на проблема. Спазила съм условието изследванията да са от третия ден на МЦ, въпреки че беше наистина много оскъдна в онзи момент.
Благодаря Flowers Four Leaf Clover

# 342
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:

Здравей, Денис! Днес излязоха и последните резултати. Пуснала съм всичко, което предлагат в Циба лаб- няма биотин и селен.  
Вит.D total - резултат 99nmol/ l при референтни 50-120.00
Скрит текст:

Моля те за коментар по резултатите и насоки по коригиране на проблема. Спазила съм условието изследванията да са от третия ден на МЦ, въпреки че беше наистина много оскъдна в онзи момент.
Благодаря Flowers Four Leaf Clover
Здравей!
ЛХ и Е2 са високи, показват ПКЯ... но тъй като и 17ОН Прогестерон е висок - може да има киста ( лутеинова)... ако няма трябва да се консултираш с лекар - Ендокринолог, който да открие каква е причината за тези по-високи нива на 17ОН Прогестерона ( той може да е причина за окосмяването)
В12 и ФК може да са по-високи.
Желязото и особено Феритина са много ниски - трябва да приемаш желязо... с 12 часа интервал от В12
Цинк и мед са малко ниски - може да ги приемаш
Тестостеронът е малко нисък - той е показател за ЯР ( понякога)  Друга причина да си с по-ниски нива - неправилно хранене - ако си веган, при много НВХ и т.н.
Селен - също е добре да се провери.
Вит. Д е добре
ПП. Ако не ти е проблем, може да направиш и тест за ИР - от високия Инсулин се повишават Е2 и андрогените и това също е причина за окосмяване ( и косопад ... типичния парадокс)... ако си по-млад, може и да нямаш все още косопад... той се появява на по-късен етап... но, самото окосмяване е една ранна индикация за тези проблеми.
Само НОМА индекса, не винаги показва ИР

# 343
                          Здравейте , това са ми резултатите от изследванията без прогестеронът. Не разбирам много , но се опитвамд а забременея и така като гледам май има проблем с хормоните заради което не става , някой може ли да разчете ? Благодаря

# 344
Моля за коментар на резултатите от хормоните. Изследването е правено по повод промени в месечния цикъл и желание за евентуално още една бременност на 3ти ден. На 37г. съм.   

Общи условия

Активация на акаунт