Хормонални изследвания - 10

• 55 993
  • 736
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Здравей, Денис! Моля за съвет как да коригирам дозата на Еутирокс, която приемам. Декември месец бях на преглед  при д-р Начев, тогава TSH ми беше 2.64, а FT4 11.23,TAT 1.9.Целя бременност, иначе съм с дифузна Струма 1Аст, гледа не на ехограф, нямам уж Хашимото, затова д-р Начев ми увеличи Еутирокса на 50 мкг/ден. Днес имам резултат от контрола (след 45-50 дни прием на тази доза), прилагам го, TSH  е 0.08,(доста нисък) а FT4 25.46, (висок) нямам възможност да ида на преглед скоро, а докторът по телефона ми каза само, че трябва да се коригира дозата.... И ако искам да съм идела при него или при личната лекарка. Добре, ама докато успея да стигна до преглед, през идните няколко дни какво да правя?! Явно беше доста зает в момента и ми се навика, че работел, да не съм му губила времето...Каза, че тази стойност ми "позволява" да забременея, но не била добра за мен. Аз самата усещам, че нещо не е наред с мен, потя се вечер, изпитвам някакъв странен дискомфорт. Много ми е притеснено, а и ми стана обидно, честно казано. Не знам към кого да се обърна и кога всъщност ще успея.... Моля те за съвет при такива стойности колко е разумно да намаля дозата. Ако не, просто ще спра да пия този Еутирокс и това е, вече и аз не знам... Благодаря ти предварително за съвета!!!

# 76
  • София
Здравей, Денис! Моля за съвет как да коригирам дозата на Еутирокс, която приемам. Декември месец бях на
Скрит текст:
преглед  при д-р Начев, тогава TSH ми беше 2.64, а FT4 11.23,TAT 1.9.Целя бременност, иначе съм с дифузна Струма 1Аст, гледа не на ехограф, нямам уж Хашимото, затова д-р Начев ми увеличи Еутирокса на 50 мкг/ден. Днес имам резултат от контрола (след 45-50 дни прием на тази доза), прилагам го, TSH  е 0.08,(доста нисък) а FT4 25.46, (висок) нямам възможност да ида на преглед скоро, а докторът по телефона ми каза само, че трябва да се коригира дозата.... И ако искам да съм идела при него или при личната лекарка. Добре, ама докато успея да стигна до преглед, през идните няколко дни какво да правя?! Явно беше доста зает в момента и ми се навика, че работел, да не съм му губила времето...Каза, че тази стойност ми "позволява" да забременея, но не била добра за мен. Аз самата усещам, че нещо не е наред с мен, потя се вечер, изпитвам някакъв странен дискомфорт. Много ми е притеснено, а и ми стана обидно, честно казано. Не знам към кого да се обърна и кога всъщност ще успея.... Моля те за съвет при такива стойности колко е разумно да намаля дозата. Ако не, просто ще спра да пия този Еутирокс и това е, вече и аз не знам... Благодаря ти предварително за съвета!!!
Здравей!
Беше ли пила Еутирокса преди изследването ( сутринта, преди да ти вземат кръв)?

Дозата трябва да се намалява постепенно - ако си на 50 мкг, следващия ден трябва да е 37,5, следващия ден 25 и така до 12,5мкг напр., защото ако го спреш напълно, ТСХ ще скочи.
След 2-3 седмици - контрола ( на ТСХ,Т3 и Т4)
Тези дни, докато намаляваш дозата, хапвай повече сурово зеле, броколи, карфиол... те потискат функцията на ЩЖ.

# 77
  • София
Здравей, Денис! Моля за съвет как да коригирам дозата на Еутирокс, която приемам. Декември месец бях на
Скрит текст:
преглед  при д-р Начев, тогава TSH ми беше 2.64, а FT4 11.23,TAT 1.9.Целя бременност, иначе съм с дифузна Струма 1Аст, гледа не на ехограф, нямам уж Хашимото, затова д-р Начев ми увеличи Еутирокса на 50 мкг/ден. Днес имам резултат от контрола (след 45-50 дни прием на тази доза), прилагам го, TSH  е 0.08,(доста нисък) а FT4 25.46, (висок) нямам възможност да ида на преглед скоро, а докторът по телефона ми каза само, че трябва да се коригира дозата.... И ако искам да съм идела при него или при личната лекарка. Добре, ама докато успея да стигна до преглед, през идните няколко дни какво да правя?! Явно беше доста зает в момента и ми се навика, че работел, да не съм му губила времето...Каза, че тази стойност ми "позволява" да забременея, но не била добра за мен. Аз самата усещам, че нещо не е наред с мен, потя се вечер, изпитвам някакъв странен дискомфорт. Много ми е притеснено, а и ми стана обидно, честно казано. Не знам към кого да се обърна и кога всъщност ще успея.... Моля те за съвет при такива стойности колко е разумно да намаля дозата. Ако не, просто ще спра да пия този Еутирокс и това е, вече и аз не знам... Благодаря ти предварително за съвета!!!
Здравей!
Беше ли пила Еутирокса преди изследването ( сутринта, преди да ти вземат кръв)?

Дозата трябва да се намалява постепенно - ако си на 50 мкг, следващия ден трябва да е 37,5, следващия ден 25 и така до 12,5мкг напр., защото ако го спреш напълно, ТСХ ще скочи.
След 2-3 седмици - контрола ( на ТСХ,Т3 и Т4)
Тези дни, докато намаляваш дозата, хапвай повече сурово зеле, броколи, карфиол... те потискат функцията на ЩЖ.

Благодаря ти сърдечно за съвета! Не, не съм пила Еутирокс преди изследването, знам, че трябва да е сутрин, на гладно, без прием на медикамента, нали? Днес ще опитам да взема 37, 5, но имам цветна снимка с упойка и не трябва нищо да съм пила или яла, като изляза от упойката, ще го взема. Въпросът ми е, че не знам до какво ниво да го намаля... До 12,5 според теб ли? Аз мислех да продължа на 37,5 и пак след 45 дни да замеря, но вероятно не съм права. Ще се опитам идните дни да мина на преглед и при доктора, да видим той какво ще каже, но дотогава явно ще намалявам плавно дозата. Страхотна си!!!! Благодаря ти сърдечно за съвета за храните! А според теб показателите в кръвната ми картина добре ли са? Уж всичко е в норма там, ама все пак да си питам. Много, много ти благодаря! Бъди здрава!!! 💗

# 78
Здравейте. Със съпруга ми от една година правим опити за бебе. През последните три месеца сме пуснали 2 спермограми, като и от двете диагнозата е Азооспермия. Днес си пусна хормонални изследвания-инхибин Б, тестостерон, ФСХ, пролактин и естрадиол. Ще напиша неговите стойности и референтните за лабораторията. Ще ви бъда благодарна, ако коментирате резултатите.
FSH - 2,19 (1,50-12,40)
Prol - 209,40 (86-390)
Estr - 16,32 (15,50-60,70)
Тестостерон - 2,63 (2,80-8,00)

# 79
  • София
Здравейте. Със съпруга ми от една година правим опити за бебе. През последните три месеца сме пуснали 2 спермограми, като и от двете диагнозата е Азооспермия. Днес си пусна хормонални изследвания-инхибин Б, тестостерон, ФСХ, пролактин и естрадиол. Ще напиша неговите стойности и референтните за лабораторията. Ще ви бъда благодарна, ако коментирате резултатите.
FSH - 2,19 (1,50-12,40)
Prol - 209,40 (86-390)
Здравей!
Тестостеронът е много нисък - трябва да е 6-7.0
Този мъж яде ли месо? Спортува ли? Как е с кг.? Ако има проблем с кг., да направи тест за ИР.
Да провери за дефицити - цинк, мед, селен, вит.Д, В12, желязо, ФК...
Да провери ТСХ, Т3, Т4
Да се консултира и с андролог.
ПП.
Другите хормони са добре.

# 80
FSH - 2,19 (1,50-12,40)
Prol - 209,40 (86-390)
Здравей!
Тестостеронът е много нисък - трябва да е 6-7.0
Този мъж яде ли месо? Спортува ли? Как е с кг.? Ако има проблем с кг., да направи тест за ИР.
Да провери за дефицити - цинк, мед, селен, вит.Д, В12, желязо, ФК...
Да провери ТСХ, Т3, Т4
Да се консултира и с андролог.
ПП.
Другите хормони са добре.
Месото е всеки ден в менюто ни. Не спортува. Кг му са около 83-85, а височината му 1,75-1,80. Андрологът ни назначи тези изследвания, другата сряда сме на консултация при него. Как може да се провери дефицитът на изброените витамини? Възможно ли е заради ниския тестостерон да не възпроизвежда сперматозоиди и има ли вариант да се регулира и увеличи стойността му? Благодаря предварително за отговора.

# 81
Денис, ако може все пак коментар и за моите изследвания. Искам да разбера мнението ти.

# 82
Здравейте група
Има ли някой идея,дали трябва да си изследват хормоните със симптоми като : честа умора , лесно раздразнение,  ниско либидо , лека тревожност , апатия..
И,ако отговорът е да,  ендокринолог ли трябва да потърся?
Благодаря предварително!

# 83
Денис, моля за ориентиране, кои андрогени трябва да пусна / като име да кажа в лабораторията/ и трябва ли да чакам пак другия мц или те не се влияят от фазите? Също , ако преди година съм правила НОМА индекс, сега има ли смисъл пак да го изследвам? Благодаря !

# 84
Не съм Денис, но и аз правих андрогенни, та ти казвам.
17 ОН прогестерон- 2-4 ден от цикъл.
Андростендион, Тестостерон и DHEA-S- без значение от ден.
Моля те, сподели после резултатите, че моите са завишени. И какви са ти оплакванията?

# 85
17 прогестеронът ми е завишен , другите ще ги пусна , благодаря! Оплаквания - липса на цикъл ,косопад,  окосмяване/не където трябва/, нервност , сънливост, но аз съм и с Хашимото 😏

# 86
  • София
Не съм Денис, но и аз правих андрогенни, та ти казвам.
17 ОН прогестерон- 2-4 ден от цикъл.
Андростендион, Тестостерон и DHEA-S- без значение от ден.
Моля те, сподели после резултатите, че моите са завишени. И какви са ти оплакванията?
17 ОН прогестерон - точно на 3-ти ден от МЦ.

# 87
Денис, благодаря за разяснението. Моля те, кажи как се действа в по- долната ситуация и дали трябва да го повторя следващия месец 17-ОН прогестерона, или след няколко месеца.
Така- менструацията започва около 8 часа сутринта в петък. Събота, неделя в нашия град лаборатория не работи, но дори и да работи в събота до обяд, то в неделя със сигурност- не, а тогава се пада точно този трети ден. Единствения възможех ход ми е чак понеделеник сутрин, когато вече се брои началото на 4 ден от менструацията.

# 88
  • София
Денис, благодаря за разяснението. Моля те, кажи как се действа в по- долната ситуация и дали трябва да го повторя следващия месец 17-ОН прогестерона, или след няколко месеца.
Така- менструацията започва около 8 часа сутринта в петък. Събота, неделя в нашия град лаборатория не работи, но дори и да работи в събота до обяд, то в неделя със сигурност- не, а тогава се пада точно този трети ден. Единствения възможех ход ми е чак понеделеник сутрин, когато вече се брои началото на 4 ден от менструацията.
Добре е да се повтори, но преди това трябва да те видят на УЗ дали няма някоя киста - ако е ЛУФ/лутеинова киста или киста на ЖТ, тогава 17ОН Прогестерона може да в фалшиво по-висок, т.е да нямаш по-високи нива на този андроген.
Ако трябва изчакай 2-3 МЦ, но го изследвай както трябва ... да не даваш пари на вятъра и да не е ясно какво точно се случва.
ПП.
На УЗ -> 2-3 дни преди М. и ако няма нищо -> тогава пускаш 17ОНПрогестерон - точно на 3 ден от МЦ.

# 89
Здравей, Денис! Може ли коментар за резултатите от изследванията за яйчников резерв. Направен на 3-ти ден от МЦ, а на 9-ти ден засякох овулация,ако има значение това. Месец юли бях изследвала само амх тогава беше 0.6. Октомври правих инсеминация с лека стимулация, а тези изследвания пуснах на 4ти цикъл след стимулацията(както ме беше посъветвала по - рано ).

Общи условия

Активация на акаунт