Хормонални изследвания - 10

• 56 128
  • 736
  •   1
Отговори
# 180
Денис, моят вит. Д също е нисък, даже е към дефицит. Пия по 10 капки вигантол три пъти седмично. Добре ли е? Благодаря.

# 181
  • София
Денис, моят вит. Д също е нисък, даже е към дефицит. Пия по 10 капки вигантол три пъти седмично. Добре ли е? Благодаря.
Дневната доза ти се получава около 2 150 МЕ/дн. което е ниска доза и ще ти трябва и на теб много време, докато го попълниш... може и година Simple Smile
Имайте предвид, че Вигантола не се усвоява от всички.
Пийте си дозата 1 месец  ( + 10 дни почивка) и пуснете контрола - така сами ще видите, дали тази доза е добра, или  трябва да се коригира.

# 182
  • София
Denis,
Моля за коментар на тези изследвания:

TAT    H     29.74        IU/ml     < 4.11    
MAT         0.43        IU/ml     0 - 5.61    
fT4         0.860        ng/dl     0.700 - 1.480    
TSH         1.992        uIU/ml     0.350 - 4.940    
fT3         2.700        pg/ml     1.580 - 3.910
Предполагам ще трябва да се видя с ендокринолог, но за какъв проблем говори? Изследвала съм покрай бременностите си преди 10ина години и тогава всичко беше в норма.
А витамините как са?
Витамин В12            476        pg/ml     187-883; латентен дефицит <300    
Фолиева киселина      4.60        ng/ml     3.10 - 20.5    
Витамин Д 3    L     12.20        ng/ml     10-20 латентен дефицит; 20-100 оптимално ниво; >100 предозиране    
Хомоцистеин           8.25        umol/l     4.44 - 13.56

Не са правени с цел забременяване, на 40+ съм. С тромбофилия съм хетерозигот MTFHR и явно не усвоявам добре фолиевата. Отдавна се канех да ги проверя тези витамини. Ще почна някоя добавка, съвет? Б12 добре ли е като цяло или трябва да го вдигна и него? А за вит Д каква доза би ми препоръчала?

# 183
Galina198 
Ако нямаш странични симптоми от Хипофункцията на ЩЖ ( нервност, безпокойство, хронична умора, проблем със съня, сърцебиене, тремор, качване на кг. и бързо омазняване ...) - не, само следи хормоните на 12-18 месеца.
Имам повечето от изброените, за съжаление.
Ще отида на ендокринолог, уви.
Благодаря още веднъж, Денис!

# 184
Здравейте , момичета ! За първи път пиша в групата . Повече от година се опитваме с моя мъж да забременея , но не се получава . Потърсих помощ от специалист по репродукнивни проблеми , но преди да ми каже каквото и да било становище , ми назначи изследвания . На преглед съм чак края на месеца , а съм много притеснена относно резултатите . Ще се радвам ако можете да ги разчетете и да ми помогнете ! [/img][/img][/img]

# 185
  • Пловдив
Здравейте , момичета ! За първи път пиша в групата . Повече от година се опитваме с моя мъж да забременея , но не се получава . Потърсих помощ от специалист по репродукнивни проблеми , но преди да ми каже каквото и да било становище , ми назначи изследвания . На преглед съм чак края на месеца , а съм много притеснена относно резултатите . Ще се радвам ако можете да ги разчетете и да ми помогнете !
[/img][/img][/img]
Не си прикачила файла .

# 186
Мисля , че само едининят успя да се качи . Не успявам да прикача останалите изследвания

# 187
Денис, не знаех, че вигантолът не се усвоява от всички, моят вит. Д все е нисък, а аз все вигантол пия. Явно не го усвоявам. Какви добавки да купя. Благодаря.

# 188
Момичета , може ли малко помощ за разчитането на тези изследвания . Правим опити за бебенце , но не се получава повече от година

# 189
Здравей, Денис!
12.86 ng/ml за прогестерон правен на 7ми ден след втори положителен тест за О дали доказва, че е имало такава? Питам за сестра ми.
Преди да забременея си бях правила и аз и резултатът беше 21ng/ml и ти каза, че е имало О със сигурност, но за нейния резултат не мога да се ориентирам.
Много ти благодаря!!
Здравей!
Прогестеронът ( ако е изследван точно на 7-ми ден... защото при два и повече поредни полож. теста, деня на О. по-трудно се определя) е нисък и показва проблем с О. Трябва да е над 14, поне.
Няма ли Е2?

Благодаря ти много, Денис!🌺
Ами имала е два положителни теста за О на 31ви март и 1ви април, а изследването го е пуснала на 7ми април. Дали не е трябвало на 8ми април за по-сигурно? Колко дена след първи положителен тест е най-сигурно да се пуска за прогестерон по принцип?
Не са й пуснали Е2. Аз трябваше да й кажа да пусне, ама и аз вече позабравих, сега с бебчо съзнанието ме ангажирано с други теми.
Иначе опитват за второ дете от 3 месеца и нещо доколкото й гледах менструациите ми се струва, че ЛФ й е малко къса. Има предишни две бременности, които се случиха почти от раз и сега след загубата на второто детенце много бърза пак да забременее.
Между другото са й казали, че този резултат за прогестерона бил добър и доказвал О, обаче аз въобще им нямам вяра. Казали са й днес, че не са пуснали Е2, защото той бил важен, ако тръгвала да прави инвитро. Малоумници! Извинявам се, ама....
За протокола тя живее в Щатите. Не става дума за български лекари.
Искам да направя една редакция обаче - сега й гледам графиката и има 4 положителни теста, като един е особено положителен в смисъл, че тестовата е по-ярка от контролната. И този тест е от 31ви март.

Последна редакция: сб, 10 апр 2021, 06:58 от Calinista

# 190
  • София
Здравейте,
АГ ме изпрати за някой изследвания, тъй като планирам забременяване.
Скрит текст:
От всички резултати излезе ТSH 3(ref. 0.3-4.2) и вит. D 36.3(ref. 50-100), изпрати ме на ендокринолог и ми каза да приемам по 2 капки Вигантол дневно. Днес посетих специалист, ЩЖ на ехограф изглежда добре, но ми изписа 25мкг Л-Тироксин на ден и Вигантол 20 капки веднъж седмично.
Бихте ли коментирали предписанията за витамин Д, защото до колкото знам дневният прием е по-подходящ от колкото седмичния. Също така трябва ли да изчакам с опитите за бебе? Ендокринолога ми изстреля на бързо, че ако забременея скоро трябва да проследим дозата за ЩЖ, но не ми даде конкретен отговор. Препоръча ми изследвания за ЩЖ на 45 дни и вит. Д на 3 месеца.
Ето и изследванията които съм пускала:
Здравей!
НОМА индексът е добре, но има някои по-притеснителни отклонения и е добре да се консултираш с Ендокринолог.
КЗ на гладно е висока, след приема на глюкоза, инсулина се синтезира и отделя по-бавно, и на 120 мин. не успява да понижи КЗ достатъчно, а и неговите нива остават високи. Това, не е нормално и е добре да се обсъди с лекар.
ТСХ е висок, но е добре да провериш и Т3, защото при тези нива на ТСХ, Т4 е сравнително добре... може да имаш проблем с конвертирането?!
Имаш дефицит на вит. Д - трябва да го приемаш ... 8-10000МЕ/дн. поне за един месец, след това 10 дни пауза - контрола.
2 капки Вигантол са 1000МЕ - това е поддържаща доза ... а, нивата трябва да достигнат 80-100.
20 капки са 10000МЕ или по 1430МЕ/дн. - отново се получава ниска доза за попълване на този дефицит.
Ти си прецени, ако искаш потърси второ мнение.
То вярно, че този дефицит, може да се попълва и с ниска доза, но ще отнеме години ... и добре, че идва лято Simple Smile ( да синтезираш малко вит. Д и от слънцето). Този витамин е много важен за репр. функция
Провери и за други дефицити - желязо, феритин, трансферин, ЖСК, ФК, цинк, мед, селен ...
Тези изследвания ги гледа ендокринолог, но не коментира КЗ и инсулина! Може ли да са толкова безхаберни...

# 191
  • Пловдив
Прикачвам изследванията на Petifurka.peps. Ако някой е компетентен  по темата ще очакваме коментар. Благодаря !

# 192
Денисче, като съм ги подхванала сестрите айде и другата ми сестра с притеснения. Правила си е тест за ИР и ме помоли много горещо да те питам за коментар относно резултата. Извинявам се за не много доброто качество. Дано се вижда. Много я притеснява това “low” и то можело да значи диабет някъде чела. За мен това са глупости. Резултатът ми се вижда добър, но все пак аз не разбирам. Много ти благодаря 🥰

# 193
Здравейте,

На 39 години съм и не съм била бременна до момента. Със съпругът ми решихме, че е настъпил момента и си направих изследвания на яйчения резерв. Хормоналните резултатите не са добри.

Допълнително изследвах витамин Д, който се оказа с ниски стойности. Освен кръвни изследвания бях на лекар, който преброи антралните фоликули в яйчниците - 5 в единия и 4 в другия. Нямах кисти. Тъй като не сме правили опити до момента за забременяване, лекарят ме посъветва да пробваме по естесвен път половин година и ако не се получи да потърсим други варианти. От два месеца пробваме, но няма резултат. Притеснява ме, че времето минава и малкото яйцеклетки, които имам може да ги загубя докато правим опити. Трябва ли да се притеснявам или да изчакам още няколко месеца?

# 194
  • София
Денисче, като съм ги подхванала сестрите айде и другата ми сестра с притеснения. Правила си е тест за ИР и
Скрит текст:
ме помоли много горещо да те питам за коментар относно резултата. Извинявам се за не много доброто качество. Дано се вижда. Много я притеснява това “low” и то можело да значи диабет някъде чела. За мен това са глупости. Резултатът ми се вижда добър, но все пак аз не разбирам. Много ти благодаря 🥰
Инсулинът на гладно е малко висок... може да е изследван по-късно, след 9.00ч напр.
Спазено ли е условието за покой между пробовземанията?
След прием на глюкоза - тялото я дръпва, което не е много нормално. Получава се, ако има тежко физич. натоварване ... тичане..
Добре е и лекар да ги погледне.

Здравейте,
Скрит текст:
На 39 години съм и не съм била бременна до момента. Със съпругът ми решихме, че е настъпил момента и си направих изследвания на яйчения резерв. Хормоналните резултатите не са добри.

Допълнително изследвах витамин Д, който се оказа с ниски стойности. Освен кръвни изследвания бях на лекар, който преброи антралните фоликули в яйчниците - 5 в единия и 4 в другия. Нямах кисти. Тъй като не сме правили опити до момента за забременяване, лекарят ме посъветва да пробваме по естесвен път половин година и ако не се получи да потърсим други варианти. От два месеца пробваме, но няма резултат. Притеснява ме, че времето минава и малкото яйцеклетки, които имам може да ги загубя докато правим опити. Трябва ли да се притеснявам или да изчакам още няколко месеца?
Здравей!
ФСХ е висок, а АМХ и Инхибин В ниски - показват проблем с ЯР. Консултирайте се със специалист по репр. медицина ... по-добре не губете време.
Имаш дефицит на вит. Д - трябва да го приемаш ( 7-8000МЕ/дн. + вит. К2/МК-7 около 200мкг)
Провери и за други дефицити - В12, желязо, феритин, трансферин, ЖСК, цинк, селен, мед...
Провери хормоните на ЩЖ ( ТСХ, Т3,Т4, ТАТ и МАТ) и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт