Хормонални изследвания - 10

• 56 130
  • 736
  •   1
Отговори
# 165
Здравей, Денис 😊
Взех мерки за ИР. Правих стимулация с Фемара и днес ми е 7ми ден след доказана О. Излезе ми резулатата от прогестерона-64.40nmol/L 😊
До сега винаги е бил 28nmol/L. Много се надявам с този резултат да има надежда, че яйцеклетката се е оплодила и всичко да се развива както трябва.
Благодаря ти предварително за коментара.

# 166
Извинявам се за тъпия въпрос, но мога ли да пусна DHEA-S и Testosteron през деня, а не сутринта на гладно и жадно.

# 167
  • София
Здравей, Денис 😊
Взех мерки за ИР. Правих стимулация с Фемара и днес ми е 7ми ден след доказана О. Излезе ми резулатата от прогестерона-64.40nmol/L 😊
До сега винаги е бил 28nmol/L. Много се надявам с този резултат да има надежда, че яйцеклетката се е оплодила и всичко да се развива както трябва.
Благодаря ти предварително за коментара.
Скрит текст:
Здравей!
Добре е - показва, че е имало О., ... дано да е станало Peace
ПП.
АСАТ и АЛАТ са добре

Извинявам се за тъпия въпрос, но мога ли да пусна DHEA-S и Testosteron през деня, а не сутринта на гладно и жадно.
За моженето можеш, но има вероятност да не са максимално обективни  - хормоните си имат и денонощен ход, влияят се от храна, кафе и т.н.
Eто една картинка, която показва как се движат, при нормален МЦ,  нивата на Тестостерона  през ФФ, Овул. Фаза и ЛФ,  в различните часове на деня. Сутрин рано, независимо от фазата на МЦ, стойностите са много близки

# 168
Здравей, Денис!
12.86 ng/ml за прогестерон правен на 7ми ден след втори положителен тест за О дали доказва, че е имало такава? Питам за сестра ми.
Преди да забременея си бях правила и аз и резултатът беше 21ng/ml и ти каза, че е имало О със сигурност, но за нейния резултат не мога да се ориентирам.
Много ти благодаря!!

# 169
Здравей, Денис!
Може ли да те помоля за коментар на изследванията ми?
Виждам, че всичко е в норма, но не знам как трябва да им е съотношението, съответно не знам дали всичко е наред.
На почти 37 г. съм, ако има значение.

# 170
  • Бургас
Здравей, Денис!
Мога ли да помоля за коментар на изследванията. Днес сутринта правих пакет ЩЗ на 8-ми ден от цикъла, а в неделя ще имам пункция, т.е. малко преди овулация:

FT3     4.78   pmol/L      реф. 3.10 - 6.80
FT4     14.10   pmol/L      реф. 12.00 - 22.00
TSH     2.14   mkIU/m     реф.  0.27 - 4.20

Как ти се виждат, има ли нужда да правя консултация с ендокринолог? Все още сме на етап събиране на ембриони и в близките 3-4 месеца няма да правим трансфер.
Предварително благодаря! Flowers Hibiscus

# 171
Здравейте, моля за коментар на моите изследвания:

Витамин D      Профил   *   *
Витамин D ( 25-Hydroxyvitamin D )¹      22.70   ng/mL   20.60 - 50.00
Prolactin      Профил   *   *
Prolactin      420.10   mkIU/mL   102.00 - 496.00
Диагностични пакети
Име на теста (изследване)   Флаг   Резултат   Единици   Референтни стойности
Щитовидна жлеза - разширен      Профил   *   *
FT3      4.75   pmol/L   3.10 - 6.80
FT4      16.17   pmol/L   12.00 - 22.00
TSH      2.40   mkIU/ml   0.27 - 4.20
Anti - Tg      9.92   IU/mL   До 115.00
Anti - TPO      28.92   IU/mL   До 34.00

Диагностицирана съм с хипофункция на щитовидната жлеза, приемам Еутироксин 50 мг и целя забременяване.

# 172

Диагностични пакети

Диагностицирана съм с хипофункция на щитовидната жлеза, приемам Еутироксин 50 мг и целя забременяване.

Здравейте,кой ви диагностицира с хипофункция,в смисъл предполагам че предишни изследвания на щитовидната не са били с тези стойности или?

# 173
  • София
Здравей, Денис!
12.86 ng/ml за прогестерон правен на 7ми ден след втори положителен тест за О дали доказва, че е имало такава? Питам за сестра ми.
Преди да забременея си бях правила и аз и резултатът беше 21ng/ml и ти каза, че е имало О със сигурност, но за нейния резултат не мога да се ориентирам.
Много ти благодаря!!
Здравей!
Прогестеронът ( ако е изследван точно на 7-ми ден... защото при два и повече поредни полож. теста, деня на О. по-трудно се определя) е нисък и показва проблем с О. Трябва да е над 14, поне.
Няма ли Е2?

Здравей, Денис!
Скрит текст:
Виждам, че всичко е в норма, но не знам как трябва да им е съотношението, съответно не знам дали всичко е наред.
Здравей!
ТСХ е добре, но Т4 е малко нисък и показва че си с Хипофункция на ЩЖ... и при бременност може да има дефицит на този хормон, а той е много важен за бременността и нормалното развитие на ембриона.
Ако искаш се консултирай със специалист по репр. медицина.
При бременност ТСХ рязко скача и тогава е трудно да се овладява, а и отнема ценно време - ембриона си се развива...не чака ТСХ да се нормализира Simple Smile

Здравей, Денис!
Мога ли да помоля за коментар на изследванията. Днес сутринта правих пакет ЩЗ на 8-ми ден от цикъла, а в
Скрит текст:
неделя ще имам пункция, т.е. малко преди овулация:

FT3     4.78   pmol/L      реф. 3.10 - 6.80
FT4     14.10   pmol/L      реф. 12.00 - 22.00
TSH     2.14   mkIU/m     реф.  0.27 - 4.20

Как ти се виждат, има ли нужда да правя консултация с ендокринолог? Все още сме на етап събиране на ембриони и в близките 3-4 месеца няма да правим трансфер.
Предварително благодаря! Flowers Hibiscus
Здравей!
ТСХ е висок, Т4 - нисък, показват Хипофункция на ЩЖ.
Преди зачеване и първият триместър ТСХ трябва да се държи около и под 1.0 ... по-високите стойности носят риск за бременността и ембриона.
Тези нива не са проблем за пункцията, но кога ще си ги нормализираш - ти си преценяваш ... имай само предвид че това, може да отнеме време. ЩЖ е много непредсказуема и реагира на какво ли не.
Консултация трябва да търсиш с Ендокринолог, който работи със специалисти (АГ)  по репр. медицина.
Т4 трябва да ти е в горните 25% ( 18-20), а твоя е почти на долна граница
Т3 - също - в горните 25% ... тогава всичко  би било наред Simple Smile

Последна редакция: пт, 09 апр 2021, 08:29 от denis.

# 174

Диагностични пакети

Здравейте,кой ви диагностицира с хипофункция,в смисъл предполагам че предишни изследвания на щитовидната не са били с тези стойности или?
Нивото на ТСХ ми беше над 5 и гинекологът каза, че няма да стимулираме овулация преди да смъкна ТСХ поне под 2,5. Ендокриноложката погледна изследванията ми, както и по-старите и каза, че имам хипофункция. Искам да отбележа и, че съм със СПКЯ и в моя случай може би овулация няма...

# 175
  • София
Здравейте,
АГ ме изпрати за някой изследвания, тъй като планирам забременяване.
От всички резултати излезе ТSH 3(ref. 0.3-4.2) и вит. D 36.3(ref. 50-100), изпрати ме на ендокринолог и ми каза да приемам по 2 капки Вигантол дневно. Днес посетих специалист, ЩЖ на ехограф изглежда добре, но ми изписа 25мкг Л-Тироксин на ден и Вигантол 20 капки веднъж седмично.
Бихте ли коментирали предписанията за витамин Д, защото до колкото знам дневният прием е по-подходящ от колкото седмичния. Също така трябва ли да изчакам с опитите за бебе? Ендокринолога ми изстреля на бързо, че ако забременея скоро трябва да проследим дозата за ЩЖ, но не ми даде конкретен отговор. Препоръча ми изследвания за ЩЖ на 45 дни и вит. Д на 3 месеца.
Ето и изследванията които съм пускала:

# 176
  • София
Здравейте,
АГ ме изпрати за някой изследвания, тъй като планирам забременяване.
Скрит текст:
От всички резултати излезе ТSH 3(ref. 0.3-4.2) и вит. D 36.3(ref. 50-100), изпрати ме на ендокринолог и ми каза да приемам по 2 капки Вигантол дневно. Днес посетих специалист, ЩЖ на ехограф изглежда добре, но ми изписа 25мкг Л-Тироксин на ден и Вигантол 20 капки веднъж седмично.
Бихте ли коментирали предписанията за витамин Д, защото до колкото знам дневният прием е по-подходящ от колкото седмичния. Също така трябва ли да изчакам с опитите за бебе? Ендокринолога ми изстреля на бързо, че ако забременея скоро трябва да проследим дозата за ЩЖ, но не ми даде конкретен отговор. Препоръча ми изследвания за ЩЖ на 45 дни и вит. Д на 3 месеца.
Ето и изследванията които съм пускала:
Здравей!
НОМА индексът е добре, но има някои по-притеснителни отклонения и е добре да се консултираш с Ендокринолог.
КЗ на гладно е висока, след приема на глюкоза, инсулина се синтезира и отделя по-бавно, и на 120 мин. не успява да понижи КЗ достатъчно, а и неговите нива остават високи. Това, не е нормално и е добре да се обсъди с лекар.
ТСХ е висок, но е добре да провериш и Т3, защото при тези нива на ТСХ, Т4 е сравнително добре... може да имаш проблем с конвертирането?!
Имаш дефицит на вит. Д - трябва да го приемаш ... 8-10000МЕ/дн. поне за един месец, след това 10 дни пауза - контрола.
2 капки Вигантол са 1000МЕ - това е поддържаща доза ... а, нивата трябва да достигнат 80-100.
20 капки са 10000МЕ или по 1430МЕ/дн. - отново се получава ниска доза за попълване на този дефицит.
Ти си прецени, ако искаш потърси второ мнение.
То вярно, че този дефицит, може да се попълва и с ниска доза, но ще отнеме години ... и добре, че идва лято Simple Smile ( да синтезираш малко вит. Д и от слънцето). Този витамин е много важен за репр. функция
Провери и за други дефицити - желязо, феритин, трансферин, ЖСК, ФК, цинк, мед, селен ...

# 177
Здравей, Денис!
[/spoiler]
Здравей!
ТСХ е добре, но Т4 е малко нисък и показва че си с Хипофункция на ЩЖ... и при бременност може да има дефицит на този хормон, а той е много важен за бременността и нормалното развитие на ембриона.
Ако искаш се консултирай със специалист по репр. медицина.
При бременност ТСХ рязко скача и тогава е трудно да се овладява, а и отнема ценно време - ембриона си се развива...не чака ТСХ да се нормализира Simple Smile

Денис, благодаря ти за отговора!
Имам си вече едно момченце на 3г. 6м. от ин витро процедура и не планирам друга бременност.
Според теб има ли смисъл да се консултирам с ендокринолог към момента в такъв случай, в смисъл има ли нужда да ми се назначава хормон евентуално?

# 178
  • София
Galina198  
Ако нямаш странични симптоми от Хипофункцията на ЩЖ ( нервност, безпокойство, хронична умора, проблем със съня, сърцебиене, тремор, качване на кг. и бързо омазняване ...) - не, само следи хормоните на 12-18 месеца.

# 179
Ако нямаш странични симптоми от Хипофункцията на ЩЖ ( нервност, безпокойство, хронична умора, проблем със съня, сърцебиене, тремор, качване на кг. и бързо омазняване ... - не, само следи хормоните на 12-18 месеца.
На кожа или на коса, Денис?

Общи условия

Активация на акаунт