Хормонални изследвания - 10

• 54 642
  • 736
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Здравейте! Може ли да помоля за коментар на следните резултати. Направени са на чист ден, на 35 години съм.
TAT       3.66       IU/ml    < 4.11   
MAT   3.13       IU/ml    0 - 5.61   
TSH        1.249       uIU/ml    0.350 - 4.940   
fT4       0.950       ng/dl    0.700 - 1.480    
fT3       3.210       pg/ml    1.580 - 3.9 
Стойностите на фт3 и фт 4 в pmol/L са съответно  4.94 и 12.23.
Пиша ги понеже виждам, че на повечето места се разглеждат в тази мер.единица.
Благодаря предварително!
Здравей!
Добре са. Т4 е малко нисък, не че е проблем, но е добре да си го знаеш... след време може да страдаш от Хипофункция на ЩЖ.
Стойностите се тълкуват спрямо рефер. граници на съответната лаборатория, не трябва да се конвертират в други мерни единици.

# 526
Здравейте ,
Имам въпрос касаещ функционална киста на Я. При положение , че пия примолут нор за да предизвикам мц  ще бъдат ли верни изследванията на хормоните , които се правят на 3ден ?

# 527
  • София
Здравейте ,
Имам въпрос касаещ функционална киста на Я. При положение , че пия примолут нор за да предизвикам мц  ще бъдат ли верни изследванията на хормоните , които се правят на 3ден ?
Здравей!
Зависи от състоянието на кистата в момента. Ако продължава да нараства, т.е. прогестина, да не е подействал - няма да са обективни ... но, ще покажат какво се случва с кистата ( ЛХ, ФСХ, Е2, Прогестерон - точно на 3 ден от МЦ)
Ако е спряла да се развива - няма да са обективни.
Ако търпи обратно развитие, може и да са обективни, за моментното състояние, но няма да ти вършат много работа.
Или, най-общо - ако не ти се дават излишни пари, изчакай кистата да изчезне.
Ако все пак ги изследваш, пиши, че ми е интересно какво ще покажат... моля.
Посочи тогава и на кой ден от МЦ е била засечена с УЗ тази киста и какъв е бил размера ѝ.

# 528
Здравейте. Бихте ли коментирали резултатите ми през лутеална фаза :
LH 22, р-ни с-ти 1-11.4
FSH 13.1,р-ни с-ти 1.7-7.7
 Естрадиол 532,р-ни с-ти 81,9-1251
Прогестарон 6,р-ни с-ти 5.82-75,9
Пролактин 235,р-ни с-ти 102-496
След две операции на кисти на жълтото тяло, година и половина на противозачатъчни и тотално объркан цикъл вече. Или не ми идва или ми зацапва по цял месец. Спрях хапчетата преди два месеца и гинеколога ми назначи тези изследвания. Преди седмица нямах кисти. Притесняват ме високите lh и fsh и ниския прогестарон. Благодаря

# 529
Здравейте, ще може ли да ми разчетете следните резултати:

Референти стойности: 0.890 - 9.850 ng/ml
Резултат: 0.813 ng/ml

Става въпрос за АМХ

Благодаря!

# 530
Добър ден, не знам дали въпросът ми е за тук, но вече не знам къде да попитам. Та, преди години ми откриха уж ПКЯ, после инсулинова резистентност, но след години се изследвах нищо нямаше /ходя и на редовни гинекологични прегледи /После преди година ми откриха хашимото, а преди месец ходих на ехограф и ми казаха, че ми няма нищо, поради което хвърли и хапчета и всичко. Главният проблем ми е, че имам нередовен цикъл, а с мъжа ми правим опити за бебе.. В момента не ми е идвало от месец, а в неделя ще пускам хормони, инсулинова резистеност и пакет щитовидната жлеза да видим окончателно какво става. Въпросът ми е, половите хормони, знам че са за строго определени дни, но мога ли в произволен ден да ги пусна, с оглед липсата на цикъл.
/правя тестове за овулация и си ми излизат положителни без да имам цикъл, възможно ли е или аз някъде бъркам? /
Благодаря предварително!

# 531
/правя тестове за овулация и си ми излизат положителни без да имам цикъл, възможно ли е или аз някъде бъркам? /
Благодаря предварително!
Я виж първия пост от тази тема, да не би а правиш нещо грешно. Има много инфо там
https://bg-mamma.com/?topic=1416833

# 532
  • София
LH 22, р-ни с-ти 1-11.4
Скрит текст:
След две операции на кисти на жълтото тяло, година и половина на противозачатъчни и тотално объркан цикъл вече. Или не ми идва или ми зацапва по цял месец. Спрях хапчетата преди два месеца и гинеколога ми назначи тези изследвания. Преди седмица нямах кисти. Притесняват ме високите lh и fsh и ниския прогестарон. Благодаря
Здравей!
Кой и как прецени, че трябва да се изследват  ЛХ и ФСХ през ЛФ?!
На кой ден от ЛФ е направено изследването?
ЛФ има само, ако има О., а тези изследвания не показват да е имало такава. Какви са съмненията, за какво?!
Ако има съмнение за киста на ЖТ - според мен, няма или ако има киста, то тя не е такава... може да е ЗФ или друг вид киста?!... ако са те гледали на УЗ

Скрит текст:

Става въпрос за АМХ

Благодаря!
Здравей!
АМХ е нисък и показва проблем с ЯР.... но, АМХ не винаги е показателен - провери за всички възможно дефицити на витамини и минерали - вит.Д, желязо, феритин, ЖСК, трансферин, хемоглобин ( тълкуват се заедно),В12, ФК, В6, цинк, мед, селен...  Ако имаш дефицити ги попълваш ... след това повтаряш изследването: АМХ + Инхибин В, точно на 3 ден от МЦ... и дано това да помогне АМХ да се повиши Simple Smile

Последна редакция: ср, 18 май 2022, 14:31 от denis.

# 533
LH 22, р-ни с-ти 1-11.4
Скрит текст:
Здравей!
Кой и как прецени, че трябва да се изследват  ЛХ и ФСХ през ЛФ?!
На кой ден от ЛФ е направено изследването?
ЛФ има само, ако има О., а тези изследвания не показват да е имало такава. Какви са съмненията, за какво?!
Ако има съмнение за киста на ЖТ - според мен, няма или ако има киста, то тя не е такава... може да е ЗФ или друг вид киста?!... ако са те гледали на УЗ

Скрит текст:

Става въпрос за АМХ

Благодаря!
Здравей!
АМХ е нисък и показва проблем с ЯР.... но, АМХ не винаги е показателен - провери за всички възможно дефицити на витамини и минерали - вит.Д, желязо, феритин, ЖСК, трансферин, хемоглобин ( тълкуват се заедно),В12, ФК, В6, цинк, мед, селен...  Ако имаш дефицити ги попълваш ... след това повтаряш изследването: АМХ + Инхибин В, точно на 3 ден от МЦ... и дано това да помогне АМХ да се повиши Simple Smile
Гинеколог ми ги назначи,защото според него противозачатъчните много са ми объркали хормоните. Гледа ме на видиозон нямам кисти. На ехограв не съм гледана този месец. На 12 ден от цикъла ми зацапа и той твърдеше, че е от овулация, но като си гледам прогестарона изобщо не съм имала изследвания са на 21 ден.

# 534
  • София
Гинеколог ми ги назначи,защото според него противозачатъчните много са ми объркали хормоните. Гледа ме на видиозон нямам кисти. На ехограв не съм гледана този месец. На 12 ден от цикъла ми зацапа и той твърдеше, че е от овулация, но като си гледам прогестарона изобщо не съм имала изследвания са на 21 ден.
Не е имало О., но не мога да преценя какво се случва.?!
Е2 е малко висок... може да е пред О., може да е ЗФ?!... може да си и с ПКЯ?
Трябва преглед на УЗ.

Пиши, ако все пак, отидеш да те видят на УЗ.

# 535
Не е имало О., но не мога да преценя какво се случва.?!
Е2 е малко висок... може да е пред О., може да е ЗФ?!... може да си и с ПКЯ?
Трябва преглед на УЗ.

Пиши, ако все пак, отидеш да те видят на УЗ.
Ще ходя задължително и ще пиша

# 536
Здравейте, копирам си въпроса от другата тема:
Имам малко глупав въпрос...Бях на ендокринолог и тя ми назначи изследване на полови хормони. Едното изследване е Прогестерон, който ми каза да пусна на 21-23 ден от цикъла. Въпросът е, че имам зацапване от 2-3-4 дни преди да ми дойде и тя каза да броя дните от зацапването. Преди няколко месеца гинеколожката ми каза, че зацапването не се брои и да си ги смятам от деня на същинския цикъл. И сега съм малко объркана как да постъпя. На 2 май имах зацапване (буквално една капка розово, еднократно за деня), също и на 3-4-ти пак така само по веднъж на ден съвсем леко. След това на 5 май ми дойде вече нормално с болки и т.н. Сега се чудя при това положение кога да пусна прогестерона:
на 23 май (22 ден от запацването, 19-ти от цикъла)
на 25 май (24 ден от зацапването, 21 от цикъла)?
Може би идеално е на 24 май, но е почивен ден. Може ли съвет кога е най-оптимално?

# 537

Здравейте, ходих в инвитро център в Плевен за съжаление казват, че съм с изчерпан яйчников резерф за донорска яйцеклетка лекарката каза на 2 ден от цикъла да направя изследвания.. И записах час за 26 май отново в Плевен интересуваме ме как са резултатите...

# 538
Здравей Денис! Може ли коментар и за мойте последни изследвания. Преди да мина на терапия тсх ми беше сравнително високо, а пролактин доста високо. Пия лекарства вече няколко месеца, за да ги вкарам в норма. Прилагам резултати от контрола януари месец и сега, моля те за мнение, как ти се виждат резултатите ми сега, дали са добре.
Януари:
Скрит текст:
Сега:
Скрит текст:

# 539
  • София
Здравейте, копирам си въпроса от другата тема:
Имам малко глупав въпрос...Бях на ендокринолог и тя ми назначи изследване
Скрит текст:
на полови хормони. Едното изследване е Прогестерон, който ми каза да пусна на 21-23 ден от цикъла. Въпросът е, че имам зацапване от 2-3-4 дни преди да ми дойде и тя каза да броя дните от зацапването. Преди няколко месеца гинеколожката ми каза, че зацапването не се брои и да си ги смятам от деня на същинския цикъл. И сега съм малко объркана как да постъпя. На 2 май имах зацапване (буквално една капка розово, еднократно за деня), също и на 3-4-ти пак така само по веднъж на ден съвсем леко. След това на 5 май ми дойде вече нормално с болки и т.н. Сега се чудя при това положение кога да пусна прогестерона:
на 23 май (22 ден от запацването, 19-ти от цикъла)
на 25 май (24 ден от зацапването, 21 от цикъла)?
Може би идеално е на 24 май, но е почивен ден. Може ли съвет кога е най-оптимално?
Здравей!
Прогестерон се изследва точно на 7-ми ден след О.
Ако не знаеш кога е била О., няма много смисъл да се прави това изследване... така, че го изследвай когато прецениш.

Скрит текст:
Здравейте, ходих в инвитро център в Плевен
Скрит текст:
за съжаление казват, че съм с изчерпан яйчников резерф за донорска яйцеклетка лекарката каза на 2 ден от цикъла да направя изследвания.. И записах час за 26 май отново в Плевен интересуваме ме как са резултатите...
Здравей!
Изследванията показват проблем с ЯР.
Може да изследваш АМХ и Инхибин В на 3 ден от МЦ.... може и на 2-ри ден от МЦ.... те показват какво е моментното състояние е ЯР.

Здравей Денис! Може ли коментар и за мойте последни изследвания. Преди да мина на терапия тсх ми беше сравнително високо, а пролактин доста високо. Пия лекарства вече няколко месеца, за да ги вкарам в норма. Прилагам резултати от контрола януари месец и сега, моля те за мнение, как ти се виждат резултатите ми сега, дали са добре.
Януари:
Скрит текст:
Сега:
Скрит текст:
Здравей!
Каква доза приемаш? Приемаш ли я правилно? - сутрин рано, веднага след сън, 2 часа преди хранене и кафе/кофеин.... спазваш ли необходимия интервал от различните добавки, ако приемаш такива...
Една ли е дозата или редуваш различни дози, че това често стресира ЩЖ и тя започва да реагира неадекватно на терапията.
Нещо не е както трябва?! Боледувала ли си скоро? Кога? От какво?

Пролактинът е малко нисък - някакво билки приемаш ли? Може и от някакво боледуване да е?
Имаш ли Хашимото?
По принцип, ниските нива не се свързват, в повечето случаи, със сериозен проблем, но той е важен за хормоналния баланс и синтеза на хормони ... и лично на мен ми е интересно каква може да е причината. Поне за него не се притеснявай.

Последна редакция: чт, 19 май 2022, 21:26 от denis.

Общи условия

Активация на акаунт