За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 27 296
  • 753
  •   1
Отговори
# 270
  • тук и там
  • Мнения: 13 588
Здравейте.Имам 6 банана ,вече леко презрели. Все не мога да преценя количеството  за седмицата,или не стигат ,или презряват .Идея за нещо с банани? Някакъв кекс,сладкиш или друго ,лесно за приготвяне.

# 271
  • Мнения: 9 785
Здравейте.Имам 6 банана ,вече леко презрели. Все не мога да преценя количеството  за седмицата,или не стигат ,или презряват .Идея за нещо с банани? Някакъв кекс,сладкиш или друго ,лесно за приготвяне.

Не мога да ти пусна линк сега, но правя едни много сполучливи мъфини с два банана от блога на Супичка. На търсачка ще ти излязат веднага.

Аз да питам нещо. Дадоха ми телешки дроб. Част ще сготвим довечера, а другото искам да замразя. Ясно ми е, че трябва да го разделя на дози, колкото ще ми трябва за едно готвене, но нещо по-специално трябва ли да правя с него? Четох миене и подсушаване. Достатъчно ли е?

# 272
  • Мнения: 11 138
Banana bread, разбира се Simple Smile тамън с презрели банани се прави. Ама пак няма да уползотвориш всички 6...

# 273
  • София
  • Мнения: 3 362
Здравейте.Имам 6 банана ,вече леко презрели. Все не мога да преценя количеството  за седмицата,или не стигат ,или презряват .Идея за нещо с банани? Някакъв кекс,сладкиш или друго ,лесно за приготвяне.
у нас се харесват тези мъфини http://vkusnosbety.blogspot.com/2012/07/blog-post_31.html
и този чийзкейк на Дж.Оливер
Скрит текст:
Замразен бананов чийзкейк(на Джейми Оливър)
Съставки
•   150 г натурален шоколад /70%/
•   8  узрели банана
•   250 г дулче де лече(варено кондензирано мляко)
•   500 г крем-сирене
•   300 г овесени бисквити
•   Зехтин
•   
•   1. Начупете 50 г шоколад в купа и го разтопете на одна баня.
•   2. Начупете бисквитите и ги смелете фино в кухненски робот или блендер. Добавете 2 с.л. зехтин и разтопения шоколад и смелете отново, до хомогенност.
•   3. Намажете със зехтин дъното и стените на форма с подвижно дъно /диаметър 20 см/. Постелете хартия на дъното на формата.
•   4. Обелете бананите и ги нарежете. Сложете ги в кухненски робот или блендер и добавете крем-сиренето и дулче де лече и разбийте до гладкост.
•   5. Изсипете сместа от бисквити на дъното на формата и я изравнете и притиснете. Върху основата сипете сместа т банани и крем-сирене. Поставете чийзкейка във фризер за поне 4 часа.
•   6. Преди да консумирате чийзкейка го поставете за 2 часа в хладилника, за да се отпусне. С помощта на нож оформете едри стърготини от целия шоколад. Поръсете обилно чийзкейка.

# 274
  • София
  • Мнения: 12 705
Здравейте.Имам 6 банана ,вече леко презрели. Все не мога да преценя количеството  за седмицата,или не стигат ,или презряват .Идея за нещо с банани? Някакъв кекс,сладкиш или друго ,лесно за приготвяне.

Бананов хляб с бадемово брашно

Пухкав какаово-бананов кекс

# 275
  • Sofia
  • Мнения: 22 580
Здравейте.Имам 6 банана ,вече леко презрели. Все не мога да преценя количеството  за седмицата,или не стигат ,или презряват .Идея за нещо с банани? Някакъв кекс,сладкиш или друго ,лесно за приготвяне.
Тук бананови от мен - https://morrennaa.blogspot.com/search/label/%D0%91%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D0%BD.
Или бананови бухти - намачкваш банани, добавяш малко брашно, бакпулвер, малко захар и кора от лайм/лимон - до гъста смес. Оставяш за 10 - 15 мин. в хладилника и после с лъжица пускаш тесто в мазнина и пържиш.
Или шоколадов мус - банан, авокадо и какао - пасираш.
Или смути/шейк или както и да е ... банан, горски плодове и малко кисело мляко.... или каквото още искаш.

# 276
  • Мнения: 1 746
Сега и на мен ми дойде муза за приготвяне на бананови мъфини.Grinning Обаче В повечето рецепти има кисело мляко,пък аз нямам.С какво мога да го заменя?

# 277
  • Мнения: 1 474
Здравейте.Имам 6 банана ,вече леко презрели. Все не мога да преценя количеството  за седмицата,или не стигат ,или презряват .Идея за нещо с банани? Някакъв кекс,сладкиш или друго ,лесно за приготвяне.

Любими са ми,
Бисквити с две съставки

https://receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B0 … D0%B2%D0%BA%D0%B8

Правя крем- 2 банана пасирам с 200гр. кисело мляко, с мед на вкус. Оставям да почине в хладилника за малко.

# 278
  • под тепетата
  • Мнения: 11 182
А прясно или сметана имаш ли? Този става и на кекс ,и на мъфини
https://www.bg-mamma.com/?topic=328701
 Бисквитки
https://pep-4o.blogspot.com/2011/06/blog-post_28.html

# 279
  • Мнения: 1 746
Имам прясно.
Благодаря за рецептите! Simple Smile

# 280
  • тук и там
  • Мнения: 13 588
Е, момичета -супер сте! Толкова много предложения! Благодаря! Flowers Hibiscus
Редовно ми остават банани ,които отиваха в коша. Сега ще ги оползотворя.

# 281
  • Sofia
  • Мнения: 29 136
Каква  бърза и лесна глазура  да направя за слепване на части за медена къщичка и за декорация?

# 282
  • София
  • Мнения: 12 222
.............
Аз да питам нещо. Дадоха ми телешки дроб. Част ще сготвим довечера, а другото искам да замразя. Ясно ми е, че трябва да го разделя на дози, колкото ще ми трябва за едно готвене, но нещо по-специално трябва ли да правя с него? Четох миене и подсушаване. Достатъчно ли е?
Тел. дроб е доста по жилав от свинския и има по натъртваш вкус на дроб, поне така е според мен. Задължително, независимо кой от двата вида, се поставят в прясно мляко за 1 нощ, за престоят, така пада част от кръвта им и стават по крехки. Купувам само от месарницата и от там зная, че дроб не се замразява, но сега............това е тяхното мнение и така правя, не замразявам и купувам само за 1 готвене, а то е не повече от 1/2 килограм, а то стига за 2 порции и  малко.

# 283
  • Мнения: 6 806
Преди да попитам, прегледах библиотеката с рецепти. Много отдавна не съм правила реване и не намирам рецептата си. Тук са дадени доста, но никоя не е написала в какъв размер тава пече. Количества разлчни-от 4 до 6 яйца, от 1 до 2 чаши брашно. Не че няма на око да преценя за даденото количество какъв съд е подходящ, но по-добре е да ми е указан. Моля някоя да сподели удачна рецепта-без грис-и размер на тавичката.

# 284
  • София
  • Мнения: 12 705
Преди да попитам, прегледах библиотеката с рецепти. Много отдавна не съм правила реване и не намирам рецептата си. Тук са дадени доста, но никоя не е написала в какъв размер тава пече. Количества разлчни-от 4 до 6 яйца, от 1 до 2 чаши брашно. Не че няма на око да преценя за даденото количество какъв съд е подходящ, но по-добре е да ми е указан. Моля някоя да сподели удачна рецепта-без грис-и размер на тавичката.

Реване без грис си е сиропиран пандишпан. А за размера на съда, както сама каза зависи от количеството на продуктите.

Общи условия

Активация на акаунт