За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 26 994
  • 753
  •   1
Отговори
# 705
  • Мнения: 1 726
Този "Умен" сладкиш става ли вкусен?Изглежда ми доста добре,но имам някакви съмнения дали ще се получи
Може и рецепта да метнете.. Flowers Bouquet

# 706
  • Мнения: 15 044
Разкошен е. Аз му добавям и 100 гр. млечен шоколад, та става шоколадов. Ето моята рецепта. Важното е да не го препечеш!

https://recepti.gotvach.bg/r-58922-%D0%9C%D0%B0%D0%B3%D0%B8%D1%8 … D0%BA%D0%B8%D1%88

# 707
  • София
  • Мнения: 12 671
Този "Умен" сладкиш става ли вкусен?Изглежда ми доста добре,но имам някакви съмнения дали ще се получи
Може и рецепта да метнете.. Flowers Bouquet

Ето го: Умен сладкиш. По-вкусен е след като е престоял няколко часа в хладилника.

# 708
  • Мнения: 1 775
Може ли да предложите рецепта за телешко, която наистина да се получава добре? А ако е и лесно, още по-хубаво:) Също така, когато правите телешко варено в кукър херметик, на колко минути го варите? Пуснах наскоро на месо, с Фърст съм, но пак ми беше сухо месото, или е преварено или недосварено, нямам представа какво обърках. За произхода на месото уж съм сигурна, че е качествено и може би не е там проблемът.

п.п. върнах се назад и гледам точно телешко сте коментирали, ще събера идеи, но за вареното и кукъра все още се чудя, ако някой може да даде съвет

# 709
  • Мнения: 8 952
Искам да направя подобие на зеленчукови хляб на Лидъл. Виждам моркови, усещам и лук, други вероятно също има, но не ги долавям. Сушени ли се слагат или някак преминали термична обработка, или напълно сурови?

# 710
  • Мнения: 43 391
Аз правя питки за бургери, в които слагам варени намачкани картофи. Може и такива да има в хляба, ако това може да го ползваш за жокер.

# 711
  • Sofia
  • Мнения: 22 560
Искам да направя подобие на зеленчукови хляб на Лидъл. Виждам моркови, усещам и лук, други вероятно също има, но не ги долавям. Сушени ли се слагат или някак преминали термична обработка, или напълно сурови?
Морковите виждаш, значи са на парчеца ли?  А лука усещаш, значи не е на такива, така ли?

# 712
  • Мнения: 8 952
Морена, да - лукът не го виждам, може би защото самият хляб е тъмен и малко клисав, но много вкусен. А може да е сушен лук на прах или на люспи.

# 713
  • Sofia
  • Мнения: 22 560
Ами тогава най вероятно е на люспи лукът, да. Слагаш го към брашното. А както е писала и Мария, с картофи е много хубаво - хлябът е с много нежна среда. Аз катрофи и в козунак слагам.  Пък морковите явно не са сушени, щом казваш, че е клисав хляба.

# 714
  • Мнения: 8 952
Благодаря Heart ще пробвам!

# 715
  • Русе
  • Мнения: 39
останала ми е тази глазура - айсинг от комплект за коледни сладки от Лидл. Изхвърлила съм кутията - някой знае ли как се приготвя?

# 716
  • Мнения: 1 492
Можете ли да ми препоръчате машинка за навиване на сърми, сполучлива да става и за зелев лист, от някой сайт. Голям зор са  ми тези сърми, не мога да ги навивам и това си е.

# 717
  • Мнения: 741
Пробвали ли сте сухата мая, която продават в Лидл:

Какво мислите за нея? Снощи направих хляб в хлебопекарната с нея и в средата спадна много. Досега съм ползвала суха мая на д-р Йоткер, Yuva и не съм имала проблем.

# 718
  • Мнения: 10 651
да, ползвам я и е ок. била е много, щом е спаднал хлябът в средата.
имам обикновена машинка за сарми - стават чудесни лозови. зелеви не съм опитвала, но ако е малко и тънко листе ще стане.

# 719
  • Sofia
  • Мнения: 22 560
Аз сухата мая Белбейк не съм ползвала (снабдявам се с изпитаните), но пък с бакпулвера им не се спогодихме, та няма да повторя.

Общи условия

Активация на акаунт