За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 27 113
  • 753
  •   1
Отговори
# 690
  • Пловдив
  • Мнения: 44 222
Може ли идеи за пълнеж на торта? Нещо по-леко...

# 691
  • Мнения: 332
Nivea ツ, често правя телешко по тази рецепта https://www.bg-mamma.com/?topic=237184

# 692
# 693
  • софия
  • Мнения: 30 275
Телешко винен кебап, критараки.

# 694
  • Мнения: 2 815
С хубаво  телешко бих си направила и малко пастърма 😊

# 695
  • Мнения: 225
Здравейте, може ли рецепта за масленки. Правя по една, която видях в някакъв сайт, но все стават много корави, пробвах с по-малко печене, но час след като са извадени от фурната са на камък.

# 696
  • Мнения: 3 416
Важно е тестото да е студено . Значи замесвате и после оставяте да престои на студено . Даже ги оформям точно преди печене . Ако помещението е топло мазнината се втечнява и стават корави.
Другото е фурната трябва да е затоплена достатъчно - да не са в студена фурна.
 

# 697
  • Мнения: 2 654
Nivea ツ, често правя телешко по тази рецепта https://www.bg-mamma.com/?topic=237184

Направих го по тази рецепта. Тя е много любима у дома. Готвих месото 45 мин в инстант пот, добавих и малко червено вино, децата не пожелаха да го ядат, казаха че се одъвква. Мъжът ми каза, че е чудесно. Аз не ям месо и не мога да кажа.

Вероятно месото е от неособено младо животно. Как мога да го окрехкотя? Или за в бъдеще като го готвя, какво бих могла да правя?

# 698
  • Мнения: 225
Важно е тестото да е студено . Значи замесвате и после оставяте да престои на студено . Даже ги оформям точно преди печене . Ако помещението е топло мазнината се втечнява и стават корави.
Другото е фурната трябва да е затоплена достатъчно - да не са в студена фурна.
 
Оставям тестото в хладилник за час, пека в  загрята фурна, обаче докато правя топчетата тестото доста се поотпуска. Да го сложа пак да се охлади преди печенето ли имате в предвид

# 699
  • Мнения: 3 416
Важно е тестото да е студено . Значи замесвате и после оставяте да престои на студено . Даже ги оформям точно преди печене . Ако помещението е топло мазнината се втечнява и стават корави.
Другото е фурната трябва да е затоплена достатъчно - да не са в студена фурна.
 
Оставям тестото в хладилник за час, пека в  загрята фурна, обаче докато правя топчетата тестото доста се поотпуска. Да го сложа пак да се охлади преди печенето ли имате в предвид
Правя си го на дози . Или изнасям тавата с неизпечени които чакат на терасата да стегнат или в хладилник  - но се се побира .

# 700
  • София
  • Мнения: 12 673
Здравейте, може ли рецепта за масленки. Правя по една, която видях в някакъв сайт, но все стават много корави, пробвах с по-малко печене, но час след като са извадени от фурната са на камък.

Масленките от едно време

# 701
  • Sofia
  • Мнения: 22 562
....
Оставям тестото в хладилник за час, пека в  загрята фурна, обаче докато правя топчетата тестото доста се поотпуска. Да го сложа пак да се охлади преди печенето ли имате в предвид
Точно така - оформяте, охлажате, а фурната загрявате и тогава печете. Маслено тесто се пече изстудено в добре загрята фурна.

# 702
  • Мнения: 754
Може ли изпитана рецепта за солен кекс с маслини и сирене? Blush

# 703
  • Мнения: 9 452
Здравейте, може ли рецепта за масленки. Правя по една, която видях в някакъв сайт, но все стават много корави, пробвах с по-малко печене, но час след като са извадени от фурната са на камък.
масленки https://pep-4o.blogspot.com/2011/12/blog-post_12.html
и маслени гъбки https://pep-4o.blogspot.com/2014/05/blog-post_16.html
За студеното тесто вече са писали, така правя и аз.

Вероятно месото е от неособено младо животно. Как мога да го окрехкотя? Или за в бъдеще като го готвя, какво бих могла да правя?
така става крехко https://pep-4o.blogspot.com/2017/02/blog-post_24.html без значение колко е старо. А всъщност може да е от младо животно, но тези, които ходят, имат по-жилава структура от гледаните само на ясла. Или млечно-телешкото.
И на пастърма бих заложила Simple Smile ако е филе.

Може ли изпитана рецепта за солен кекс с маслини и сирене? Blush
може да направиш по рецептата за тези мъфини, много са добри https://pep-4o.blogspot.com/2013/12/blog-post_12.html

Последна редакция: пн, 14 дек 2020, 23:48 от пеп-4o

# 704
  • София
  • Мнения: 12 673
Може ли изпитана рецепта за солен кекс с маслини и сирене? Blush

Солен кекс без бяло брашно

Общи условия

Активация на акаунт