Дистанционно обучение за учениците - Teмa 12 /ноември 2020 г./

• 45 203
  • 1 357
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Ох, тук е като в оплакваческата!
Попитах само, как си представяте да върви годината под каквато и да е форма, ако не се примирим с каквито има заместници на учителите? Видно е, че те боледуват като всички останали човеци, тоест вече много...

# 436
  • София
Абе припява една групичка в стил комсомолски секретари ...
Ама да си пеят ..
Аз НЕ СЪМ герой ! Освен това никога не ми е и хрумвало, че "еди кой си" е длъжен да бъде. Не възпитавам (внушавам) и на децата си подобни неща.
А пък като някой е решил да бъде - ОК но да си бъде той, защо го иска от околните ?
За да бъде изпълнена партийната повеля ли ?  .... Съмнявам се, по-скоро мисля че си имат такива някакви далеч по-дребнави и меркантилни сметчици, само си ги завоалират ей - тъй за пред нас баламите ...

# 437
При нас има деца, които в момента са на ОЕСР. В класа на моя шестокласник са 17 такива. Последните две седмици той беше присъствено и бяха 7 деца в училище. Останалите паралелки са по-пълни.
Сега, какъв е проблемът на тези, които са вкъщи, докато останалите са в класната стая. Има камера към дъската, има микрофон, но децата от къщи няма как да участват пълноценно. Те чуват обясненията на учителя, но не чуват, когато говори присъстващо дете и когато учителят започне да го коригира, те не знаят каква грешка всъщност поправя той. И още и още подобни неща. Моят син изкара един ден вкъщи с такова обучение и категорично не ги хареса. Когато всички са във ВКС е друго. Тогава картина, звук е добре. Когато обаче една част са в клас, а другата пред компютрите, изобщо не се получава добре за тези, които са онлайн. На присъствените не им пречи. Синът ми каза, че би бил щастлив, ако може винаги да си учи в група от 7-8 деца.

# 438
  • Варна
Попитах само, как си представяте да върви годината под каквато и да е форма, ако не се примирим с каквито има заместници на учителите? Видно е, че те боледуват като всички останали човеци, тоест вече много...
А ти изобщо прочете ли правилно? Кой протестира срещу заместниците сами по себе си? Въпросът е до кога ще се търсят заместници и при 20% болни от Ковид учители не е ли редно да се мине към дистанционно, вместо да се търсят заместници, които пак да преподават присъствено? Защо присъственото трябва да е на всяка цена в разрез с уж препоръките на МОН? Ей това коментираме, а не кой точно замества и защо замества.

# 439
  • София
Стон, знам, че и в нашето училище удовлетворяват молби за ОСЕР още от началото на учебната година. В 8 и 9 клас знам, че има такива ученици. Технологията е описаната от теб, но нямам представа, предполагам, че и проблемите са същите. При нас имаше и обратния случай, карантинирана госпожа да преподава от вкъщи, излъчвана на дъската.
Очаквам, като ги върнат на 30.11 класовете да са намалени.

# 440
А ти изобщо прочете ли правилно? Кой протестира срещу заместниците сами по себе си? Въпросът е до кога ще се търсят заместници и при 20% болни от Ковид учители не е ли редно да се мине към дистанционно, вместо да се търсят заместници, които пак да преподават присъствено? Защо присъственото трябва да е на всяка цена в разрез с уж препоръките на МОН? Ей това коментираме, а не кой точно замества и защо замества.

Също така няколко съфорумки писаха, че заместниците не преподават нов материал, което съвсем отнема от всеки смисъл, който би имало настояването за присъствено.

# 441
ston, проблемът е, че вашето училище е по-скоро изключение. Ако го бяха направили така навсякъде, всички щяха да са доволни.

# 442
Кога трябва да минат онлайн? При 15 или при 20% липсващи деца или липсващи учители?! Защото има класове, в които отсъстват 20-30, че и повече % деца, но продължават присъствено.
Чух, че директор на едно училище не зачита заповед на министър и учениците карат редовни като времетраене часове пред компютрите.
Въобще не знам за какво са тия заповеди, само да объркват хората

# 443
  • Бургас
Според мен сега се стараят да устискат колкото се може повече, че януари като тръгнат и другите вируси ще стане мазало и тогава вече искат - не искат ще минат на ДО всички.

# 444
  • Варна
При 15% липси за училището или 20% за класа по спомен трябва да се мине на ДО.

# 445
Нашето училище мина на ДО още миналата седмица. Цялото.
Друг е въпроса, че тези 20% или колкото са въобще не се знае от Ковид ли са болни, от нещо друго, или просто са си взели болничен...
П.П Всъщност казаха, че има 19 болни учителя, 5 от които с Ковид.

# 446
sanaka, ето до какво водят професионалните изкривявания.
ВКС - виртуална класна стая. На мен хич и не ми идва нищо друго наум. Цяла вечер дребният се жалва колко е гадно, че отново трябва да учи онлайн.

# 447
  • Пловдив
Още преди началото на учебната година съм била твърдо за ДО.
На този етап,както писах  преди известно време едното ми дете е на ДО,а другото присъствено.Пуснах си неплатен отпуск,малкото тази седмица ми е по медицински причини неприсъствено....ами пълен кошмар е и с двете
Голямата е твърдо за присъствено,часовете за по -кратки,нета понякога бъгва,ако не са с камери им пишат отсъствия....Честно казано тоя тормоз ми идва в повече,побъркаха децата.Малкото не е мотивирано да пише,отпуска се.Каза ми,че още едно ДО не би преживяло,говоря за дете,което сега е 2 клас...
Аз леко лудвам вече,а сме едва в началото...И въпреки всичко съм съгласна да понеса аз и децата ми всичките негативи,но да се запазят животи,на баба,на родител,на учител...
За мен ДО е за предпочитане въпреки нервите и  намалените средства ,човешкия живот няма цена!

# 448
Трябваше умниците от МОН лятото да го организират като при ston. Така всички щяха да са доволни, класовете в намален състав, който иска ОЕСР с класа си, който иска присъствево. Допълнителен труд за учителите няма. Кое му беше трудното, не знам.

# 449
  • София
Трябваше умниците от МОН лятото да го организират като при ston. Така всички щяха да са доволни, класовете в намален състав, който иска ОЕСР с класа си, който иска присъствево. Допълнителен труд за учителите няма. Кое му беше трудното, не знам.
Ами - простичко е , от училищата далавера няма, по-друго си е с кръчмарите и дискотекаджиите дето само като си намигнат и си знаят колко ... ии хоп пълна партийна касичка, то избори си идат и там без стотинки не става.
Кой да се занимава с ОЕСР, като пари от там няма ?

Общи условия

Активация на акаунт