Дистанционно обучение за учениците - Teмa 12 /ноември 2020 г./

• 45 093
  • 1 357
  •   1
Отговори
# 195
Според мен и забраната да миткат в мола без възрастен е много добра.

# 196
  • София
Не знаем колко е от гимназистите и колко от новите тестове, заради които паднаха и бройките на писиарите. Много мътно взе да става, не им вярвам дори на половина, отколкото им вярвах преди, а това беше половиннката на половинката.

# 197
.. от вчера в нашата гимназия ги пуснаха всички до 25.11 в ДО - от 5ти до 12 клас, не знам как го изчислиха до 25ти (поне да беше пълна седмицата) - започват всички класове 8:30 и приключват до 13:30
Следя сайта на училището и школото по 2-3 пъти на ден, че постоянно нещо предпоследно излиза...

# 198
Глупости,процента положителни все си върти около 40.Но няма съмнение,че училищата разнасят,просто няма как торкова рано да има ефект,а и като мярка само това не е достатъчно.С антигенните тестове,хората масово ще си миткат некарантинирани,първо заради малкия процент точност,второ заради самосъзнание.
Пример,моя приятелка лекарка,синът и се зарази в училище,в момента и тя от него.В болницата не успя,но детето го донесе

# 199
  • Ямбол

Само 2 седмици от как само гимназистите не са на училище. И вече се наблюдава спад в увеличението на заразените, нещо вероятно близко до плато.
Но иначе не там се е разпространявала заразата.
Нищо, ама нищо друго не беше променено.

Преди да излязат гимназистите в ОРЕС новозаразените отчетени са били под 3000, днес са 3414. Аз спад не виждам.
Освен това спряха и нощните заведения.

# 200
В нашето Школо ... Нищо не излиза. И аз следя, пиша, питам, обаждам се. Няма и няма ...

Ако бяха на училище, и повече щяха да са!

# 201
Двама от колегите ми са болни, 99% заразата е дошла от децата им. Когато си хоум офис вариантите на са много.

# 202
  • Ямбол
Ние вчера официално имахме един карантиниран ученик(обявен в Школо), но на практика бяха 4-5, но тъй като още не са се появили в системата на РЗИ, не ги и отчитаме. Болни учители и ученици нямаме.

# 203
  • София
Болни от какво - от нещо или от корона? Или се влачат болни?

Кажете какво стана, още ли мерят температурата на децата на входа и ги гледат за грипоподобни симптоми или и това трая от ден до пладне?

Ако аз си направя домашното така, както те правят статистиките, ще ми пишат двойка. Всъщност нищо няма да ми пишат, просто ще ми кажат да си оправя всичко, ще ми хвърлят домашното в коша.

# 204
  • пустинята Гоби
Никога не са мерили температурата на входа на училището, иначе госпожата връща за грипоподобни симптоми. Пък защо ги водят с такива Rolling Eyes .

Иначе в градината цедката е страшна - мерят, пръскат им обувките, всички от персонала са с маски. Ама сякаш и родителите са по-отговорни там и си спират детето за най-малкото.

# 205
Аз забелязвам и при дребната таз година доста често липсват деца за леко сополче или ненаспало се и "неразположено" ...  (2 клас). Спират ги родителите при доста дори никакви симптоми, поне по мои наблюдения какво пишат в групата и какво ми казва дребната.

# 206
  • Бургас
При нас им мерят температурата на входа.

# 207

Кажете какво стана, още ли мерят температурата на децата на входа и ги гледат за грипоподобни симптоми или и това трая от ден до пладне?
Температура а мерили точно два пъти, през десет деца-единадесетото, за грипоподобни симптоми никога не са гледали.

# 208
В училището на дъщеря ми температура не са мерили. В понеделник, 16.11., се връщат присъствено с маски и в часовете. Какво ще учат, като им липсват учители, а заместниците не могат да поемат пълните часове, не знам. С нея си говорим и обсъждаме. От това, което споделя, от класа ѝ искат присъствено децата, които и в двата случая толкова учат, тоест - никак. Мотивът им е по-скоро да не са у тях, а да се "социализират", защото не им се седи у тях, пречейки реално в часовете. Тъжна работа.

# 209
  • Ямбол
...
От това, за което сме длъжни да информираме и за което е официално потвърдено заболяване. Други болни дали има не съм специалист в областта на медицината, че да дам сведения.

Общи условия

Активация на акаунт