Дистанционно обучение за учениците - Teмa 12 /ноември 2020 г./

• 45 098
  • 1 357
  •   1
Отговори
# 225
Болни от какво - от нещо или от корона? Или се влачат болни?
...
От това, за което сме длъжни да информираме и за което е официално потвърдено заболяване. Други болни дали има не съм специалист в областта на медицината, че да дам сведения.
Около мен много хора вече не се тестват, но са с характерните симптоми. Та, ако докладвате само потвърдени с ПСР Ковид случаи, не е много миродавно.

# 226
  • София
Не на всеки му се дават 100 лв за пср.

# 227
  • София

Само 2 седмици от как само гимназистите не са на училище. И вече се наблюдава спад в увеличението на заразените, нещо вероятно близко до плато.
Но иначе не там се е разпространявала заразата.
Нищо, ама нищо друго не беше променено.

Вкараха в употреба масово антиген тестове, те са евтини и бързи, и не се докладват на РЗИ. Ето от там е спадът. Дори да направят локдаун спад ще има най-рано след месец, а може би и повече, предвид как сме се омазали. Иначе ДО за учениците ще е от полза, в това няма спор, но не може да бъде единствена мярка. И при локдаун заразяването в семействата удължава увеличаването на случаите, пак казвам, с поне месец, а сега при нас...

Аз говоря тук за намаляване скоростта на заразяване. Т.е. спад във втората производна. И да, видим е и да, корелира с очаквания период на забавяне от въвеждането на дистанционно обучение на гимназистите (2-2.5 седмици). Много добре корелира с него.

# 228
  • Русе

Аз говоря тук за намаляване скоростта на заразяване.
  Не знам от къде имаш данни това намаляване. От една страна статистиката може да е компрометирана  от задръстването на здравната система и увеличаване на хората, невлизащи в официалните статистики - защото не си правят PCR и защото се лекуват сами или по телефона. От друга страна половинчата мярка, като спирането само на по-малко от половината ученици не може да окаже толкова бърза промяна , при положение че в голяма част от семействата има ученици на ДО и такива, които ходят на училище.

# 229
Никога не са мерили температурата на входа на училището, иначе госпожата връща за грипоподобни симптоми. Пък защо ги водят с такива Rolling Eyes .

Иначе в градината цедката е страшна - мерят, пръскат им обувките, всички от персонала са с маски. Ама сякаш и родителите са по-отговорни там и си спират детето за най-малкото.

Само един път видях да мерят температура на влизащите в училището. Пък не е детето да ходи само на училище.

В ДГ родителите спират по-често децата, ама в ДГ увеличиха отсъствията по домашни причини.

Между другото детето ми не е на училище от сряда (3-ти учебен час) за изказвания, че раздаваната в училище закуска няма вкус и мирис (тази закуска наистина е гадна и детето съобщава често за излято мляко в умивалника и изхвърлени закуски от съучениците си, а понеже аз не разрешавам да се изхвърля храна, ми ги носи вкъщи - ами, гадни са). Та след тези изказвания, посещение при м.с. и последвало телефонно обаждане до мен от м.с., че детето е с оплаквания "липса на вкус, липса на обоняние", без температура, без хрема, без кашлица, без зачервено гърло, се наложи спешно да го прибера и заведа на тест. Оказа се, че въпреки оплакванията, детето е върнато в клас, а не е изолирано. Добре, че тестът е отрицателен. Съответно проведох разговор с ЛЛ – насоките са детето да остане вкъщи до края на седмицата, уведомих м.с. на училището, но детето има написани неизвинени отсъствия. Дайте идея как да ги извинявам.

Последна редакция: пт, 13 ное 2020, 15:58 от poems

# 230
  • София
В момента това е най-харчещата се идея в психологията - всичко живо окайва децата как били изолирани. Ще рече човек, че са в Алкатраз, а не просто да не ходят на училище. И като се замислиш, това е печеливша идея отвсякъде.

Като си спомня, че едно време най-много обичахме ваканциите... Колко сме били тъпи и полит-некоректни!

# 231
  • пустинята Гоби
Не виждам защо детето трябва да отсъства по домашни причини, когато е болно. Взема се болничен тогава. Аз с двете деца все още не съм успяла да изразходя дадения ми от държавата. В нашия клас един родител не си спря детето заради едни сополи и после още 15 човека трябваше да си вземем болничен.

# 232

Аз говоря тук за намаляване скоростта на заразяване. Т.е. спад във втората производна. И да, видим е и да, корелира с очаквания период на забавяне от въвеждането на дистанционно обучение на гимназистите (2-2.5 седмици). Много добре корелира с него.

Катя, мисля, че е много рано, а и гимназистите не са толкова много за да повлияят осезателно на фона на огромния ръст на разпространение в останалата част от хората, който в момента наблюдаваме. Отвсякъде чувам за нови, че и за такива покрай тях. Рано ни е за инфлексна точка и ако я видим ще е заради недостатъчно ПСР тестове, масово си правят само антигенни или нищо.

# 233
  • София
Това Е вярно, аз самата имам сходни наблюдения. Но, очевидно (от данните) има изменение и дори да си представим, че част от него се дължи на непроследяваните случаи (които са много), добрата корелация (във времето) с очакваното влияние от намаляването на контактите на гимназистите вероятно също не е случайна. Т.е. със сигурност не е ЕДИНСТВЕНАТА причина, но това не означава, че можем изобщо да я игнорираме на общи основания, понеже има и неизвестен (в числово отношение) допълнителен фактор.

# 234
Аз не знам как издържат хората, работещи в лаборатории.
Не знам как издържат лекари и медицински работници. Не знам от къде намират сили тези хора....
А ние сме седнали да се оплакваме, че децата се заседявали повече от необходимото пред дигиталните устройства и им липсвала социализация.

Ако скоро не се вземат адекватни мерки последващите кризи във всички области на обществения живот няма да можем да ги преборим с години.

# 235
В никакъв случай не трябва да се игнорира. Притеснява ме, че точно с това недостатъчно тестване, с неотчитането на антигенните и избягването на тестване от симптоматичните поради тромавостта на системата, много се маскира действителното положение. Реално има ръст, който се отчита като задържане, а вероятно скоро по същите причини може да се отбележи и мним спад. А ситуацията е съвсем различна.

# 236
  • Бургас
Добре, че тестът е отрицателен. Съответно проведох разговор с ЛЛ – насоките са детето да остане вкъщи до края на седмицата, уведомих м.с. на училището, но детето има написани неизвинени отсъствия. Дайте идея как да ги извинявам.

Щом ЛЛ е препоръчал да седи в къщи да му напише една бележка.

# 237
  • София
Със сигурност има ръст, но не е отчетен в цифри.
От нашето семейство 3-ма преболедуваха "нещо" - личната каза да си стоят вкъщи, да взимат витамини и аспирин. Да не ходят да им правят тест, ако не се влошат.
Да, ама девойката преди 2-3
дни ми сподели, че не усеща миризмите. Вече беше добре, нямаше оплаквания. И до момента няма обоняние. Е, сигурно е било коронавирус - ама не сме я тествали. Баща й и батко й - също преболедуваха. Всичките сме вкъщи- аз работя хоум офис, т.е. все едно съм в карантина. Нямаме контакти с други хора. Само дето не сме в статистиката...
Иначе ученичката вика - имам късмет, че сме в ДО, да не губя от училище.
Голям късмет, няма що. Но за момента - приемаме ситуацията и се съобразяваме. Така ще е, няма как.

# 238
Според мен в момента си върлува в училищата, през нашия клас е минала вълна и после през родителите, ние сме от няколко без обоняние, сигурно е това. Коварно е защото заразява преди да знаеш че има нещо, после сума време се чудиш обикновен вирус ли е и после вече ти се изяснява. Някои хора го минават леко, ако поне има имунитет да се успкоя, но знам ли ...

# 239
  • София
Ами направи си тест за антитела. Аз тия дни ще отида. По-точно в понеделник сутринта, че няма да има хора.

Общи условия

Активация на акаунт