Дистанционно обучение за учениците - Teмa 12 /ноември 2020 г./

• 44 726
  • 1 357
  •   1
Отговори
# 870
# 871
То за да има темите и коя тема е взета трябва някой да въведе данните. При нас едни го правят, едни  - не. Явно поне при нас е пожелателно.

# 872
При нас всеки учител си въвежда темите, това всъщност е разпределението, което и без това са длъжни да си правят. В Школо още септември някои учители въвеждат темите за цялата учебна година, други за 2-3 месеца напред. После само маркират, че е взето. Съответно си пише дали е нов урок, упражнение, практическо занятие и т.н. Аз се ориентирам оттам докъде са стигнали, когато е бил болен или по лагери и състезания.

# 873
То за да има темите и коя тема е взета трябва някой да въведе данните. При нас едни го правят, едни  - не. Явно поне при нас е пожелателно.
При нас не е въведено, явно пак тази информация ще бъде строго секретна, омръзна ми да гоня госпожата от сутринта, тя била споделила, да но ние не сме получили. Ту ми казва че иска да го включва в meet, ту че можела и вечер да му изпраща, била много натоварена. Мисля да изисквам официален график от директорката.

Възможно е и проблемът да е от това, че ни смениха класната преди няколко седмици и всъщност тя да няма достъп до разпределнието на колежката си.

Последна редакция: пн, 23 ное 2020, 13:48 от Sparkles

# 874
  • Ямбол
При нас всеки учител си въвежда темите, това всъщност е разпределението, което и без това са длъжни да си правят. В Школо още септември някои учители въвеждат темите за цялата учебна година, други за 2-3 месеца напред. После само маркират, че е взето. Съответно си пише дали е нов урок, упражнение, практическо занятие и т.н. Аз се ориентирам оттам докъде са стигнали, когато е бил болен или по лагери и състезания.
Вече не. Не сме длъжни да правим разпределение. За наше удобство можем да си качим всички теми и след това само да ги маркираме като взети, но не е задължително. Някой може да предпочита да си ги въвежда всеки час.
Всички заместници получават регистрация в електронния дневник, а въвеждането е според както решат.

# 875
Лиляна, благодаря за уточнението. Не знаех това. Както и да е, откакто сме с Школо, вече трета година, виждам темите и при двамата, ако не за цялата година, то поне за един раздел напред по-различни те предмети.

# 876
Айде в Пловдив още 2 седмици ДО - https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Oficialno-Uchenicite-se- … uchenieto-1023993

МС са до 25ти ДО, по решение на училището - та и днеска си бяха вкъщи де.. НО тъпо, че сумати деца разходиха... има от големите на общежития живеят, влакове, автобуси.. тъпотия, вчера не можаха ли да го измъдрят...

# 877
  • Варна
Поредното доказателство, че управляващите се люшкат нерешително от едната посока в другата и са толкова несигурни, толкова объркани, че няма накъде.

# 878
За София тази седмица ще решават май, допускам също ще е в последния момент, явно се надяват на 26 да сме обърнали кривата.
Много се дразня в тази връзка на новините. Заглавията вчера навсякъде бяха-връщат учениците 5-12 клас в училищата. Ама в кои училища, в кой град дори не ставаше ясно.  Децата ми чак се стреснаха защо и как, при положение, че са до 27-ми в София.

# 879
В София са до 30-ти. Такъв абсолютен хаос има в държавата, че имам чувство, че не е реално направо! Направо Държава няма, всеки за себе си!

# 880
  • Sofia
Вярно е, че решенията е добре да се вземат на местно ниво според ситуацията. Обаче в този случай това се оказа май доста лоша тактика. В крайна сметка навсякъде нещата не са добре. Редно е вече решенията да се вземат на централно ниво. Няма логика например в София в едно училище да учат всички, в друго само начален етап, в трето само първи клас. Навсякъде има болни учители, те поне лесно се установяват. Хайде, за учениците е по-трудно, тях рядко някой ги изследва или минават безсимптомно. В нашето училище официално са болни от Ковид трима учители. Няма карантиниран клас. В момента отсъства класната на малкия и той няма да има консултации вкъщи, докато тя не се върне. При големия установихме, че са болни поне трима учители, като днес едната не влезе в зум на консултация. И това е статистика само от учителите на двете ми деца. Едва ли всички други са здрави. Училищата умело могат да прикриват болните явно -кой не прравил тест, кой нямал контакт, кой носил шлем и маска и не заразявал. Нашето ръководство написа още преди две седмици, че ще се мине на ДО само след решение на централно ниво.

# 881
  • София
В София колко точно училища са изцяло затворени?
Търсих информация, но няма.
81 и 127 със сигурност.

# 882
При нас има шест болни учители. Децата 1-4 клас остават на училище, другите се връщат онлайн. Не харесвам ОЕСР, ама бива ли в такава обстановка децата да се събират в класните стаи. Изглежда направо безотговорно.

# 883
  • София
Честит пълен локдаун през декември за тези, които го пожелаха! Smirk

# 884
  • пустинята Гоби
Моля ви, дайте повече инфо, че не намирам.

Общи условия

Активация на акаунт