Дистанционно обучение за учениците - Teмa 12 /ноември 2020 г./

• 44 724
  • 1 357
  •   1
Отговори
# 885
  • Варна
бТВ предаваха току-що. Ами закъсняха, мога да кажа! Ей до това водят "гъвкавите"мерки, демек липсата на мерки!

# 886
  • София
Току-що имаше брифинг на НОЩ - обяви го министрът на здравеопазването. Предстои да се гласува от МС и да се издаде заповед, но по всичко изглежда, че вече е решено и това ще е само проформа. Влиза в сила от 27.11.

Последна редакция: пн, 23 ное 2020, 17:48 от sanaka

# 887
  • пустинята Гоби
За някои от нас не са закъсняли.

Съжалявам, Месечинка, че си със симптоми, прочетох те в другата тема. Оправяй се бързо!

# 888
  • Варна
Благодаря ти!
Имах предвид като цяло закъснели, положението е много изтървано вече... Поне 2 седмици още ще се влошава преди да има светлина в тунела. Дано да има полза все пак.

# 889
# 890
  • Варна
И аз приветствам мерките като единствените логични в ситуацията, макар и доста закъснели. Обаче, това в никакъв случай не е локдаун - хората си ходят където си искат и когато си искат, а както вече показва опитът, хората масово са безотговорни и ще продължават да заразяват останалите ако не се въведе ограничение на излизанията, както е в Гърция, Австрия, Франция.

# 891
  • София
Е, къде ще ходят, като всичко е затворено? Чак пък и излизанията да забранят... Какъв е проблемът да се разходиш навън?  Някакъв здрав разум все пак трябва да има.

# 892
  • Варна
О, да, глупостта със затворените паркове няма нужда да се повтаря. За детските площадки може да се помисли евентуално, макар че пак не са чак такъв риск. Огромният проблем са ресторанти, заведения и училищни структури.

# 893
  • Най-красивата страна
Аз също одобрявам мерките.Даже закъсняха.
За излизането-би трябвало да е забранено струпването на много хора.Дори и навън .
Едно е да си разходиш детето в парка.
Съвсем друго е да седиш на детската площадка с още 10 родители и деца.,

# 894
  • Варна
Е, къде ще ходят, като всичко е затворено? Чак пък и излизанията да забранят... Какъв е проблемът да се разходиш навън?  Някакъв здрав разум все пак трябва да има.

Ами достатъчно познати имам, които са позитивни и въпреки това не се спират, защото са с леки симптоми и само с +антигенен тест, съгласно който не са под задължителна карантина. Очевидни на една съвест не може да се разчита.

А и затварят само молове и магазини, фабрики, заводи и останали производства си продължават. Защо да е локдаун?

# 895
То пък щото посред зима площадките са пълни с деца. Има по 1-2 за кратко около обяд. Кой ще се пуска по пързалки и ще се люлее  на 5'. Толкова беше цял ден в нашия град.

# 896
  • Най-красивата страна
Пълни са.С деца ,майки и баби до обед.
После с ученици връщащи се от училище.
И вечер с тийнейджърски компании.
Това виждам аз.

# 897
Според мен проблемът ескалира от местата на закрито, където хората са без маски, например класните стаи, ресторантите, баровете. Както и други места на закрито, където има потенциал да се събират много хора на закрито и няма кой да следи за мерките. Мисля че няма нужда от по-строги мерки. Тези са достатъчни. Разумни са мерките, но позакъсняха, много родители и учители вече карат или са заразени, дано да е леко за всички!

# 898
За мен беше странно и недомислено, че не отмениха досега състезанията, поне не всички. Национални състезания се проведоха дистанционно, децата се явяваха в едно училище и се събираха от целия град в пълни стаи.

# 899
Радвам се, че най-накрая ги въвеждат тези мерки. Дано има ефект.

Общи условия

Активация на акаунт