Дистанционно обучение за учениците - Teмa 12 /ноември 2020 г./

• 44 728
  • 1 357
  •   1
Отговори
# 915
Копирам си тук въпроса
Децата ДО петък ли ще учат в училище или И петък?
Важно ми е за да знам кога да запиша час, моля ако някой знае да ме ориентира

# 916
  • Ямбол
Копирам си тук въпроса
Децата ДО петък ли ще учат в училище или И петък?
Важно ми е за да знам кога да запиша час, моля ако някой знае да ме ориентира
Когато вземат решението на национално ниво, тогава ще знаем. Засега предвиждат от петък всички да са ОЕСР, но още не е прието.

# 917
Интересна статия, която твърди , че в 80% от случаите на заразени с Ковид ученици в Хамбург, децата са се заразили извън училище.  (На немски)
https://www.spiegel.de/panorama/bildung/hamburger-schulbehoerde- … 8357-86064a88e585

# 918
  • София
До момента със затварянето на класове и училища всичко се прави на парче, затова нямаме идея какво и къде е спаднало или не е спаднало. Малките ученици продължават да са присъствено, да се правят групи по занималните, също и малките ученици са по частни занимални и се смесват с деца от други класове, че и от други училища. От пети клас нагоре е шарена работа - някои присъствено, други дистанционно.

# 919
  • София
Ми да бяха затворили занималните тогава.

# 920
  • София
Да бяха, ама не искат, защото децата трябва някой да ги гледа половин ден след училище. Просто няма как да останиш присъствено училище и да затвориш частните занимални.

# 921
  • София
Андариел, в грешка си. Не знам колко са точно, но вече има доста училища в София, които са затворени изцяло от понеделник.

# 922
  • София
тоест от вчера са затворени, и то не всички, а който си реши. А къде, мислиш, са малките, ако има затворени изцяло училища? Познай, по частните занимални!

# 923
Аз говоря за нивото на дистанционното обучение.
Пролетта нямахме  свободни часове, съответно не само че нямахме пропуснат материал ,но и остана време за много упражнения и консултации.
Сега все още имаме учители, които повече от месец отсъстват и няма кой да ги замести. Не е ясно до кога.
В средата на седми клас оказа се  местата в желаните групи и учители отдавна са заети, а ние останахме без частен учител.
За нас няма нищо общо с пролетта.

# 924
  • София
Да бяха, ама не искат, защото децата трябва някой да ги гледа половин ден след училище. Просто няма как да останиш присъствено училище и да затвориш частните занимални.
Ахааа, разбирам. Е, сега като затворят и училищата, и занималните, въпросът за това кой ще седи с децата вкъщи не се решава от само себе си Wink

# 925
  • Ямбол
Интересна статия, която твърди , че в 80% от случаите на заразени с Ковид ученици в Хамбург, децата са се заразили извън училище.  (На немски)
https://www.spiegel.de/panorama/bildung/hamburger-schulbehoerde- … 8357-86064a88e585
При нас все още няма разпространение на заразяване вътрешно, всичко идва отвън. Колеги - боледуват заради член на семейство. 3 паралелки под карантина - по един болен във всяка, няма разболели се други в тези паралелки. Мерките се спазват почти стриктно. Казвам почти, защото все още има тук там(не повече от десетина ученици в цялото училище), които не слагат маски винаги.

# 926
  • София
Гимназиите са затворени от края на октомври. Ако бяха сериозен фактор в разпространението на вируса /развъдници, както ги наричате/, вече трябваше да се отчита спад. Но няма такъв.

# 927
  • София
Гимназиите са половината ученици. А учениците от първи до седми клас на всичко отгоре са без маски в клас. Плюс това, което всички си знаем - децата рядко някой ги тества, защото повечето родители първо, че не искат да се харчат сто лева за тест и второ, ако детето излезе позитивно ще е проблем и за родителите. Затова по взаимно мълчаливо съгласие всички си мълчат - и училищните власти, и родители, и всички. Затова  няма спад, те вече децата се изпозаразиха, а емпиричните данни показват колко деца се натръшкаха през последните две-три седмици от незнайно "просто вирус".

# 928
  • пустинята Гоби
Вижте какво. Който не иска да спазва мерките, и на Луната да иде - пак ще се разболее.

Като затворят училищата за всички, семейства и деца, които спазват мерките ще се запазят. Останалите да си носят отговорността. Аз спрях извънкласните занимания на децата, не се виждам с никой, но детето ми контактува с още 20 деца, част от които не се спират от плуване, английски, спа и сие. Ами да си ходят, ама защо да сеят зараза?

# 929
Няма как да има спад. Ще го разкажа като за детската градина. В седмицата преди да минат на ДО гимназистите, в много училища имаше много болни. Може не във всички, но в много. Децата масово взимаха кой каквото може, по 3 дни с ОВИ и тичаха на тестове (допускаха се и болни, отсъстващи, за да си направят присъствен тест), друга част си ходеха хремави. В седмицата, в която останаха вече на ДО, първата седмица, се изпоразболяха и родителите им. На втората вече седмица от ДО лъснаха ковидните. От нашия клас над десет деца, предали на родителите, родителите в работните колективи. И лавината тръгна. Няма как да очаквате спад лесно, за две седмици. Прекалено много бяха станали заразените вече.

Общи условия

Активация на акаунт