Дистанционно обучение за учениците - Teмa 12 /ноември 2020 г./

• 44 711
  • 1 357
  •   1
Отговори
# 930
Гимназиите са затворени от края на октомври. Ако бяха сериозен фактор в разпространението на вируса /развъдници, както ги наричате/, вече трябваше да се отчита спад. Но няма такъв.
Аз като ученик в 10 клас, мога да Ви кажа, че когато се събират групички по 10 човека на кафенето, файда никаква от тези мерки в училище, но това си е въпрос на избор.
Наистина ме дразни фактът, че нашите ценни кадри от МОН не могат да организират смесено обучение... Учителите нямали нужните умения да работят с компютрите?! Ами то трябва от обща култура да знаят, както аз трябва да знам как да решавам задачите по математика, иначе поправителен.
Има хора, които нямат възможността да се обучават онлайн по една или друга причина... Други не искат да учат присъствено, защото може би ги гледат баба им и дядо им, напълно нормално е тийнейджър на 14-16 години да се притеснява.
Най-лесно ще е и за двете страни да има решение. Сигурен съм, че от хората, които четат този коментар има поне един, който е карал курсове в SoftUni и знае какво имам в предвид.
Дано някой ден държавата успее да се организира както трябва, за да няма ощетени.

# 931
  • София
Няма как да има спад. Ще го разкажа като за детската градина. В седмицата преди да минат на ДО гимназистите, в много училища имаше много болни. Може не във всички, но в много. Децата масово взимаха кой каквото може, по 3 дни с ОВИ и тичаха на тестове (допускаха се и болни, отсъстващи, за да си направят присъствен тест), друга част си ходеха хремави. В седмицата, в която останаха вече на ДО, първата седмица, се изпоразболяха и родителите им. На втората вече седмица от ДО лъснаха ковидните. От нашия клас над десет деца, предали на родителите, родителите в работните колективи. И лавината тръгна. Няма как да очаквате спад лесно, за две седмици. Прекалено много бяха станали заразените вече.
Почти месец мина, не две седмици. И в детската градина могат да го сметнат.
Моите наблюдения са различни. В гимназията на дъщеря ми имаше единични случаи на заразени деца /6 за цялата гимназия/ и нито един учител. В основното училище на сина ми /който също е на ДО от края на октомври/ има едно дете в класа и 7 родители, като децата в семействата са здрави - ВСИЧКИ са потвърдени с тестове. И антитела им пуснаха - също отрицателни. Т.е., доказано родителите не са се заразили от децата. Но няма смисъл да обсъждаме частните наблюдения. Обективните факти са: близо месец затворени гимназии /и някои прогимназии/ и няма спад на случаите. А всеки е свободен да си тълкува както иска тези факти. Включително в детската градина.

# 932
В нашето училище са още от 15-и октомври онлайн. Шестокласникът ми успя да учи две седмици присъствено от тогава досега, а осмокласникът само една. Реално за тази учебна година той и целият гимназиален етап на училището е учил вече повече онлайн отколкото присъствено.

# 933
  • София
Обаче при вас. Вие сте изключение. Повечето са присъствено. Гимназиите минаха ДО едва когато се взе централно решение за всеки град.

# 934
  • пустинята Гоби
Има ръст, защото мерките не се спазват (въпреки, че тук някой каза, че не било вярно, ама явно живеем в паралелна реалност). Нали разбирате, учениците са една малка брънка от обществото, което продължава да си ходи по заведения, сбирки, спортни активности и къде ли още не. Хората си живеят живота, пандемията не ги засяга. 

Обаче като се затворят училищата и градините, ще се ограничи заразата, поне за една част от населението. Не, че вече има гаранция - болните са ужасно много.

# 935
  • Ямбол
Има ръст, защото мерките не се спазват (въпреки, че тук някой каза, че не било вярно, ама явно живеем в паралелна реалност). Нали разбирате, учениците са една малка брънка от обществото, което продължава да си ходи по заведения, сбирки, спортни активности и къде ли още не. Хората си живеят живота, пандемията не ги засяга. 

Обаче като се затворят училищата и градините, ще се ограничи заразата, поне за една част от населението. Не, че вече има гаранция - болните са ужасно много.
Значи си съгласна, че от затварянето на училищата във варианта, който беше досега, няма никакъв смисъл.

# 936
И кои гимназии са затворени? Я пак? В Разград ДВЕ бяха миналата седмица изцяло присъствено, тази само едната остана с някакви разбити класове - тази седмица от -до, другата се сменят. В други градове също не затвориха всички гимназии. Да, две седмици бяха всички, но само толкова. После по преценка на директорите. За две седмици какво очаквате? Тъкмо който е бил заразен да се разболее и да е заразил още няколко докато се появят признаци.
Така че това "Гимназиите са затворени от края на октомври" изобщо не е вярно.

# 937
  • пустинята Гоби

Значи си съгласна, че от затварянето на училищата във варианта, който беше досега, няма никакъв смисъл.
Съгласна съм, да. Затварят всички, иначе е безумно!

Последна редакция: вт, 24 ное 2020, 14:04 от Mimi Rose

# 938
  • София
В София СА затворени, а положението е все по-зле. В София дори голяма част от прогимназиите са затворени отдавна.

# 939
Извинявам се, но само... Идиот можеше да очаква, че ДО за гимназистите би имало ефект.
Тези тийнове не бяха ограничени от нищо друго, освен от ходене в училище. Освен това има малки братчета и сестричета, които са в ДГ или училище...
Какво се очакваше? Чудо?

# 940
  • София
Всичко е прах в очите и замитане под килима.
Полша и Унгария са блокирали Ковид бюджета за 2021, така че духаме супата на Тиквата.

# 941
Частни или не, моите наблюдения са, че болните хора, които познавам се заразиха от децата си. Единия беше категорично Против ДО, но когато дъщеря му го донесе /начален курс/ обърна плочата.
Заразата достигна такива размери, че скоро спад не очаквам. Мен са ми мили моите деца. За тях ме е грижа и искам тях да опазя. Не ги разглеждам като преносители, а като хора, които могат да се заразят! Твърдо съм убедена, че ако учениците бяха спрени навреме и повсеместно, нещата нямаше да са чак така! Но вече е късно, заразата е извън контрол!

# 942
Моите гимназисти категорично не са цял месец в ДО. Пак частни случаи.  Чакаха до последен момент, хубаво да се заразят повечко хора. Болните бяха седмицата преди ДО и следващите две седмици ДО. Това са деца от гимназия, събираща деца от много квартали, та хубаво сме разпръснали из целия град.

# 943
Лиляна, за учител май по математика, доста тъпи изводи правиш. Кои са всички затворени училища, че да очакваш спадове? При инкубационен период до 10, че в някои случаи и повече дни, каква промяна велика очакваш от полузатворените училища? Наистина ли си учител по математика?????
На мен ми е ясно, че искаш да ми отправиш индиректна обида
Направо си е директна обида, мен ако питаш.

Абсолютно, но изказванията ѝ са такива. Как иска видими резултати от половинчати мерки и прави генералния извод, че няма смисъл от затварянето на училищата. И в предния пост го писах - за две седмици затваряне само на гимназистите (двете седмици изтекоха преди две седмици), няма как да искаш резки спадове, че и каквито и да е такива, дори и плавни. За тия две седмици - от края на октомври до 15.11. тъкмо си беше да се проявят последно заразените преди тази мярка. Затова не са верни изводите и очакванията ви.
Слънчевата, София не е България, не го ли знаеш? В повечето градове се върнаха присъствено част от гимназизистите, а по-малките си продължават без прекъсване. На места спряха тях, върнаха големите... Шарения и опити с неизвестен резултат.
И пак за челите - недоразбрали - ГИМНАЗИИТЕ не са затворени всички от 16.11., доста се върнаха присъствено и на някакви режими. Гимназиите не се изчерпват само с тези във вашия град.

# 944
  • София
Извинявам се, но само... Идиот можеше да очаква, че ДО за гимназистите би имало ефект.
Тези тийнове не бяха ограничени от нищо друго, освен от ходене в училище. Освен това има малки братчета и сестричета, които са в ДГ или училище...
Какво се очакваше? Чудо?
Напълно съм съгласна. Но точно такива бяха масово очакванията в тази тема.

Общи условия

Активация на акаунт