Дистанционно обучение за учениците - Teмa 12 /ноември 2020 г./

• 44 711
  • 1 357
  •   1
Отговори
# 945
  • Варна
Истината е, че трябва пълен локдаун с ограничаване на излизанията, както е в Австрия, Франция, Гърция.... Но за това трябва политическа воля, а тук я няма, защото идат избори.  Тъжна истина е и че по-платените, често високообразовани професии ще бъдат най-малко засегнати от кризата, защото те могат да работят навсякъде, включително и от дома, както вече го показаха в държави като Холандия например. Икономическият фактор, обаче, не е причина да се рискува живота на хората, така че аз съм ЗА предложените мерки, които даже са закъснели. И да, училищата са развъдник на вируса, много хора бяха болни, но малко си направиха пср, за да влязат в официалната статистика.

# 946
  • София
Вижте какво. Който не иска да спазва мерките, и на Луната да иде - пак ще се разболее.

Не можеш да твърдиш така всеобщо, че ако не спашзваш мерки ще се заразиш. Аз маска правилно не съм сложила, ама никога. Не се пазя, ходила съм няколко пъти до ковид отделение в болница, постоянно си пипам лицето и като цяло може да се каже, че "си прося заразяване". Но или съм го изкарала на крак или не съм се заразила...
И това че Вие "си просите заразяване", т.е. подхождате хазартно към здравето си , Ви дава основание да искате същия хазартен подход от всички ли ?

# 947
Видя се, че при затворени училища бройките не намаляват. Сега при затворени заведения и магазини, можер би малко ще има резултати, но аз не съм оптимист.
Така да им се радвах на новия ми осми клас, толкова силни и будни деца дойдоха, а сега не знам как ще им се отрази. Предстоят важни раздели, които ще минават в ДО, а съм сигурна, че ще има пропуски, които след това ще са фатални. Но, каквото такова, ще се опитваме след това да покриваме, където можем.
Глупости, нищо фатално няма, не си придавайте важност, моля!!! И хоби, и материал, и задачи, и всичко може да се навакса, само животът е единствен. Замине ли си, е завинаги.

# 948
  • София
Еее, чак с ограничаване на излизанията...
Колко да ги ограничат? За да е здраво тялото, трябва да има движение и въздух.
Манжелка, дано не мислят като теб, да затворят пак парковете и Витоша! Sunglasses

# 949
Извинявам се, но само... Идиот можеше да очаква, че ДО за гимназистите би имало ефект.
Тези тийнове не бяха ограничени от нищо друго, освен от ходене в училище. Освен това има малки братчета и сестричета, които са в ДГ или училище...
Какво се очакваше? Чудо?
Напълно съм съгласна. Но точно такива бяха масово очакванията в тази тема.
Обаче, я си представи ако дори само се бяха опитали да ограничат тийновете и от други неща, освен от училище, какъв вой щеше да настане.

# 950
  • София
Е, от МОЛ-овете ги ограничиха. Joy
Градовете с най-много случаи са София и Пловдив, гимназиите в тях продължават да бъдат затворени, но случаите не намаляват. Вероятно се заразяват от гимназистите в Разград. Laughing

# 951
Вече започна да става студено, тъй че повечето хора ще си стоят у тях.

Няма никакъв смисъл от частични половинчати мерки. И ние се заразихме от децата ни.

# 952
  • Бургас
Няма как да намалеят за две седмици, физически е невъзвожно. Трябва си много по-голям период. При положение, че инкубационния период е до 10 дни, а средното боледуване 2-3 седмици, как очаквате за 2 седмици да има спад?

# 953
  • Пловдив
А може би дори и частично ДО даде някакъв резултат,в смисъл  че заболелите можеше да  са 2 пъти повече и да имаме не 40% а 80% заболели от всички тестове?

# 954
  • София
Градовете с най-много случаи са София и Пловдив, гимназиите в тях продължават да бъдат затворени, но случаите не намаляват. Вероятно се заразяват от гимназистите в Разград. Laughing
Е все от някъде се заразяват нали? Вероятно от някой друг заразен ( дали "са си го просили" или не е друг въпрос ). Ама по моему не е от chemtrails или 5G ..

# 955

Аха Simple Smile Те в София да продължават с протестите без контрол и дистанция, пък учениците да са им виновни. За Пловдив нямам наблюдения и не коментирам, но там пък си имат Столипиново.

Я да видим за Пловдив от 23.11
Гимназисти се върнаха в училище...
Май не е баш както го пишеш, а?
За София не ми се търси.

# 956
  • Ямбол
Сега в новините микробиолози и имунолози изказаха мнение, че това затваряне на тези групи, които го карат най-леко и дори без симптомно, само отлага срещата им с вируса и те са потенциални разпространители в бъдеще време. Тоест те ще донесат новата вълна, когато един ден ги пуснат да ходят на училище и на лекции.
За мен има логика. Затварянето сега пази учителите, единствено.
Предлаганите нови мерки: Според имунолози те няма да ограничат пандемията

# 957
  • Най-красивата страна
В детски ясли,градини и училища има заразени и персонал и деца.
Не само от там идва заразата разбира се.
На ясла не е задължително да се ходи,но в последна група на детска градина и на училище е задължително.
И за това съм за ДО.Нямам избор,а не желая детето ми да учи присъствено в  среда опасна за здравето и живота ни.
Училището не е място,където безплатно ти гледат детето,а място където то отива да учи.
Занимални,спортни клубове,детски клубове...Там се събират деца от различни класове и от различни училища.Обикновено са към 20-25 деца в едно затворено помещение.
Също не е задължително да бъдат посещавани.
Всеки има глава на раменете си и може да прецени ..
Детските площадки-през деня деца и майки ,ученици,вечер по 10-15 тийнейджъри .
Моловете,големите магазини-няма никакъв контрол кой влиза..
Толкова ли е трудно да мерят температурата на всеки който влиза ,както е в други държави...
До сега съм видяла само в един магазин охраната да го прави.
Градският транспорт-в пълен автобус всичко можеш да хванеш,особено от хора,които не желаят да си поставят правилно маската.
Опашка за плащане на сметки-20 човека един до друг.Ужас.
Опашка пред една лаборатория видях-цяла тълпа,поне 50 човека скупчени отвън пред вратата.
Един болен да е имало-достатъчно е..
Ресторанти,дискотеки и други заведения-също няма контрол кой влиза вътре.
Лично аз видях как барманка ,,мие,, чаша от кафе само с вода от чешмата.Даже без препарат.
Но даже и да затворят заведенията,народът не се спира.
Например ние сме поканени на детски рожден ден в домашна обстановка с още 11 деца и родители.Естествено отказахме поканата.

Последна редакция: вт, 24 ное 2020, 12:31 от -veni-

# 958
  • пустинята Гоби
Родители и учители пази затварянето на училищата. Иначе, да, ако целта е да се разболеем всички няма смисъл. Аз си мислех, че е важно да се отложи това, защото няма болници, лекари и лекарства.

# 959
Я да видим за Пловдив от 23.11
Гимназисти се върнаха в училище...
Май не е баш както го пишеш, а?
В Пловдив вчера решиха още 2 седмици ДО
https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Oficialno-Uchenicite-se- … uchenieto-1023993

Общи условия

Активация на акаунт