Дистанционно обучение за учениците - Teмa 12 /ноември 2020 г./

• 44 296
  • 1 357
  •   1
Отговори
# 1 125
  • Бургас
Аз недоумявам как по математика не са предвидени уроци за упражнение! Как се учи математика по този начин?

Не знам за кой клас става въпрос. Сина ми е в 5ти. Сега учат дроби. След повечето уроци с нови знания има по един-два урока упражнение в учебника.

# 1 126
Днес, в обедната почивка отивам до един магазин, пред входа стои една дама, ама издокарана, елегантна, нагласена. В едната ръка държи голяма чаша с капак, от тези за кафе в движение, в другата телефон и нарежда :"Презентация-който може. Който не може, няма проблем да напише кратък текст и да ми го изпрати. Който може презентация, другите-текст". Така де, който както си го разбира ДО . Joy

# 1 127
  • София
В 10 клас, в учебника по математика има около 65 нови урока и 72 часа математика/годишно...
Материала е сравнително лек, но се усеща липсата на упражнения. С ДО, съвсем отичат нещата...

# 1 128
Може би някой учител би могъл да ни ориентира какви са изискванията към тях по отношение на проведените уроци при ДО. Иначе знам, че си имат разпределение на материала, план, проверяват ги и имат доста бумащина. Не допускам, че са ги оставили кой както иска да преподава, или въобще да не.

При нас и в старото училище, и в сегашното часовете се провеждат в реално време, ако отсъства някой на учениците се пишат отсъствия, ако го няма учител ги уведомява. Случвало се е учител да закъснее, преди с КПП-тата един им беше пуснал съобщение, че онлайн теста се отлага с десет минути, защото бил в задръстване. Доста се чудихме тогава...

Последна редакция: чт, 26 ное 2020, 15:03 от Iris04

# 1 129
Аз недоумявам как по математика не са предвидени уроци за упражнение! Как се учи математика по този начин?

Не знам за кой клас става въпрос. Сина ми е в 5ти. Сега учат дроби. След повечето уроци с нови знания има по един-два урока упражнение в учебника.

Девети клас е! Учат неща, които аз съм учила при въвеждане във Виша математика във ВИАС.

# 1 130
  • пустинята Гоби
Какво учат, чак ми стана интересно?

# 1 131
  • София
Ами примерно числови редици в 10 клас и действия с тях. Аз такова нещо не съм учила.

# 1 132
Какво учат, чак ми стана интересно?

Вероятности / всякакви видове: Вероятност на сума на несъвместими събития,  Вероятност на противоположно събитие и т.н./, множества, глупости абсолютни.

# 1 133
  • Варна
Ами примерно числови редици в 10 клас и действия с тях. Аз такова нещо не съм учила.

Сори, обаче, даже и аз, която съм набор 1976 съм учила прогресии в гимназията. А иначе в много по-лека форма даже второкласниците учат числови редици и формула на Гаус за намиране на сбор на редица, защото по състезанията това вече са типови задачи. Така че и ние сме ги учили, и сега ги учат - някои от 2 кл, други - от 10, нищо ново под слънцето. Същото в абсолютна степен е валидно и за комбинаториката.

# 1 134
Аз съм учила присъствено и имам и висше, и то присъствено, и нямам никаква идея за какво говорите. Simple Smile

# 1 135
  • пустинята Гоби
И аз съм ги учила, но все пак много си зависи кой в какво училище е учил, и в какъв университет. Пък едно време програмата също се сменяше, така че оттам всеки има различни спомени.

# 1 136
Ами това е така, защото учебният материал се структуира и избира от доценти, професори, доктори и хора с подобни степени на образование, но не и от учители. Най-забавно ми е да попитам някой преподавател по математика, къде ще го използвам този материал в живота? Типичният отговор е: Ами на матурите в 10 и 12 клас, и след това ми се смее... Защото самият той не може да отговори Grinning
Аз като човек с тройки по математика се радвам, че не е повече материалът... този е достатъчен. Ако детето обича математика, има НПМГ, ПМГ, СМГ и такива.

Цитат
Вероятности / всякакви видове: Вероятност на сума на несъвместими събития,  Вероятност на противоположно събитие и т.н./, множества, глупости абсолютни.

Тях ги учихме миналата година (9 клас), пълни простотии, които трябваше да науча заради ОЦЕНКАТА Grinning
Е... научих ги, но вече не помня за какво ставаше дума. Grinning
Любимите ми задачи бяха за функциите, където изкарах първата си 6ца по този предмет, но това е. На другите неща отново бях с 2-3.
Истината е, че нещата, които учиме ще ги забравиме след 2 години (освен ако не ни трябват в работата която работиме), но както и да е. Мога да дам пример с по-голямата ми сестра. Завърши пред 6 години в сладкарския, където изучавваше математика. Постоянно беше над учебниците. Питах я какво помни от нещата, които е учила по математика, отговорът беше - ако ме беше питал преди 6 години щях да ти отговоря.

# 1 137

Сори, обаче, даже и аз, която съм набор 1976 съм учила прогресии в гимназията. А иначе в много по-лека форма даже второкласниците учат числови редици и формула на Гаус за намиране на сбор на редица, защото по състезанията това вече са типови задачи. Така че и ние сме ги учили, и сега ги учат - някои от 2 кл, други - от 10, нищо ново под слънцето. Същото в абсолютна степен е валидно и за комбинаториката.

Аз категорично преди университета не съм учила : Умножение и събиране на възможности, пермутации и вариации и т.н. , а уж слънцето е едно.

# 1 138
Аз учих в ЕГ, учихме всички изброени по-горе ... и 2/3 от класа гледаха като телета на тия теми Simple Smile На мен са ми готини и ги учих после по-подробно и виШУто Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 1 139
  • Варна
И аз съм завършила ЕГ, даже наскоро си намерих учебника по алгебра от 10 кл - баш тогава сме учили комбинаторика. А колкото до приложението й е живота - всеобхватно. Логично е да се учи в училище.

Общи условия

Активация на акаунт