Дистанционно обучение за учениците - Teмa 12 /ноември 2020 г./

• 44 265
  • 1 357
  •   1
Отговори
# 1 230
И аз съм потресена, че държат на удължаването на учебната година.
Надявам се Вълчев да им внесе здрав разум, защото така ще изядем и солта, и боя. Хем затворени пред екраните цяла зима, хем на училище лятото.
Защо го правят, нали уж ДО е идеално, ефективно според всички (без 5-6 човека, сред които съм и аз) и всички са щастливи, на топло и защитени от вируси?

# 1 231
Мисля, че доста хора прекалено идеализират един министър, може би на база на това, което се вижда в медиите. Всъщност идеята за удължаване на учебната година за 1-6. клас с две седмици ( на този етап) дойде именно от него, независимо, че говореше за вслушване в някакви гласове и предложения.

# 1 232
  • София
Така, така, все повече вървим към предизвестен край. Направо е смешно вече!
Да удължим учебната година с колкото е нужно, за всички ученици, във всички образователни институции... С колко?
Все още няма "информирана яснота". Sunglasses
/Забележително словосъчетание, подозирам, че е авторско на Стаматов. Simple Smile /

# 1 233
  • София
Ирчик, то си е до учител, естествено, че един мейл на седмица и родителят да седне с детето нищо не е като оправдаване на заплатата. Учителите в ДГ нямат писане на документация. Който както се уредил.

# 1 234
  • пустинята Гоби
Нямате ли си друга работа, отсега да жалите за нещо, което може и да не се случи?

# 1 235
  • София
О, Мими, не си ме разбрала!
Аз лично не жаля, коментирам си неясните послания. Може ли?

# 1 236
  • пустинята Гоби
Кое му е неясното? Говорят, колкото да не заспят.

# 1 237
  • София
Като се има предвид, че всяка заповед е предпоследна, до май ще се променят 999 пъти.

# 1 238
Доколкото си спомням лично министърът каза че максимума за удължаване е две седмици, това е бил буфера, с който разполагат, да се навакса, където има нужда.

# 1 239
  • София
Абе, айде, две седмици бил буферът! Това да не е издърбано на някой обелиск, че да не може да се промени! Не са решили - не са променили двете седмици на четири, но и това ще дойде, както са се закучили нещата.

# 1 240
  • София
Санака, не знам. "Информираната яснота" ми звучи близко до "взаимодействие на компетентностите". Joy
Именно, Анди! Не се знае, опипват почвата, според мен.

# 1 241
  • София
Аз се опитвам да си представя как би изглеждала неинформираната яснота. Хем нямаш информация, хем всичко ти е ясно. Laughing Много обичам словоблудството.

# 1 242
Веднага си записвам информираната яснота и взаимодействието на компетентностите в тетрадката-речник. Веднага след компетентностния подход и принципа на невзаимодействие и точно преди балончетата ( мехурчетата).

# 1 243
  • София
Ами, мисля, че от март сме в неинформирана яснота.
Министърът все е много категоричен в интервютата и накрая все се оказва неинформиран . Joy

# 1 244
Аз пък не разбирам какво не му е ясното. Гледах запис на разговора на министъра на образованието с Цветанка Ризова. Министърът ясно обясни, че наваксване и досега е имало, но за ученици, които са имали нужда. Сега се очертава с удължаването на учебната година, тези ученици, които не са имали възможност да се включат във всеобщото ОЕСР по ред причини (липса на таблет, неграмотни родители, крайна бедност) да си наваксат пропуските, а останалите ученици да участват в проекти и екскурзии, посещения на музеи и други такива.
Хубавата новина е, че ще удължат коледната ваканция и ще имаме възможност да изкараме сравнително спокойни празници в семейството.

Общи условия

Активация на акаунт